ESP Peugeot 508 2014 Instruktionsbog (in Danish)

Page 15 of 352

.
13
Et hurtigt overblik
Indretning
Sidespejle
Indstilling
1. Valg af sidespejl 2. Indstilling af spejlet 3. Fravalg af sidespejl
74
Andre tilgængelige funktioner... Ind- og udfoldning af sidespejlene
Bakspejl
Manuelt, dag/nat
1. Indstilling af spejlet i positionen "dag" 2. Drejning af bakspejlet
Automatisk med dag/natfunktion
76
1. Automatisk registrering af dag/natfunktion 2. Drejning af bakspejlet
1. Montering af sikkerhedssele 2. Låsning af selespænde 3. Kontrol af at den er korrekt låst ved at trække i selen
Sikkerhedsseler foran
172

Page 32 of 352

30
Funktionskontrol
508_da_Chap01_controle de marche_ed01-2014
KontrollampeTilstandÅrsagHandling / Observationer
Dynamisk stabilitetskontrol (ESP/ASR)
blinker. ESP/ASR-reguleringen aktiveres. Systemet forbedrer kraftover førslen og bilens styreegenskaber.
lyser konstant. ESP/ASR-systemet er defekt, undtagen ved frakobling (tryk på knappen og dennes kontrollampe lyser).
Få systemet efterset på et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted.
System for autodiagnosticering af motoraf motor af motor
blinker. Motorstyringssystemet er defekt. Risiko for at katalysatoren ødelægges. Lad det kontrollere på et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted.
lyser konstant. Antiforureningssystemet er defekt. Kontrollampen skal slukke, når motoren startes. Hvis den ikke slukker, kontaktes et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted hurtigst muligt.
Minimum brændstofniveau lyser med nålen i det røde felt. Første gang den tænder, er der ca. 7 liter brændstof tilbage i tanken. 7 liter brændstof tilbage i tanken. 7 literPå dette tidspunkt bruges der af reservetanken.
Foretag påfyldning af brændstof for at undgå at løbe tør. Denne kontrollampe tænder, hver gang tændingen tilsluttes, så længe der ikke er påfyldt en tilstrækkelig brændstofmængde. Kør aldrig tanken helt tom, da dette vil kunne beskadige antiforurenings- og indsprøjtningssystemerne.
Antiblokering af hjul (ABS) lyser konstant. ABS-systemet er defekt. Bilens almindelige bremsesystem fungerer stadig. Kør forsigtigt og med en moderat hastighed, og kontakt hurtigt et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted.

Page 46 of 352

44
Åbninger
508_da_Chap02_ouvertures_ed01-2014
Systemet sørger for åbning, lukning og start af bilen, når man har den elektroniske nøgle på sig. Den kan ligeledes bruges som en fjernbetjening.

Systemet "Keyless entry and start"
Åbning af bilen
Total oplåsning
Med nøglen
 Drej nøglen mod bilens forende for at oplåse bilen.
Med fjernbetjeningen
 Tryk på den åbne hængelås for at oplåse bilen.
Med elektronisk nøgle
 Med den elektroniske nøgle på dig inden for det definerede område føres hånden bag dørgrebet for at oplåse bilen og træk herefter i grebet for at åbne døren. Dine passagerer kan også åbne dørene, dog ikke bagklappen, så snart den elektroniske nøgle befinder sig inden for det definerede område.
Et langt tryk på denne knap åbner ruderne automatisk. Oplåsningen angives ved, at blinklysene blinker hurtigt i cirka to sekunder.
Samtidig foldes sidespejlene ud afhængigt af version.
For ikke at komme til at låse bilen med vinduerne åbne, bør du kontakte et aut. PEUGEOT-værksted for at få dem til at deaktivere denne funktion.
Af sikkerhedsmæssige årsager eller for at hindre tyveri må man aldrig efterlade sin elektroniske nøgle i bilen, selv ikke hvis man opholder sig tæt ved bilen. Det anbefales, at den opbevares i lommen, en taske, el. lign.

Page 47 of 352

2
45
Åbninger
508_da_Chap02_ouvertures_ed01-2014
Selektiv oplåsning
 Tryk en gang på den åbne hængelås for kun at oplåse førerdøren.
Med fjernbetjeningen
Denne parameteropsætning foretages via konfigurationsmenuen på instrumentgruppens display. Centraloplåsning er aktiveret som standard.
Med elektronisk nøgle
 For kun at oplåse førerdøren med den elektroniske nøgle på dig føres hånden bag førerdørgrebet og træk herefter i grebet for at åbne døren.  For at oplåse hele bilen føres hånden bag et af passagerdørgrebene i den side, hvor den elektroniske nøgle er, og træk herefter i grebet for at åbne døren.
Hver oplåsning angives ved, at blinklysene blinker hurtigt i cirka to sekunder. Samtidig foldes sidespejlene ud afhængigt af version.
 Tryk en gang til på den åbne hængelås for at oplåse de andre døre og bagklappen.
Aflejring af snavs på håndtagets indvendige side kan forringe systemets evne til at registrere (vand, støv, jord, salt osv.). Hvis rengøring af håndtagets indvendige side med en klud ikke løser problemet, skal du kontakte et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted. Et pludseligt vandsprøjt (vandstråle, højtrykspuler osv.) kan betragtes af systemet som et frivilligt forsøg på at åbne bilen.

Page 49 of 352

2
47
Åbninger
508_da_Chap02_ouvertures_ed01-2014
Lukning af bil
Simpel låsning
Med nøgle
 Drej nøglen mod bilens bagende for at låse hele bilen.
Med fjernbetjening
 Tryk på den låste hængelås for at låse hele bilen.
Med elektronisk nøgle
 Med den elektroniske nøgle inden for det definerede område, skal man trykkes med en finger på dørgrebet (ved afmærkningerne) for at låse bilen.  Med den elektroniske nøgle inden for det definerede område, skal man trykke på knappen på bagklappen (kun SW) for at låse bilen.
Ruder og soltag lukkes automatisk, hvis knappen for låsning (nøgle, fjernbetjent eller manuel) holdes inde. Kontakt et aut. PEUGEOT-værksted for at få deaktiveret denne funktion.
Af sikkerhedsmæssige årsager (børn i bilen) må bilen aldrig forlades uden nøgle selv i kort tid. Pas på tyveri når den elektroniske nøgle befinder sig inden for det definerede område og bilen er oplåst.
Låsningen angives ved, at blinklyset lyser i cirka to sekunder. Samtidig foldes sidespejlene ind, afhængigt af version. Det er ikke muligt at låse bilen, hvis den elektroniske nøgle ligger inde i bilen, eller hvis tændingen er tilsluttet.
Hvis en af dørene eller bagklappen er åben, kan bilen ikke centrallåses.
Hvis man ved en fejltagelse kommer til at oplåse bilen, når bilen er låst, låses bilen igen automatisk efter cirka 30 sekunder, undtagen hvis en af dørene er åben. Indfoldning og udfoldning af sidespejle med fjernbetjeningen kan frakobles af et autoriseret PEUGEOT værksted.

Page 51 of 352

2
49
Åbninger
508_da_Chap02_ouvertures_ed01-2014
Af- og oplåsning indefra
Automatisk centrallåsning af dørene
Dørene kan låses automatisk under kørsel (hastighed over 10 km/t). For at aktivere eller afbryde denne funktion, skal man trykke på knappen, indtil en meddelelse vises på skærmen.
Hvis bilen er superlåst, virker knappen ikke. Brug i så fald nøglen eller fjernbetjeningen til at låse op med.
Hvis man kører med dørene låste, kan det give problemer for redningsfolk at få adgang til bilen i tilfælde af uheld.
 Tryk på den låste hængelås for at finde den aflåste bil på en parkeringsplads.
Lokalisering af bilen
 Tryk på knappen. Du kan med et tryk på denne knap af- og oplåse dørene og bagagerummet.
Det vises ved, at loftslysene tænder, og at afviserblinkene aktiveres i et par sekunder.
Hvis der transporteres stor last med åbent bagagerum, kan du trykke på knappen for at afbryde advarselssignalet for åbning af
bagagerummet. Hvis der låses indefra, foldes sidespejlene ikke ind.

Page 71 of 352

3
69
Komfort
508_da_Chap03_confort_ed01-2014
Lagring af kørestilling
Systemet husker den elektriske indstilling af førersædet og sidespejlene samt indstillingerne af head up-displayet. Der kan gemmes op til to kørestillinger ved hjælp af tasterne på siden af førersædet.
Lagring af en indstilling med tasterne M / 1 / 2
 Tilslut tændingen.  Indstil sædet, sidespejlene og head up-displayet.  Tryk på tasten M , og tryk herefter på tasten1 eller 2 , inden der er gået fire sekunder. Der udsendes et lydsignal, når ind-stillingen er blevet gemt. Lagring af en ny indstilling annullerer den forrige.
Aktivering af en lagret indstilling
Med tilsluttet tænding eller motoren i gang
 Tryk kort på tasten 1 eller 2 for at hente den pågældende indstilling frem. Der udsendes et lydsignal, når indstillingen er afsluttet. Den igangværende bevægelse kan afbrydes ved at trykke på kontakten M, 1 eller 2 eller
vha. en kontakt til sæderegulering. Justering af indstilling er ikke mulig under kørsel. Justering af indstilling afbrydes ca. 45 sekunder efter tændingsafbrydelse.
Ind- og udstigningsfunktion
Funktionen letter indstigning og udstigning af bilen. Sædet kører automatisk tilbage ved tændingsafbrydelse og åbning af venstre fordør, og det bliver i denne position til næste gang, man skal ind i bilen. Når tændingen tilsluttes, kører forsædet frem til den indkodede kørestilling. Under sædets bevægelse skal man sikre sig, at ingen eller ingen genstand hindrer sædets automatiske bevægelse. Kontakt et PEUGEOT værksted eller et autoriseret værksted for at få funktionen aktiveret eller afbrudt.

Page 76 of 352

74
Komfort
508_da_Chap03_confort_ed01-2014

Spejle
Spejlene kan indstilles, så man kan se bagud langs bilens side i forbindelse med overhalinger eller parkeringsmanøvrer. De kan ligeledes foldes ind ved parkering, hvor der ikke er meget plads.
Sidespejle
Hvis sidespejlene er foldet ind med knappen A , udfoldes de ikke ved oplåsning af bilen. Det er nødvendigt igen at trække i betjeningsknappen A .
Sidespejlenes ind- og udfoldning med fjernbetjeningen kan afbrydes af et autoriseret PEUGEOT værksted eller af et andet kvalificeret værksted. Fold sidespejlene ind ved vask af bilen i vaskehal.
De genstande, du ser, er i virke-ligheden tættere på end du tror. Husk altid dette, når du vurderer afstanden til de køretøjer, der kommer bagfra.
Afdugning - Afrimning
Afdugning eller afrimning af sidespejlene, når motoren er i gang, udføres ved at trykke på kontakten for afrimning af bagruden (se afsnittet "Afdugning - afrimning af bagrude").
Indstilling
 Skub knappen A mod højre eller venstre for at vælge det ønskede sidespejl.  Flyt derefter knappen B i en af de fire retninger for at indstille spejlet.  Sæt knappen A i midterposition igen.
Indfoldning
- Automatisk: lås bilen med fjernbetjeningen eller med nøglen. - Manuel: træk betjeningsknappen A bagud, når tændingen er tilsluttet.
Udfoldning
- Automatisk: oplås bilen med fjernbetjeningen eller med nøglen. - Manuel: træk betjeningsknappen A bagud, når tændingen er tilsluttet.

Page 77 of 352

3
75
Komfort
508_da_Chap03_confort_ed01-2014
Automatisk indstilling ved tilkobling af bakgear
Systemet indstiller sidespejlet, så man kan se vejen under parkeringsmanøvrer i bakgear.
Programmering
 Sæt bilen i bakgear, når motoren kører.  Vælg og indstil herefter venstre og højre sidespejl. Indstillingen lagres med det samme.
Aktivering
 Sæt bilen i bakgear, når motoren kører.  Skub knappen A mod højre eller venstre for at vælge det ønskede sidespejl. Det valgte spejl vippes nedad i henhold til programmeringen.
Slukning
 Sæt bilen ud af bakgear og vent 10 sekunder. eller  Indstil knappen A i den midterste position. Spejlet indstilles tilbage til den oprindelige position. Det indstilles også tilbage til den oprindelige position: - Hvis hastigheden overstiger 10 km/t. - Hvis motoren standses.

Page 100 of 352

98
Komfort
508_da_Chap03_confort_ed01-2014
 Sluk varmen i bagruden og sidespejlene, så snart du synes, det er muligt, da ekstra strømforbrug forøger brændstofforbruget.
Afdugning -
Afrimning foran Afdugning -
afrimning af
bagruden
Betjeningsknappen sidder på frontpanelet til airconditionsystemet.
Med manuelt klimaanlæg
 Dette program vælges for hurtigere at afdugge eller afrime forruden og sideruderne.
Med automatisk 2-zone og
4-zone klimaanlæg
Automatisk afdugningsprogram
Tæ n d
 Tryk på knappen for at aktivere varmen i bagruden og, afhængig af version, sidespejlene. Den tilhørende kontrollampe tænder.
Med Stop & Start er STOP-funktionen ikke tilgængelig, så længe afdugning er aktiveret.
Sluk
Varmen slukker automatisk for at undgå unødig brug af strøm.  Varmefunktionen kan slukkes, før den afbrydes automatisk, ved igen at trykke på knappen. Den tilhørende kontrollampe slukker.
Systemet styrer automatisk køleluften, luftmængden, lufttilførslen samt fordeler ventilationen optimalt mod forruden og sideruderne. Indstil temperaturkontakten til at afdugge/afrime ruderne hurtigst muligt. Tryk på knappen "udsyn" for at slukke den. Knappens kontrollampe slukker og systemet genaktiveres med de samme værdier som før aktiveringen.
 Dette program vælges for hurtigere at afdugge eller afrime forruden og sideruderne.
Systemet styrer automatisk køleluften, luftmængden, lufttilførslen samt fordeler ventilationen optimalt mod forruden og sideruderne. Med automatisk 4-zone klimaanlæg afbrydes og låses klimaanlægget bag ved et tryk på denne knap.  Det afbrydes ved på ny at trykke på tasten for "afdugning" eller på "AUTO" , hvorved tastens kontrollampe slukker, og den i tasten "AUTO" tænder. Systemet genaktiveres med de værdier, der var valgt før afbrydelsen.
Afdugning - afrimning af bagruden virker kun, når motoren er i gang.

Page:   1-10 11-20 21-30 next >