TOYOTA PROACE CITY 2020 Návod na použitie (in Slovakian)

Page 11 of 272

11
Prístroje
1
Počítadlo otáčok


Počítadlo otáčok (x 1000 ot/min).
Výstražné a indikačné
kontrolky
Výstražné a indikačné kontrolky, ktoré sú zobrazené ako symboly, informujú vodiča o výskyte poruchy (výstražné kontrolky) alebo o prevádzkovom stave systému (indikačné kontrolky činnosti alebo deaktivácie). Určité kontrolky sa rozsvietia dvoma spôsobmi (svietia alebo blikajú) a/alebo niekoľkými farbami.
Súvisiace varovania
Rozsvietenie kontrolky môže byť sprevádzané zvukovým signálom a/alebo správou zobrazenou
na obrazovke.Spojenie typu upozornenia s prevádzkovým stavom vozidla vám umožňuje určiť, či je
situácia normálna alebo či došlo k poruche: ďalšie informácie nájdete v opise jednotlivých kontroliek.
Keď je zapnuté zapaľovanie
Keď sa zapne zapaľovanie, na niekoľko sekúnd sa rozsvietia určité červené alebo oranžové výstražné kontrolky. Tieto výstražné kontrolky by mali zhasnúť, len čo sa naštartuje motor.Ďalšie informácie o systéme alebo funkcii nájdete v príslušnej časti.
Výstražná kontrolka
nepretržite svieti
Rozsvietenie červenej alebo oranžovej výstražnej kontrolky indikuje výskyt poruchy, ktorú je potrebné ďalej preskúmať.
Ak výstražná kontrolka zostane svietiť
Odkazy (1), (2) a (3) v opise výstražnej a indikačnej kontrolky indikujú, či by ste sa mali okrem okamžitých odporúčaných činností obrátiť aj na kvalifikovaného odborníka.
(1): Musíte zastaviť vozidlo.Zastavte len čo to bude bezpečné a vypnite zapaľovanie.(2): Obráťte sa na predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaný autoservis.(3): Navštívte predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaný autoservis.
Zoznam výstražných a
indikačných kontroliek
Červené výstražné a indikačné kontrolky
STOPSvieti, v spojení s inou výstražnou kontrolkou, čo sprevádza zobrazenie správy a zvukový signál.Bola zistená závažná porucha motora, brzdového systému, posilňovača riadenia, automatickej prevodovky alebo závažná elektrická porucha.Vykonajte (1) a potom (2).
Tlak motorového olejaSvieti.Objavila sa porucha v systéme mazania motora.Vykonajte (1) a potom (2).
BrzdySvieti.Hladina brzdovej kvapaliny výrazným spôsobom poklesla
Vykonajte (1) a následne dolejte brzdovú kvapalinu, ktorá je v súlade s odporúčaniami výrobcu. Ak problém pretrváva, vykonajte (2).Svieti.Systém elektronického rozdeľovania brzdnej sily (EBFD) je chybný.Vykonajte (1) a potom (2).

Page 12 of 272

12
Parkovacia brzdaSvieti.Parkovacia brzda je použitá alebo nebola riadne uvoľnená.
Maximálna teplota chladiacej kvapaliny motora
90°CSvieti (výstražná kontrolka alebo LED), s ukazovateľom v červenej zóne (v závislosti od verzie).Teplota chladiaceho systému je príliš vysoká.Vykonajte (1), potom nechajte motor vychladnúť pred doplnením hladiny, ak je potrebné. Ak problém pretrváva, vykonajte (2).
Nabitie batérieSvieti.Nabíjací okruh batérie vykazuje poruchu (špinavé alebo uvoľnené póly, uvoľnený alebo pretrhnutý remeň alternátora atď.).Vyčistite a opätovne utiahnite póly. Ak výstražná kontrolka nezhasne po naštartovaní motora, vykonajte (2).
Posilňovač riadenia
Svieti.Posilňovač riadenia vykazuje chybu.Jazdite opatrne miernou rýchlosťou a potom vykonajte (3).
Bezpečnostné pásy nie sú zapnuté/sú odopnutéSvieti alebo bliká, čo sprevádza čoraz intenzívnejší zvukový signál.Bezpečnostný pás nebol zapnutý alebo bol
odopnutý (v závislosti od verzie).
Dvere otvorenéSvieti spolu so správou o identifikácii prístupu.Zvukový signál nahrádza výstrahu v prípade, že rýchlosť prekračuje 10 km/h (6 mph).Dvere, kufor, výklopná zadná časť alebo sieťka výklopnej zadnej časti sú stále otvorené (v závislosti od verzie).Zatvorte prístup.Ak je vaše vozidlo vybavené dverami s pántom na pravej strane, ich otvorenie táto kontrolka nebude signalizovať.
Elektrická parkovacia brzdaSvieti.Je aplikovaná elektronická parkovacia brzda.
Oranžové výstražné a indikačné kontrolky
Automatické funkcie (s elektrickou parkovacou brzdou)Svieti.Funkcie „automatického využitia“ (pri vypnutí motora) a „automatického uvoľnenia“ sú
deaktivované.Znova aktivujte funkcie.
Porucha (s elektrickou parkovacou brzdou)Svieti, čo sprevádza správa „Parking brake fault“ (Porucha parkovacej brzdy).Parkovacia brzda už neposkytuje optimálny výkon pre bezpečné parkovanie vozidla za
každých okolností.
Zabezpečte vozidlo:► Zaparkujte na rovnom povrchu.► Pri manuálnej prevodovke zaraďte prevodový stupeň.► Pri automatickej prevodovke, s vybratou polohou P, umiestnite dodané kliny proti jednému z kolies.Potom vykonajte (2).Bliká po naštartovaní vozidla.Parkovacia brzda nebola riadne uvoľnená.Vykonajte (1) a skúste úplne uvoľniť parkovaciu brzdu pomocou ovládacej páky, s nohou na brzdovom pedále.Ak problém pretrváva, vykonajte (2).Svieti, čo sprevádza správa „Parking brake fault“ (Porucha parkovacej brzdy).Parkovacia brzda je chybná: manuálne a automatické funkcie nemusia fungovať.Ak chcete znehybniť vozidlo, keď stojí:► Potiahnite a podržte ovládaciu páku približne 7 až 15 sekúnd, až kým sa na prístrojovej doske
nerozsvieti indikačná kontrolka.Ak tento postup nefunguje, vozidlo zabezpečte:► Zaparkujte na rovnom povrchu.► Pri manuálnej prevodovke zaraďte prevodový stupeň.► Pri automatickej prevodovke vyberte polohu P, potom umiestnite dodané kliny proti jednému z kolies.Potom vykonajte (2).

Page 13 of 272

13
Prístroje
1
Svieti, čo sprevádza správa „Parking brake fault“ (Porucha parkovacej brzdy).Vozidlo nie je možné znehybniť s bežiacim motorom.Ak príkazy na ručné zabrzdenie a uvoľnenie nefungujú, ovládacia páka elektrickej parkovacej brzdy je chybná.Automatické funkcie sa musia používať vždy a v prípade poruchy ovládacej páky sa automaticky znovu aktivujú.Vykonajte (2).
Nízka hladina paliva
/2
1 1Svieti (varovná kontrolka alebo LED) a ukazovateľ je v červenej zóne (v závislosti od verzie), čo sprevádza zvukový signál a správa.Zvukový signál a správa sa opakujú so zvyšujúcou sa frekvenciou súčasne s poklesom paliva smerom k nule.Pri prvom rozsvietení zostáva v nádrži paliva menej než 6 litrov.Aby ste predišli minutiu paliva, bezodkladne
natankujte.Nikdy nejazdite až do úplného vyprázdnenia nádrže, pretože to môže poškodiť reguláciu emisií a systémy vstrekovania.
Prítomnosť vody v naftovom filtriS LCD prístrojovým panelom so symbolmiNaftový filter obsahuje vodu.Hrozí poškodenie vstrekovacieho systému : bezodkladne vykonajte (2).
Samodiagnostický systém motoraBliká.Systém riadenia motora vykazuje chybu.Existuje riziko zničenia katalizátora.Vykonajte (2) bez zlyhania.Svieti.Systém regulácie emisií má poruchu.Tieto výstražné kontrolky by mali zhasnúť, len čo sa naštartuje motor.Rýchlo vykonajte (3).Svieti.Bola zistená menšia porucha motora.Vykonajte (3).Svieti.Bola zistená závažná porucha motora.Vykonajte (1) a potom (2).
Predohrev naftového motoraSvieti.Doba rozsvietenia závisí od klimatických podmienok.Zapaľovanie je zapnuté.
Pred naštartovaním počkajte, kým výstražná kontrolka zhasne.Ak sa motor nenaštartuje, vypnite a potom znova zapnite zapaľovanie, počkajte, kým kontrolka znova nezhasne a potom naštartujte motor.
Nedostatočné nahustenieSvieti, sprevádzané správou.Tlak v jednej alebo viacerých pneumatikách je nízky.
Čo najskôr skontrolujte tlak v pneumatikách.Po úprave tlaku znova spustite systém rozpoznávania tlaku v pneumatikách.Výstražná kontrolka podhustenia pneumatík bliká a potom zostane svietiť a výstražná kontrolka servisu svieti.Systém monitorovania tlaku vzduchu v pneumatikách je chybný.Detekcia podhustenia pneumatík sa už nemonitoruje.Čo najskôr skontrolujte tlak vzduchu v pneumatikách a vykonajte (3).
Systém ABSSvieti.Systém ABS vykazuje poruchu.Vozidlo si zachová tradičné brzdenie.Jazdite opatrne miernou rýchlosťou a potom vykonajte (3).
Výstraha pre riziko zrážky / Active Safety BrakeSvieti, sprevádzané správou.Systém bol deaktivovaný cez ponuku
kofigurácie vozidla.Bliká.Systém funguje.Vozidlo okamžite začne brzdiť, aby sa znížila rýchlosť kolízie s vozidlom vpredu.Svieti, sprevádzané správou a zvukovým signálom.Systém má poruchu.Vykonajte (3).

Page 14 of 272

14
Svieti.Systém má poruchu.Ak sa tieto výstražné kontrolky rozsvietia po vypnutí motora a následnom opätovnom naštartovaní, vykonajte (3).
Časticový filter (nafta)Svieti, sprevádzané správou a správou o riziku zablokovania filtra pevných častíc.Filte rpevných častíč začína nasiakavať.Akonáhle to dopravné podmienky umožnia, vykonajte regeneráciu filtra jazdou pri rýchlosti aspoň 60 km/h (40 mph), kým varovná kontrolka nezhasne.Svieti v sprievode zvukového signálu a správy, čo signalizuje, že hladina aditíva vo filtri pevných častíc je príliš nízka.Dosiahla sa minimálna hladina nádrže aditíva.Čo najskôr doplňte: vykonajte (3).
AirbagySvieti.Jeden z airbagov alebo pyrotechnických predpínačov bezpečnostných pásov je chybný.
Vykonajte (3).
Airbag spolujazdica (ON) (Zap.)Svieti.Airbag spolujazdca je aktivovaný.Ovládací prvok je v polohe „ON“ (ZAP.).V tomto prípade NEMONTUJTE na predné sedadlo detskú audosedačku otočenú proti smeru jazdy – hrozí riziko vážneho zranenia!
Airbag spolujazdca (OFF) (Vyp.)Svieti.Airbag spolujazdca je deaktivovaný.Ovládací prvok je v polohe „OFF“ (VYP.).Detskú autosedačku otočenú proti smeru jazdy môžete inštalovať len za predpokladu, že sú airbagy funkčné (nesvieti výstražná kontrolka airbagov).
Dynamická kontrola stability (DSC) a potišmyková regulácia (ASR)Svieti.Systém je deaktivovaný.Stlačením tlačidloa ho reaktivujte.Systém DSC/ASR sa aktivuje automaticky pri naštartovaní vozidla a pri rýchlosti približne 50 km/h (30 mph).Bliká.V prípade straty priľnavosti alebo dráhy sa aktivuje regulácia DSC/ASR.Svieti.Systém DSC/ASR má poruchu.Vykonajte (3).
Asistent rozjazdu do kopcaSvieti, čo sprevádza správa „Anti roll-back system fault“ (Porucha systému proti prevráteniu).Systém má poruchu.Vykonajte (3).
Porucha núdzovej brzdy (s elektrickou parkovacou brzdou)Svieti, čo sprevádza správa „Parking brake fault“ (Porucha parkovacej brzdy).Núdzové brzdenie neposkytuje optimálny výkon.Ak automatické uvoľnenie nie je k dispozícii, použite manuálne uvoľnenie alebo vykonajte (3).
Aktívna výstraha neúmyselného prekročenia čiarySvieti.Systém sa automaticky deaktivoval alebo umiestnil do pohotovostného režimu.Blikajúci indikátor.Chystáte sa pretnúť značenie pruhu bez použitia smeroviek.Systém sa aktivuje a upraví vám trajektóriu na okraji rozpoznaného značenia jazdného pruhu.Svieti.Systém má poruchu.Vykonajte (3).
Indikátor preťaženia
Svieti.Zaťaženie na palube vozidla presahuje maximálne povolené zaťaženie.Zaťaženie na palube vozidla sa musí znížiť.Svieti, sprevádzané správou.Systém indikátora preťaženia vykazuje poruchu.Vykonajte (2).

Page 15 of 272

15
Prístroje
1
AdBlue® (s Euro 6.2/ 6.3)Rozsvieti sa približne na 30 sekúnd pri naštartovaní vozidla, spolu so správou indikujúcou dojazd.Dojazd je medzi 2 400 a 800 km (1 500 a 500 míľ).Doplňte AdBlue®.Svieti pri zapnutí zapaľovania, čo sprevádza zvukový signál a správa o dojazde.Dojazd je medzi 800 a 100 km (500 a 62 míľ).Rýchlo doplňte AdBlue®, alebo vykonajte (3).Bliká, čo sprevádza zvukový signál a správa o dojazde.Dojazd je menej ako 100 km (62 míľ).Musíte doplniť AdBlue®, aby ste sa vyhli zabráneniu naštartovania motora, alebo vykonajte (3).S blikaním pri zapnutí zapaľovania, spolu so zvukovým signálom a správou o zabránení naštartovania.Nádrž AdBlue® je prázdna: právne požadovaný systém imobilizéra motora zabraňuje
naštartovaniu motora.Ak chcete znova naštartovať motor, doplňte AdBlue® alebo vykonajte (2).Je nutné pridať aspoň 5 litrov AdBlue® do nádrže.
SCR systém kontroly emisií (diesel)Svieti pri zapnutí zapaľovania, čo sprevádza zvukový signál a správa.Bola zistená porucha, ktorá sa týka systému kontroly emisií SCR.Toto upozornenie zmizne, keď sa výfukové emisie vrátia na normálnu úroveň.Bliká výstražná kontrolka AdBlue® pri zapnutí zapaľovania, s rozsvietenými výstražnými kontrolkami servisu a autodiagnostiky motora, čo sprevádza zvukový signál a správa o dojazde.V závislosti od zobrazenej správy môže byť možné najazdiť až 1 100 km (685 míľ) predtým, než sa spustí imobilizér motora.Bezodkladne vykonajte (3), aby ste sa vyhli zabráneniu naštartovania motora.Bliká výstražná kontrolka AdBlue® pri zapnutí zapaľovania, s rozsvietenými výstražnými kontrolkami servisu a autodiagnostiky motora, čo sprevádza zvukový signál a správa o zabránení
naštartovania.Imobilizér motora zabraňuje opätovnému naštartovaniu motora (nad povolený jazdný limit po potvrdení poruchy systému kontroly emisií).Ak chcete naštartovať motor, vykonajte (2).
ServisSvieti, sprevádzané správou.Došlo k rozpoznaniu jednej alebo viacerých menších porúch, pre ktoré neexistuje
špecifická výstražná kontrolka.
Identifikujte príčinu poruchy pomocou správy zobrazenej na prístrojovej doske.Určité anomálie dokážete vyriešiť svojpomocne, ide napríklad o otvorené dvere alebo nasiaknutie filtra pevných častíc.Pri akýchkoľvek problémoch, medzi ktoré patrí napríklad porucha systému rozpoznávania nedostatočného nahustenia pneumatík vykonajte krok (3).Svieti, sprevádzané správou.Došlo k rozpoznaniu jednej alebo viacerých väčších porúch, pre ktoré neexistuje špecifická výstražná kontrolka.Identifikujte príčinu anomálie pomocou správy zobrazenej na prístrojovej doske a potom vykonajte (3).Svieti, sprevádzaná správou „Parking brake fault“ (Porucha parkovacej brzdy).Automatické uvoľnenie elektrickej parkovacej brzy nie je k dispozícii.Vykonajte (2).Servisná výstražná kontrolka svieti a servisný kľúč bliká a potom
svieti.Prekročil sa servisný interval.Vozidlo je potrebné dať čo najskôr do servisu.Iba pri dieselových motoroch.
Zadná hmlovkaSvieti.Svetlo je rozsvietené.

Page 16 of 272

16
Zelené výstražné a indikačné kontrolky
Stop & StartSvieti.Po zastavení vozidla Stop & Start prepne motor do režimu STOP.Dočasne bliká.Režim STOP je momentálne nedostupný, prípadne došlo k automatickému spusteniu režimu START.
Asistent pre jazdu zo svahuSvieti.Systém je aktivovaný, no podmienky regulácie nie sú splnené (sklon, príliš veľká rýchlosť, zaradený prevodový stupeň).Blikajúci indikátor.Funkcia začína s reguláciou.Vozidlo je brzdené. Brzdové svetlá počas klesania svietia.
Eko režimSvieti.Režim ECO je aktívny.Určité parametre sú úpravené s ohľadom na
znižovanie spotreby paliva.
Automatické stieranieSvieti.Automatické čistenie čelného skla je aktivované.
Predné hmlovkySvieti.Predné hmlovky sú rozsvietené.
Bočné svetláSvieti.Kontrolky svietia.
Smerové svetláSmerovky so zvukovým signálom.Smerovky svietia
Stredávacie svetlometySvieti.Kontrolky svietia.
Automatické tlmenie svetlometovSvieti.Funkcia bola aktivovaná prostredníctvom dotykovej obrazovky (ponuka Jazda / Vozidlo).Ovládacia páčka osvetlenia je v polohe „AUTO“.
Modré výstražné a indikačné kontrolky
Diaľkové svetlometySvieti.Kontrolky svietia.
Čierne/biele výstražné kontrolky
Noha na brzdeSvieti.Žiadny alebo nedostatočný tlak na brzdový pedál.Pri automatickej prevodovke a naštartovanom motore pred uvoľnením parkovacej brzdy na preradenie z polohy P.
Noha na spojkeSvieti.Stop & Start: zmena do režimu START nie je možná, pretože spojkový pedál nie je úplne zošliapnutý.Úplne stlačte spojkový pedál.
Automatické stieranieSvieti.Je aktivované automatické predné stieranie.
Indikátory
Servisný indikátor
Servisný indikátor sa zobrazuje na prístrojovej doske. V závislosti od verzie vozidla:– na riadku displeja počítadla kilometrov sa zobrazuje vzdialenosť zostávajúca do ďalšieho servisu, prípadne vzdialenosť prejazdená po termíne, pred ktorou je uvedený znak „-“.– výstražné hlásenie signalizujúce zostávajúcu vzdialenosť spolu s obdobím do ďalšieho servisu
alebo informácii o tom, koľko sa na ňu mešká.
Servisný kľúčPo zapnutí zapaľovania sa dočasne rozsvieti.Medzi 3 000 km (1 800 míľami) a 1 000 km (600 míľami) zostane až do ďalšieho servisu rozsvietený.

Page 17 of 272

17
Prístroje
1
Svieti, keď je zapnuté zapaľovanie.Termín servisu je za menej než 1 000 km (600 míľ).Čoskoro odvezte svoje vozidlo do servisu.
Bliká servisný kľúčBliká a potom svieti, keď sa zapne zapaľovanie.(Pri dieselových motoroch v kombinácii s výstražnou kontrolkou servisu.)Prekročil sa servisný interval.Vozidlo odvezte čo najskôr do servisu.
NOTIC E
Uvedená vzdialenosť (v míľach alebo kilometroch) sa vypočítava podľa odjazdenej vzdialenosti a uplynutého času od posledného servisu.Výstraha sa môže spustiť, keď sa bude blížiť termín.
Vynulovanie servisného indikátora
Servisný indikátor sa musí vynulovať po každom servise.► Vypnite zapaľovanie.



► Stlačte a podržte toto tlačidlo.
► Zapnite zapaľovanie; zobrazenie počítadla najazdených kilometrov sa začne odpočítavať.► Keď sa zobrazí =0, uvoľnite tlačidlo; kľúč zmizne.
NOTIC E
Ak musíte po tejto operácii odpojiť batériu, zamknite vozidlo a počkajte najmenej 5 minút, kým sa vynulovanie nezaregistruje.
Pripomenutie servisu
K servisným informáciám môžete pristupovať kedykoľvek.► Stlačte toto tlačidlo.Servisné informácie sa zobrazia na niekoľko sekúnd, potom zmiznú.
Displej prístrojovej doky




Keď vozidlo stojí, pomocou ľavého kolieska na volante alebo tlačidla „SET“ na prístrojovej doske prechádzajte ponukami, aby ste mohli nakonfigurovať určité nastavenia vozidla.Ovládanie kolieskom:– Stlačenie: otvorenie Main menu (Hlavná
ponuka); potvrdenie výberu.– Otočenie (nie v ponuke): posúvanie zoznamom dostupných aktívnych funkcií.– Otočenie (v ponuke): posúvanie nahor alebo nadol v ponuke.

Page 18 of 272

18
Počítadlá najazdených kilometrov
Celkový a denný počet najazdených kilometrov sa zobrazia na tridsať sekúnd po vypnutí zapaľovania, po otvorení dverí vodiča a zamknutí alebo odomknutí vozidla.
Počítadlo celkového počtu najazdených kilometrov



Toto záznamové zariadenie meria celkovú vzdialenosť, ktorú vozidlo prešlo od svojej prvej registrácie.
Denné počítadlo najazdených kilometrov
Toto záznamové zariadenie meria vzdialenosť, ktorú vozidlo prešlo od posledného vynulovania vodičom.Vynulovanie denného počítadla kilometrov



► Pri zapnutom zapaľovaní podržte stlačené
tlačidlo, až kým sa nezobrazia nuly.
Teplota chladiacej kvapaliny motora

Pri bežiacom motore, keď je ukazovateľ alebo stĺpcový graf (v závislosti od verzie):– v zóne A, teplota chladiacej kvapaliny motora je správna,– v zóne B, teplota chladiacej kvapaliny motora je príliš vysoká; rozsvietia sa výstražné kontrolky maximálnej teploty a centrálneho zastavenia
STOP, čo sprevádza zvukový signál a výstražná správa.MUSÍTE zastaviť, len čo to bude bezpečné.Pred vypnutím motora počkajte niekoľko minút.Obráťte sa na predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaná dielňa.
Kontrola
Po niekoľkých minútach jazdy sa teplota a tlak v chladiacom systéme zvýšia.Ak chcete doplniť hladinu:► počkajte aspoň jednu hodinu, kým motor vychladne,► odskrutkujte uzáver o dve otáčky, aby sa umožnil pokles tlaku,► po poklese tlaku odstráňte uzáver,► doplňte hladinu po značku „MAX“.Ďalšie informácie o kontrole hladín nájdete v príslušnej časti.
WARNI NG
Pri dopĺňaní chladiacej kvapaliny majte na pamäti riziko obarenia. Neplňte nad maximálnu hladinu (vyznačenú na nádrži).
Ukazovateľ hladiny motorového oleja
Pri verziách vybavených elektrickým ukazovateľom stavu oleja sa na prístrojovej doske po zapnutí zapaľovania na niekoľko sekúnd zobrazí stav hladiny motorového oleja, v rovnakom čase ako servisné informácie.

Page 19 of 272

19
Prístroje
1
NOTIC E
Údaj o hladine bude správny, iba ak je vozidlo na vodorovnom povrchu a motor je vypnutý dlhšie ako 30 minút.
Hladina oleja je správna


Je to indikované správou na prístrojovej doske.
Nízka hladina oleja


Je to indikované správou na prístrojovej doske.Ak sa nízka hladina oleja potvrdí kontrolou
pomocou mierky, hladina sa musí doplniť, aby nedošlo k poškodeniu motora.
Porucha ukazovateľa hladiny oleja


Je to indikované správou na prístrojovej doske. Obráťte sa na predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaná dielňa.
Indikátory dojazdu AdBlue®
Dieselové motory sú vybavené systémom, ktorý spája systém regulácie emisií SCR (selektívna katalytická redukcia) a filter pevných častíc (DPF) na úpravu výfukových plynov. Nemôžu fungovať bez kvapaliny AdBlue®.Keď hladina AdBlue® klesne pod rezervnú hladinu (medzi 2 400 a 0 km (1 500 míľ a 0 míľ)), pri zapnutí zapaľovania sa rozsvieti výstražná kontrolka a na prístrojovej doske sa zobrazí odhad vzdialenosti, ktorú je možné prejsť skôr, ako bude zabránené naštartovaniu motora.
WARNI NG
Systém zabránenia naštartovania motora, ktorý vyžadujú predpisy, sa aktivuje automaticky, keď je nádrž AdBlue® prázdna. Potom už nie je možné naštartovať motor, až kým sa nedoplní minimálna hladina AdBlue®.
Manuálne zobrazenie dojazdu
Kým je dojazd väčší ako 2 400 km (1 500 míľ), nezobrazí sa automaticky.


► Stlačením tohto tlačidla dočasne zobrazíte dojazd.
Potrebné činnosti súvisiace s nedostatkom AdBlue®
Nasledujúce výstražné kontrolky sa rozsvietia, keď je množstvo AdBlue® nižšie, ako je rezervná úroveň zodpovedajúca dojazdu 2 400 km (1 500 míľ).Spolu s výstražnými kontrolami vám správy pravidelne pripomínajú potrebu dopĺňania, aby ste sa vyhli zabráneniu naštartovania motora. Podrobnosti o zobrazovaných správach nájdete v časti Výstražné a indikačné kontrolky.
NOTIC E
Ďalšie informácie o AdBlue® (dieselové motory), a najmä o dopĺňaní, nájdete v príslušnej časti.

Page 20 of 272

20
S motormi Euro 6.2 / 6.3
Rozsvietené výstražné kontrolky
ČinnosťZostávajúci dojazd


Doplňte.Medzi 2 400 km a 800 km (1 500 míľ a 500 míľ)

Čo najskôr doplňte.Medzi 800 km a 100 km (500 míľ a 62 míľ)

Doplnenie je nutné, kvôli riziku, že sa zabráni naštartovaniu motora.
Medzi 100 km a 0 km (62 míľ a 0 míľ)


Aby ste mohli znova naštartovať motor, pridajte aspoň 5 litrov AdBlue® do jej nádrže.
0 km (míľ)
Porucha systému kontroly emisií SCR
Zistená porucha


Ak sa zistí porucha, tieto výstražné kontrolky sa rozsvietia, čo sprevádza zvukový signál a správa „Emisná chyba“ alebo „NO START IN“.
Výstraha sa spustí pri jazde, keď sa porucha zistí prvýkrát, a potom pri zapnutí zapaľovania pri nasledujúcich cestách, kým príčina poruchy pretrváva.
NOTIC E
Ak je porucha dočasná, výstraha zmizne počas nasledujúcej cesty, potom čo sa autodiagnostikou skontroluje systém kontroly emisií SCR.
Porucha potvrdená počas povolenej jazdnej fázy (medzi 1 100 km a 0 km (685 míľ a 0 míľ))
Ak je indikácia poruchy stále trvalo zobrazená po 50 km (31 míľach) jazdy, porucha v systéme SCR je potvrdená.Bliká výstražná kontrolka AdBlue a zobrazí sa správa „Emisná chyba: Zabránenie štartovaniu o X míľ“ alebo „NO START IN X míľ“ o dojazde v míľach alebo kilometroch.
Počas jazdy sa táto správa zobrazuje každých 30 sekúnd. Výstraha sa zopakuje pri zapnutí zapaľovania.Môžete najazdiť ešte maximálne 1 100 km (685 míľ), potom sa spustí systém imobilizéra motora.
WARNI NG
Čo najskôr si dajte systém skontrolovať u
predajcu značky TOYOTA alebo v kvalifikovanom autoservise.
Zabránenie naštartovaniu
Vždy, keď sa zapne zapaľovanie, zobrazí sa správa „Emisná chyba: Zabránenie štartovaniu“ alebo „NO START IN“.
WARNI NG
Aby ste mohli znova naštartovať motor, obráťte sa na predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaný autoservis.

Page:   < prev 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 ... 280 next >