Peugeot Expert VU 2009 Kullanım Kılavuzu (in Turkish)

Page 211 of 226

9.68
01 İLK ADIMLAR
CD'nin dışarı çıkarılması.
Açma - Kapama. Ses düzeyi topuzu.
Mode : Ekran modu seçimi. Dark : Düğmeye arka arkaya basarak, tamamen siyah olana kadar ekran ışığının azaltılması. Yeni bir basışla ekran normal görüntüsüne döner.
Source : Ses kaynağının seçimi ; radyo, CD ve CD değiştirici. Band : FM1, FM2, FMast ve AM dalgalarının seçilmesi.
: Audio seçeneklerinin ayarı : Ön/arka, sol/sağ ses dağılımı, loudness, ses ortamları. List : Yerel istasyonların, CD'nin parçalarının veya MP3 fi hristlerinin ekrana getirilmesi. - Bir istasyonun hafızaya alınması. - Hafızadaki radyo istasyonunun seçimi. - CD değiştiricide CD seçimi. Yerel istasyonların güncellenmesi.
ESC : O anki işlemin iptal edilmesi. Menu : Ana menünün ekrana getirilmesi.
Önceki tercihleri seçen veya adım adım veya hızlı ilerleyen bir seçici. Seyir topuzuna bir basış seçimi geçerli kılar ama hafızaya almaz.
Uzunca basmak gereklidir.
Detaylı menü seçeneklerine genel bir bakış için, b u başlığın "Ekran dağılımları" bölümüne bakınız.

Page 212 of 226

01
9.69
RADYO : hafızaya kaydedilmiş bir sonraki istasyon seçimi. CD DEĞİŞTİRİCİ : bir sonraki CD'nin seçilmesi. Bir menünün bir sonraki ögesinin seçilmesi.
RADYO : hafızaya kaydedilmiş bir önceki istasyon seçimi. CD DEĞİŞTİRİCİ : bir önceki CD'nin seçilmesi. Bir menünün bir önceki ögesinin seçilmesi.
RADYO : üst frekansın otomatik aranması. CD/CD DEĞİŞTİRİCİ/MP3 : bir sonraki parçanın seçilmesi. CD/CD DEĞİŞTİRİCİ : devamlı basılı tutma : hızlı ileri alma. Bir önceki öğenin seçilmesi.
RADYO : alt frekansın otomatik aranması. CD/CD DEĞİŞTİRİCİ/MP3 : bir önceki parçanın seçilmesi. CD/CD DEĞİŞTİRİCİ : devamlı basılı tutma : hızlı geri alma. Bir sonraki öğenin seçilmesi.
Ses düzeyinin arttırılması.
Ses düzeyinin düşürülmesi.
İLK ADIMLAR
Sessizlik, sesin kesilmesi : ses düzeyini arttırma ve düşürme tuşlarına aynı anda basarak gerçekleştirilir.
Sesin geri getirilmesi : iki ses düzeyi tuşundan birine basılarak gerçekleştirilir.
- Ses kaynağının değiştirilmesi. - Bir seçimin geçerli kılınması. - Telefonu cevaplama/kapatma. - 2 saniyeden fazla basılı tutma : telefon menüsüne giriş.
DİREKSİYONUN ALTINDAKİ
KUMANDALAR

Page 213 of 226

9.70
7
02 C EKRANI VE MENÜSÜ
AUDIO FUNCTION (AUDİO İŞLEVİ) : radyo, CD, seçenekler.
PERSONALISATION-CONFIGURATION (KİŞİSELLEŞTİRME-BİÇİMLENDİRME) : aracın (KİŞİSELLEŞTİRME-(KİŞİSELLEŞTİRME-
parametreleri, ekran, lisanlar.
TELEPHONE (TELEFON) : eller serbest kiti, eşleştirme, bir görüşmenin yönetimi.
> ANA MENÜ > C EKRANI
Oto radyo kumanda platini vasıtasıyla aşağıdaki bilgileri ekrana getirir : - saat, - tarih, - dışarıdaki hava sıcaklığı (satıh buzlanması riski durumunda sıcaklık yanıp söner), - ses kaynaklarının ekranları (radyo, CD, ...), - açık kapalı kontrolü (kapılar, bagaj, ...), - geçici olarak ekrana gelen uyarı mesajları (ör nek : "Hava kirliliğini önleme sisteminde arıza") ya da bilgiler (örnek : " Farların otomatik yanması devrede") "ESC" tuşuna basarak silinebilirl er, - yol bilgisayarı, - arızalı bir tekerleğin yerinin belirtilmesi, - arkada engel algılama.
TRIP COMPUTER (YOL BİLGİSAYARI) : uzaklığın TRIP COMPUTER (YOL TRIP COMPUTER (YOL
girilmesi, uyarılar, işlevlerin durumu.

Page 214 of 226

11
22
33
44
22
44
33
11
03
55
9.71
AUDİO
RADYO
SOURCE tuşuna ardarda basınız ve radyo kaynağını seçiniz.
FM1, FM2, FMast ve AM bantları arasında seçim yapmak için BAND AST tuşuna basınız.
Radyo istasyonlarının otomatik olarak aranması için tuşlardan birine kısaca basınız.
Radyo istasyonlarının manuel olarak aranması için tuşlardan birine basınız.
Yerel olarak çekilebilen istasyonların listesini (azami 30 istasyon) ekrana getirmek için LIST REFRESH tuşuna basınız. Bu listeyi güncelleştirmek için iki saniyeden fazla basınız.
ACTIVATE RDS MODE (RDS) (RDS modu devreye sokma) seçiniz sonra OK tuşuna basınız. RDS ekranda görünür.
RADIO FAVOURITES (Radyo tercihleri) işlevini seçiniz sonra OK tuşuna basınız.
AUDIO FUNCTIONS (audio işlevleri) seçiniz sonra OK tuşuna basınız.
MENU tuşuna basınız.
RADIO PREFERENCES
ACTIVATE FREQUENCY FOLLOWING (RDS)
Dış çevre (tepe, bina, tünel, yeraltı otoparkı...), RDS frekans takibi modu devrede dahi olsa radyo dalgalarının alınmasını engelleyebilir. Bu olay radyo dalgalarının yayılmasında normaldir ve hiç bir durumda oto radyonun arızalı o lduğu anlamına gelmez.
RDS
RDS, eğer ekranda görünüyorsa, frekans takibi saye sinde aynı istasyonu dinlemeyi sağlar. Bununla birlikte, radyo istasyonları ülkenin % 100’ünü kapsamadığından bazı koşullarda R DS istasyon takibi bütün ülkede sağlanamaz. Bir yolculuk esnasında istasyon yayınının kesilmesi bu şekilde açıklanabilir.
OK
OK
OK
BİR İSTASYONU SEÇMEK

Page 215 of 226

9.72
11
22
Yalnızca yuvarlak biçimli CD’leri kullanınız. Orjinal ya da kişisel bir yazıcı tarafından kopyalanmış CD’lerdeki bazı korsanlığı önleme sistemleri, orjin al okuyucunun kalitesinden bağımsız olarak işlemede sorunlar yaratabilirler. EJECT tuşuna basmadan, CD okuyucuya bir CD sokunuz, CD okuyucu otomatik olarak çalışmaya başlar.
Önceden sokulmuş bir CD’yi dinlemek için SOURCE tuşuna ardarda basınız ve CD kaynağını seçiniz.
CD’nin bir parçasını seçmek için tuşlardan birine basınız. CD’nin parçalarının listesini ekrana getirmek için LIST REFRESH tuşuna basınız.
BİR CD DİNLEMEK CD
MPEG 1,2 & 2.5 Audio Layer 3'ün kısaltması olan MP 3 formatı, aynı CD'ye onlarca müzik dosyası koymayı sağlayan bir au dio sıkıştırma normudur. CD yazıcıda yazılmış bir CDR veya CDRW'ın okunabil mesi için yazım esnasında 1,2 veya Joliet tercih seviyesi ISO 9660 yazma standartlarını seçiniz.
CD başka bir formatta yazılmış ise, CD okuyucu CD'y i düzgün okumayabilir. Aynı CD'de mümkün olduğu kadar (4x maksimum) ayn ı yazma standardını kullanmanız ve en iyi ses kalitesi için en düşük hız ile yazdırmanız tavsiye edilir. 44,1 KHz veya 22,05 örnekleme oranı ile istisnai o larak, çoklu formatlı (multi-session) CD'ler için Joliet standardı tavsiye edilir.
Oto radyo yalnızca ".mp3". dosyalarını okur. Diğer hiç bir dosya tipi (.wma, .mp4...m3u...) okunamaz.
Okuma ve ekrana getirme problemlerini engellemek i çin, dosya isimlerinin 20'den az harften oluşması ve özel karakter (örn : " " ? ; ù) içermemesi tavsiye edilir.
GENEL BİLGİLER MP3 CD'Sİ

Page 216 of 226

11
22
11
22
33
9.73
CD okuyucuya MP3 CD’sini sokunuz. CD okuyucu çalmaya başlamadan evvel oto radyo, müzik parçalarının tamamını arar ve bu işlem birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar sürebilir.
CD okuyucu, aynı diskte 8 fi hrist seviyesine dağıtılmış en çok 255 adet MP3 dosyasını okuyabilir. Bununla birlikte , CD’nin okunmaya başlamasına kadar geçen zamanı azaltmak iç in 2 seviyeyle yetinmeniz tasviye edilir.
Önceden sokulmuş bir CD’yi dinlemek için SOURCE tuşuna ardarda basınız ve CD kaynağını seçiniz.
CD’nin bir parçasını seçmek için tuşlardan birine basınız. MP3 CD’sinin fi hristlerinin listesini ekrana getirmek için LIST REFRESH tuşuna basınız.
* Aracın versiyonuna göre.
BİR MP3 CD’Sİ DİNLEMEK *
CD
BİR CD (MP3 UYUMLU OLMAYAN) DİNLEMEK
CD değiştiriciye CD'leri tek tek sokunuz. SOURCE tuşuna ardarda basınız ve CD CHANGER (CD değiştirici) kaynağını seçiniz.
İlgili CD'yi seçmek için sayısal klavyenin tuşlarından birine basınız.
CD'nin bir parçasını seçmek için tuşlardan birine basınız. Hızlı ileri sarma veya hızlı geri sarma için tuşlardan birini basılı tutunuz.
CD DEĞİŞTİRİCİ BİR CD (MP3 UYUMLU OLMAYAN) DİNLEMEK BİR CD (MP3 UYUMLU OLMAYAN) DİNLEMEK

Page 217 of 226

9.74
11
22
33
11
22
4411
04 ELLER SERBEST TELEFON KİTİ
Güvenlik nedenleriyle ve sürücü tarafından çok dikkat gerektiren işlemler oldukları için, Bluetooth taşınabilir telefonun, oto radyonun eller serbest kiti sistemiyle eşleştirme işlemleri araç dururken ve kontak açıkken gerçekleştirilmelidir.
Aracın ismiyle görünen aksesuarı seçiniz, çok işlevli ekranda üste açılan bir biçimlendirme penceresi belirir.
Telefonun Bluetooth işlevini etkin hale getiriniz ve telefona, çevrede bulunan Bluetooth aksesuarlar araması yaptırınız.
Tuşların yardımıyla ekranda EVET şekilciğini seçiniz ve OK ile geçerli kılınız.
Aracın giriş kodunu giriniz (=1234). Bazı telefonlarda, çok işlevli ekranda üste açılan biçimlendirme penceresi belirlemeden evvel, giriş kodu istenebilir.
YES
YES
Eller serbest kitinin sunduğu hizmetler, şebekeye, SIM karta ve kullanılan Bluetooth cihazlarının uyumluluğuna bağlıdır. Telefonunuzun kullanım kılavuzunda ve operatörünüz e danışarak, kullanabileceğiniz hizmetleri kontrol ediniz. En iyi hizmeti sunan taşınabilir telefonların listesi servis ağında mevcuttur. PEUGEOT servis ağına başvurunuz. Sonraki sayfada, "Eller serbest telefon kitinin doğru kullanımı" bölümüne bakınız.
BİR ÇAĞRI ALMA
Gelen bir çağrı, bir zil sesi ve çok işlevli ekran da üste açılan bir pencere tarafından bildirilir.
Tuşların yardımıyla ekranda EVET şekilciğini seçiniz ve OK ile geçerli kılınız.
Çağrıyı kabul etmek için, direksiyonun altındaki kumandanın ucuna basınız.
Fihristinize ulaşmak için direksiyonun altındaki kumandanın ucuna iki saniyeden uzun basınız.
Bir numara çevirmek için telefon klavyesini kullanınız.
BİR ÇAĞRI YAPMA
C EKRANI
BİR TELEFON EŞLEŞTİRMEK

Page 218 of 226

9.75 Eller serbest telefon kitinin doğru kullanımı Eller serbest telefon kitinin doğru kullanımı
Yeni bir Bluetooth’lu cep telefonu eşleştirilme işlemi araç hareket halindeyken yapılamaz.
Oto radyoda hafızaya kaç adet cep telefonu kaydedi lebilir ?
Telefon fi hristinin kayıtlarını satır satırdan daha hızlı bir şekilde geçmek mümkün müdür ?
Aynı kayda ilişkin tüm numaralar oto radyo ekranın da görünür mü ?
Güvenlik nedenleriyle ve sürücü tarafından çok dikkat gerektiren işlemler oldukları için, Bluetooth taşınabilir telefonun, oto radyonun eller serbest kiti sistemiyle eşleştirme işlemleri araç dururken ve kontak açıkken gerçekleştirilmelidir.
1 ila 4 değişik cep telefonu kaydedilebilir. Öncelikli olarak 1 nolu konumda kaydedilen cep telefonu bağlanır, daha sonra 2 nolu …
Cephedeki veya direksiyonun altındaki << >> kumand aları bir sonraki/önceki harf ile başlayan ilk kayda doğrudan erişmeyi sağlar.
Vcard formatında aynı kayıt için ekrana en çok 4 değişik numara gelir : "Ev", "İş", "Cep" ve "Araba". Vcard formatında aynı kayıt için ekrana en çok 4 değişik numara gelir : Vcard formatında aynı kayıt için ekrana en çok 4 değişik numara gelir :

Page 219 of 226

9.76
05
8
YOL BİLGİSAYARI
Cam sileceği kumandasının ucundaki düğmeye her bir basış, ekrana göre, yol bilgisayarı bilgilerini, birbiri ardına ekrana getirmeyi sağlar.
- "araç" ile : 

Page 220 of 226

55
66
77
88
11
22
33
44
9.77
BİÇİMLENDİRME
MENU tuşuna basınız.
Oklarla PERSONALISATION-CONFIGURATION (Kişiselleştirme-biçimlendirme) işlevini seçiniz.
Seçimi geçerli kılmak için basınız.
Oklarla DISPLAY CONFIGURATION (Ekranı biçimlendirme) işlevini seçiniz.
Seçimi geçerli kılmak için basınız.
Seçimi geçerli kılmak için basınız.
Oklarla ADJUST THE DATE AND TIME (Tarih ve saat ayarı) işlevini seçiniz.
OK tuşuyla geçerli kılarak parametreleri teker teker ayarlayınız. Sonra ekranda OK şekilciğini seçiniz ve geçerli kılınız.
DISPLAY CONFIGURATION
ADJUST DATE AND TIME
OK
PERSONALISATION CONFIGURATION
C EKRANI
TARİH VE SAATİ AYARLAMAK

Page:   < prev 1-10 ... 171-180 181-190 191-200 201-210 211-220 221-230 next >