Hyundai Accent 2003 Instruktionsbog (in Danish)

Page 31 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 21
ADVARSEL:
o Barnestole o.l. skal altid anbringes på bagsædet. Barne- og babystole må aldrig monteres på forsædet. Skulle der ske et uheld, som får sideairbag'en til at udløses, kan børn, der sidder i en barne- ellerbabystol, komme alvorligt til skade eller blive dræbt. Barnestole o.l. skal derfor altidanbringes på bilens bagsæde.
o Husk at checke sædeovertræk og spænder, inden barnet anbringes i stol/sik-kerhedssele, da disse kan blive meget varme,hvis de efterlades i en lukket bil.
o Læg barnestole o.l. i bagagerummet eller fastgør demmed sik-kerhedsselen, når de ikke er i brug, så de ikke kastes fremad i tilfælde af en pludseligopbremsning eller et uheld.
o Børn, der er for store til at sidde i en barnestol, skal sidde på bagsædet og være fastspændt med bilens sikkerhedsseler.!o Sørg altid for, at skulderdelen aftrepunktsselen er anbragt midt på skulderen - aldrig på halsen.Ved at rykke barnet ind mod midten af bilen kommer skulderselen til at sidde bedre.Sikkerhedsselens hoftedel eller hofteselen på midtersædet skal altid anbringes så lavt og stramtsom muligt på barnets hofter.
o Er det ikke muligt at få
sikkerhedsselen til at sidde godtpå barnet, anbefaler vi at anvende en godkendt selepude for at øge barnets sidde-højdepå bagsædet. Det kan få sikkerhedsselen til at sidde godt på barnet.
o Lad aldrig barnet stå eller knæle
på sædet.
o Benyt aldrig en babylift eller barnestol, der hænges påsæderyglænet ved hjælp afbøjler. Det er ikke sikkert, at de yder den rette beskyttelse i tilfælde af uheld.o Lad aldrig børn være på armen,mens bilen kører, da barnet kan komme alvorligt til skade, hvisder sker et uheld eller foretages en kraftig opbrems-ning. Selv om den person, der holderbarnet, har sikkerhedssele på under kørslen, er barnet fuldstændig uden beskyttelseved uheld under disse omstændigheder.
o Hvis sikkerhedssædet ikke er korrekt fastgjort, er risikoen for,at barnet bliver alvorligt skadet eller dræbt ved en kollision,betydelig større.

Page 32 of 157

1- 22 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
B230F01A-ACT Montering på bagsædets midterplads Anvend den midterste sikkerhedssele ved bagsædet til fastspænding afbarnestolen, som vist på tegningen. Efter monteringen vrikkes barnestolen frem, tilbage og til siderne for atkontrollere, om sikkerhedsselen holder stolen godt fastspændt. Hvis barnestolen kan bevæges, strammes sikkerhedsselen. Dereftersættes beslaget på barnestolens fastholdelsesstrop, hvis der en sådan, hvorefter stroppen strammes for atsikre stolen. Læs altid stoleproducentens anbefalinger, inden barnestolen monteres i bilen. B230F01A-EHvis selen skal strammes, trækkes der mere selegjord hen mod oprulnings-mekanis-men. Når manspænder sikkerhedsselen op og lader den rulle tilbage, vil oprulnings- mekanismen automatisk vende tilbagetil den normale låsetilstand, der låser passageren fast i forbindelse med en ulykke. BEMÆRK:
o Læs vejledningen, der følger med stolen, inden den mon- teres.
o Hvis sikkerhedsselen ikke virker som beskrevet, skal systemet omgående kontrolleres af etautoriseret Hyundai-værksted.
ADVARSEL:
Undlad at montere barnestole/- sæder o.l. på forreste passager- sæde. Sker der et uheld, derudløser sideairbag'en, kan en baby eller et barn, der sidder i en baby- eller barnestol, komme alvorligt tilskade eller blive slået ihjel. Barnestole o.l. skal derfor altid anbringes på bagsædet.
!
B230G01A-GCT Montering af barnestole på
bagsædets yderpladser
For at montere en barnestol på en af bagsædets yderpladser trækkestrepunktsselen ud af oprulningsmekanismen. Anbring barnestolen, spænd sikkerheds-selenog lad den rulle ind, indtil den er helt stram. Sørg for, at sikker-hedsselens hoftedel sidder stramt til ombarnestolen, og at skulderdelen sidder sådan, at den ikke kan komme i karambolage med barnets hoved ellerhals. Prøv at bevæge barnestolen i alle retninger efter monteringen for at kontrollere, om barne-stolen er sikkertmonteret.
B230G01A

Page 33 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 23
B230B02A-GCT Barnesikkerhedssæde med "Tether" seleanker-systemet Det anbefales på det kraftigste at anvende en barne- eller babystol til småbørn og spædbørn. Barne- ellerbabystolen bør have en størrelse, der passer til barnet, og bør installeres i henhold til producentens anbefalinger.Det anbefales desuden at placere barnestolen på bilens bagsæde, da sikkerheden herved øges væsentligt. Bilen er forsynet med tre holdere til fastgørelse af de kroge, der er monteret på barne- eller babystolen. Bolt, beslag (5/16"-30 mm) Skive, konisk fjeder
Holder, barnestolsbeslag Afstand (4 dørs model: 6 mm eller 3/5 dørs modeller:10 mm),Fastgøringskrog til barnesikkerhedsstol
B230B01A
Dæksel til krogholder
B230C03A-GCT Sikring af barnesikkerhedssæde
med tether anker-systemet
(4 Døres) Der findes tre kroge på hattehylden
bag bagsædet til fastgøring af børnesikkerhedssæder
B230C01A
1. Åbn tether ankerdækslet påhattehylden bag bagsædet.
Tether anker- dæksel Krog til barnesikker-hedssæde
2. Før barnesikkerhedsselen hen over
bagsædets ryg. I biler med justerbar nakkestøtte føres tether selen indunder nakkestøtten mellem nakkestøttens holdere, hvis ikke der er justerbare nakkestøtter, føressikkerhedsselen blot hen over bagsædes ryg. B230C02A-E
Bilens front
Fastgø-ringsclips
Krog til barnesikker- hedssæde

Page 34 of 157

1- 24 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
B230E03A
B230E03A-GCT Sikring af barnesikkerhedssæde med tether anker-systemet (3 og 5 dørs) Der findes tre holdere på det vertikale ryglæn til indsætning af krogen frabarnestolen. Fjern afdækningskapslerne fra hattehylden for at installerebarnestolen.
1. Før barnesikkerhedsselen hen over
bagsædets ryg. I biler med justerbar nakkestøtte føres tether selen indunder nakkestøtten mellem nakkestøttens holdere, hvis ikke der er justerbare nakkestøtter,føres sikkerhedsselen blot hen over bagsædes ryg.
3. Fastgør fastgøringsclipsen tilbarnesikkerhedskrogen og stram til for at sikre sædet.
2. Fjern over bagagerumsdækkenet.
3. Fastgør fastgøringsclipsen tilbarnesikkerhedskrogen og stram til for at sikre sædet.
Bagpanel
Bilens front
Fastgø-ringsclips
Bagagerumsdækken B230C03E-GCT Sikker fastgøring af barnesikkerhedssæde med"ISOFIX" og "Tether"ankersystemerne
B230D01A
ISOFIX er en standardiseret metode
til sikker montering af barnesikkerhedssæder i bilen, der overflødiggør brugen af voksensikkerhedsselen. Dennemetode muliggør en mere sikker og korrekt anbringelse af sædet og er samtidig både lettere og hurtigere atarbejde med.

Page 35 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 25
Et ISOFIX-sæde kan kun monteres
hvis det har en specifik biltypegodkendelse ioverensstemmelse med ECE-R44. Følgende mærker er godkendt i henhold til bestemmelserne i ECE-R44: Hyundai ISOFIX GR 1 / Hyundai Duo og Römer Duo ISOFIX / Britax Duo ISOFIX. Disse sæder er blevettestet gennemgribende af Hyundai og anbefales til brug i Deres bil.
BEMÆRK: På nuværende tidspunkt er sæder
af disse mærkater de eneste, der opfylder lovens krav. Hvis andre fabrikanter hævder at kunne dokumentere godkendelse af deresprodukt, vil Hyundai i hvert tilfælde lade det pågældende sæde grundigt undersøge og anbefalesædet, forudsat det overholder lovens krav. Her bedes De rådføre Dem med Deres Hyundai-forhandler. På begge sider af hvert bagsæde
mellem sædehynden og sæderyggener der et par ISOFIX ankerpunkter ligesom der i bagagerummet er et tether-topbeslag. Ved installeringenskal sædet fastgøres til ankerpunkterne, så der høres et klik (kontrollér at sædet sidder fast vedtræk i sædet). Samtidig skal sædets tether-sele i toppen fastgøres til det tilhørende fastgøringspunkt ibagagerummet. Installeringen og brugen af barnesikkerhedssædet skal ske i henhold tilmonteringsvejledningen, der er vedhæftet ISOFIX-sædet. BEMÆRK: Et ISOFIX-barnesikkerhedssæde kan kun installeres, hvis sædet har en specifik biltypegodkendelse, deroverholder bestemmelserne i ECE- R44. Før ibrugtagning af et ISOFIX- barnesikkerhedssæde, der er købttil et andet bilmærke, bør man først rådføre sig med sin Hyundai- forhandler, om sædet er godkendtog kan anbefales til brug i Deres Hyundai.
B230D02A
ISOFIX anker

Page 36 of 157

1- 26 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
B230H04A-GCT Barnestoles egnethed og
placering
Anvend kun barnestole, der er officielt
godkendt og passer til børnene. Anvend nedenstående tabel ved brug
af barnesæder.
Aldersgruppe
Op til 10 kg (0 ~ 9 mdr.)
0+:Op til 13 kg(0 ~ 2 år)
I: 9 kg til 18
kg (9 mdr. ~ 4 år) II & III: 15 kg til36 kg (4 ~ 12 år)Midt,
bag0:
Placering
UX
XUX
X U, L1 UF XU FUF
I siden,
bag
Passager-
sæde, for
X
Sådan fastgøres et barnesikkerhedssæde
B230D03A
1. Barnesikkerhedssædet fastgøres tilISOFIX-ankret ved at skubbe beslaget ind i ankret, så der høres i klik.
2. Fastgør tether-stroppens krog til holderen og stram til for at sikresædet. Der henvises til "Sikring af barnesikkerhedssæde med tetheranker-systemet" på side 1-23.
!ADVARSEL:
o Bilens ISOFIX-beslag må ikke anvendes til montering af et barnesæde på bagsædets midterplads. ISOFIX-beslagene er udelukkende beregnet til deyderste bagsædepladser i både højre og venstre side og må ikke misbruges til montering af etbarnesæde i midten. I tilfælde af et uheld kan ISOFIX-beslagene vise sig ikke at være stærke noktil at fastholde et barnesæde midt på bagsædet, hvorefter de knækker, hvilket indebærer risiko for alvorlig personskade eller dødsulykker.
o Der må aldrig monteres mere end et barnesæde på detnederste fastg-ørelsespunkt.Overbelastningen kan resultere i, at fastgørelsespunkterne eller fastgørelsesbeslaget knækker,hvilket skaber risiko for alvorlig personskade eller dødsulykker.
o ISOFIX eller ISOFIX-kompatible barnesæder må kun fastgøres til de rette punkter somillustreret. o Følg altid installations og
brugsanvis-ningerne fra barne- sædets fabrikant.

Page 37 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 27
B180C01A-GCT Sikkerhedsseler med selestram-
mere (Med airbag)
(Hvis monteret) Denne Hyundai er udstyret med
sikkerhedsseler med selestrammere på førersæde og forreste passagersæde.
Formålet med selestrammeren er at
sikre, at sikkerhedsselen sidder godttil mod brugerens krop ved vissefrontale kollisioner. Sikkerhedsseler med selestrammere kan aktiveres sammen med airbagsene.
U : Egnet til "universal"-stole, der er
godkendt til anvendelse i dennegruppe
UF : Egnet til fremadrettede "univer-
sal"-stole, der er godkendt tilanvendelse i denne gruppe
L1 : Egnet til "Römer ISOFIX GR1",
der er godkendt til brug i dennegruppe (Godkendelsesnr.: E1 R44-03301133)
X : Stoleplacering, der ikke er egnet til børn i denne gruppe
B180B02A
B180D01A
1
2 3Airbag till førersidenAirbag monteret i passagersiden
Normalt fungerer sikkerhedsselen med selestrammer på samme måde som seler af E.L.R.-typen (EmergencyLocking Retractor). Når bilen standser pludseligt, eller hvis man prøver på at læne sig for hurtigt fremad, låsesselens oprulningsmekanisme. Ved visse frontale kollisioner aktiveres selestrammeren imidlertid og trækkersikkerheds-selen tættere ind mod brugerens krop.
Sikkerhedssele med selestrammer
består i store træk af følgende dele. Tegningen viser deres placering.
1. Advarselslys for SRS-airbag.
2. Sikkerhedssele og selestrammer
3. SRS-kontrolmodul.

Page 38 of 157

1- 28 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
o Hvis sikkerhedsselen med
selestrammer ikke fungerer korrekt, vil kontrollampen for selestrammeren lyse, selvom SRS-systemet fungerer korrekt.Hvis kontrollampen for SRS- systemet ikke tændes, når tændingsnøglen drejes til "ON"eller hvis den bliver ved med at lyse, efter at have blinket i ca. 6 sekunder, eller hvis den lyserunder kørsel, skal sikkerhedsselen med selestrammer eller SRS-systemet kontrolleres så hurtigt som muligt af et autoriseret Hyundai-værksted.
ADVARSEL:
o Selestrammere er designede til at udløses en enkelt gang. Sikkerhedsseler med selestrammere skal skiftes udefter udløsning. Alle sikkerhedsseler, ligegyldigt hvilken type, bør altid skiftesud, når de har været i brug un- der en kollision.
!
o Når selestrammerne aktiveres,kan der opstå en høj lyd, og fint støv, der ligner røg, vil muligvisblive frigjort i passagerkabinen. Dette er fuldstændig normalt og ufarligt.
o Selvom det er ufarligt, kan det
fine støv forårsage hudirritationog bør ikke indåndes i længere tid ad gangen. Sørg for at vaske hænder og ansigt omhyggeligtefter et uheld, hvor selestrammerne er blevet aktiveret.
FORSIGTIG:
o Eftersom føleren, der aktiverer SRS-systemet er forbundet tilsikkerhedsselen medselestrammer, vil kontrollampen for SRS-systemet på instrumentbrættet blinke i ca. 6sekunder, efter at tændingsnøglen er blevet drejet til "ON". Derefter bør denslukkes.
!
!ADVARSEL:
Følgende bør overholdes for at få størst mulig gavn afsikkerhedsselen med selestrammer:
1. Sikkerhedsselen skal anvendes korrekt.
2. Sikkerhedsselen skal justeres til den korrekte position.
BEMÆRK:
o Sikkerhedsselerne med selestrammere på både førersæde og forreste passagersæde aktiveres ved visse frontale kollisioner.Sikkerhedsseler med selestrammere kan aktiveres sammen med airbagsene.Selestrammerne aktiveres under disse forhold, selv om sikkerhedsselerne ikke er i brugpå kollisionstidspunktet.

Page 39 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 29
Airbag til førersiden
B240A03F-GCT Airbag (SRS, supplerende tilbageholdelsessystem)(Hvis monteret)
Deres Hyundai er udstyret med airbag. Teksten "SRS Air Bag", som erpræget i rattets polstring og i frontpanelet over handskerummet i passagersiden viser, at systemet ermonteret. Hyundai"s SRS består af 2 airbags monteret henholdsvis under polstringen midt i rattet og underfrontpanelet over handskerummet i passagersiden. Formålet med SRS er, ved et frontalt sammenstød af envis styrke, at give føreren og
o Selestrammermekanismen bliver varm, når den aktiveres. Undgå at røre ved selestrammerne i flereminutter, efter de er blevet aktiveret.
o Forsøg ikke selv at inspicere eller udskifte sikkerhedsseler med selestrammere. Dette skalgøres af et autoriseret Hyundai- værksted.
o Undlad at slå på selestrammerne.
o Forsøg ikke selv at servicere eller reparere selestrammersystemetpå nogen som helst måde.
o Hvis selestrammersystemet
håndteres forkert og advarslerne om ikke at slå på, modificere, inspicere, udskifte, servicereeller reparere selestrammerne ikke overholdes, kan resultatet være ukorrekt funktion, utilsigtetudløsning og alvorlig skade.
o Brug altid sikkerhedssele under kørsel. B240A03Apassageren større beskyttelse, end sikkerhedsselerne alene giver. BEMÆRK: Husk at læse informationerne om SRS på mærkaterne på bagsidenaf solskærmen og i handskerummet.
ADVARSEL:
o Som navnet antyder, er SRS konstrueret til at arbejde sammen med og supplere førerens og passagerens trepunktsseler, og skal ikkeerstatte dem. Derfor skal sikkerhedsselerne altid bruges under kørsel. Desuden aktiveresairbag"en kun i forbindelse med visse frontale sammenstød, der er kraftige nok til, at personernei bilen kan få væsentlige kvæstelser.
o SRS aktiveres, når sammenstødsvinklen er mindre end 30 grader i forhold til bilenslængdeaksel fremad. Airbag"en aktiveres ikke ved kollisioner fra siden eller bagfra, eller hvis bilenruller rundt.
!

Page 40 of 157

1- 30 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
SRS serviceindikatoren (SRI) på instrumentbordet vil blinke i ca. 6sekunder, efter at tændingsnøglen er drejet til "ON", eller efter at motoren er startet. Derefter skalserviceindikatoren slukke. B240B03A
B240B02A-GCT SRS Komponenter og funktioner SRS består af følgende komponenter:
- Airbag-modul til førersiden
- Airbag modul monteret i passagersiden
- SRS serviceindikator (SRI)
- SRS styremodul (SRSCM)
SRS styremodulet (SRSCM)
overvåger alle elementer, mens tændingsnøglen er drejet til "ON", for at afgøre om et frontalt eller næstenfrontalt sammenstød er så kraftigt, at det er påkrævet at blæse airbag"en op. B240B02A
o De forreste airbags er ikke beregnet
til at udløses ved sidekollisioner, påkørsel bagfra fra eller hvis bilen ruller rundt. Airbags vil heller ikkeblive udløst ved frontalsamm- enstød ved moderate hastigheder.
o Alle personer i billen inkulsive føreren skal altid bruge sikkerhed-sseler, hvad enten der er en airbag ved deres sæde eller ej, for atopnå den største beskyttelse ved alle sammenstødstyper, og for at minimere risikoen for alvorligekvæstelser i tilfælde af et
sammenstød. Sid ikke unødve- ndigt tæt ved airbag"en og lænDem heller ikke unødvendigt tæt
hen mod den.
Påkørsel bagfra
Sidekollision Bilen ruller rundt
B240A04A

Page:   < prev 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 ... 160 next >