TOYOTA PROACE EV 2021 Manual de utilizare (in Romanian)

Page 241 of 360

241
Informații practice
7
NOTIC E
UtilizaÈ›i un burete moale È™i apă cu săpun sau un produs cu pH neutru.ȘtergeÈ›i uÈ™or caroseria cu o lavetă curată din microfibră.LustruiÈ›i autovehiculul când este curat È™i uscat.RespectaÈ›i instrucÈ›iunile de utilizare menÈ›ionate pe produs.
Vopseaua texturată
Acest tip de vopsea reacÈ›ionează sub efectul luminii, prin modificarea aspectului È™i finisării pentru a scoate în evidență liniile È™i conturul autovehiculului. Lacul este îmbogățit cu particule care rămân vizibile È™i creează un efect satinat unic, reliefat. Textura uÈ™or granulară îi conferă o senzaÈ›ie tactilă surprinzătoare.
WARNI NG
Nu încercaÈ›i niciodată să curățaÈ›i fără apă.Nu curățaÈ›i niciodată autovehiculul într-o spălătorie automată cu perii cilindrice.Nu selectaÈ›i niciodată programul de tratare cu ceară caldă.Nu utilizaÈ›i niciodată tije de înaltă presiune prevăzute cu perii - risc de zgâriere a vopselei!Nu aplicaÈ›i niciodată finisaje sau substanÈ›e de conservare lucioase pe caroserie sau jante din aliaj; aceste produse scot la iveală în mod ireversibil zonele lucioase sau pătate.
NOTIC E
OptaÈ›i pentru spălarea cu presiune ridicată sau cel puÈ›in pentru un jet de apă cu debit ridicat.ClătiÈ›i autovehiculul cu apă demineralizată.Pentru È™tergerea autovehiculului se recomandă doar lavete moi din microfibre ; È™tergeÈ›i autovehiculul cu laveta fără a freca.ȘtergeÈ›i cu atenÈ›ie orice carburant vărsat pe caroserie folosind o lavetă moale, apoi lăsaÈ›i locul respectiv să se usuce.ÎndepărtaÈ›i urmele nesemnificative (de exemplu, amprentele), folosind un produs de întreÈ›inere recomandat de TOYOTA.
Autocolante
(În funcÈ›ie de versiune)
WARNI NG
Nu utilizaÈ›i un dispozitiv de spălare de înaltă presiune pentru a curăța autovehiculul. Pericol de deteriorare sau îndepărtare a autocolantelor!
NOTIC E
UtilizaÈ›i un furtun cu debit mare care are o temperatură a apei între 25°C È™i 40°C.TreceÈ›i jetul de apă pe deasupra suprafeÈ›ei care necesită curățare, respectiv perpendicular pe aceasta.ClătiÈ›i autovehiculul cu apă demineralizată.
Piele
Pielea este un produs natural. Îngrijirea regulată corespunzătoare este esenÈ›ială pentru durabilitatea acesteia.Pielea trebuie protejată È™i îngrijită folosind un produs specific pentru piele, pentru a-i menÈ›ine supleÈ›ea È™i aspectul original.

Page 242 of 360

242
WARNI NG
Nu curățaÈ›i pielea folosind agenÈ›i de curățare necorespunzători, cum ar fi solvenÈ›ii, detergenÈ›ii, benzina sau alcoolul pur.Atunci când curățaÈ›i elemente fabricate parÈ›ial din piele, aveÈ›i grijă să nu deterioraÈ›i celelalte materiale prin folosirea produsului specific pentru piele.
NOTIC E
Înainte de a îndepărta petele de grăsime sau lichidele, È™tergeÈ›i rapid cu un mop orice surplus.Înainte de curățare, îndepărtaÈ›i orice reziduuri care ar putea deteriora pielea, folosind o lavetă care a fost umezită în apă demineralizată È™i stoarsă complet.CurățaÈ›i pielea folosind o lavetă moale umezită în apă cu săpun sau folosind un produs cu pH neutru.UscaÈ›i cu o lavetă moale, uscată

Page 243 of 360

243
În cazul unei defecÈ›iuni
8
Triunghiul reflectorizant
Acest dispozitiv reflectorizant È™i demontabil va fi instalat pe È™osea atunci când un autovehicul s-a defectat sau este deteriorat.
WARNI NG
Înainte de a ieÈ™i din autovehiculPorniÈ›i lămpile de avarie, îmbrăcaÈ›i vesta reflectorizantă È™i apoi asamblaÈ›i È™i instalaÈ›i
triunghiul.
Asamblarea și amplasarea
triunghiului reflectorizant

Pentru versiunile echipate cu un triunghi reflectorizant ca echipament original, consultați
ilustrația de mai sus.
Pentru alte versiuni, consultaÈ›i instrucÈ›iunile de asamblare furnizate împreună cu triunghiul.â–º AmplasaÈ›i triunghiul reflectorizant în spatele autovehiculului, conform legislaÈ›iei locale.
Pană de carburant
(Diesel)
În cazul autovehiculelor cu motoare Diesel, sistemul de carburant trebuie să fie amorsat dacă rămâneÈ›i în pană de carburant.Înainte de a începe amorsarea sistemului, este esenÈ›ial să introduceÈ›i cel puÈ›in 5 litri de motorină în rezervor.
NOTIC E
Pentru mai multe informaÈ›ii despre Realimentare È™i despre ProtecÈ›ia împotriva alimentării cu alt carburant (Diesel), consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
NOTIC E
Pentru mai multe informaÈ›ii privind Compartimentul motorului, în special pentru informaÈ›ii privind amplasarea acestor componente sub capotă, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Motoare diesel 1.5 D-4D
â–º PuneÈ›i contactul (fără a porni motorul).â–º AÈ™teptaÈ›i aproximativ 1 minut È™i luaÈ›i contactul.â–º AcÈ›ionaÈ›i demarorul pentru a porni motorul.Dacă motorul nu porneÈ™te de la prima încercare, nu continuaÈ›i să încercaÈ›i, ci reluaÈ›i procedura de la început.
Motoare diesel 2.0 D-4D
â–º PuneÈ›i contactul (fără a porni motorul).â–º AÈ™teptaÈ›i aproximativ 6 secunde È™i luaÈ›i contactul.â–º RepetaÈ›i operaÈ›ia de 10 ori.â–º AcÈ›ionaÈ›i demarorul pentru a porni motorul.Dacă motorul nu porneÈ™te de la prima încercare, nu continuaÈ›i să încercaÈ›i, ci reluaÈ›i procedura de la început.

Page 244 of 360

244
Trusa de scule
Acces

Trusa de scule este amplasată sub scaunul stânga față.

NOTIC E
Ca o măsură de siguranță, barele 1 și 2 previn alunecarea trusei de scule din locașul său, dacă nu este fixată corect.
Scoatere

â–º ApăsaÈ›i elementele de fixare A È™i glisaÈ›i-le spre interior pentru a elibera trusa.â–º RidicaÈ›i uÈ™or È™i apoi trageÈ›i trusa atât cât este
posibil pentru a trece de bara 1.

► Apoi ridicați trusa pentru a trece și de bara 2.
Deschidere

► Desprindeți clemele de prindere B de pe capac și apoi deschideți trusa de scule.

Page 245 of 360

245
În cazul unei defecÈ›iuni
8
Depozitare
â–º ÎnchideÈ›i capacul trusei È™i fixaÈ›i clemele de prindere B.

â–º PoziÈ›ionaÈ›i trusa cu partea frontală înclinată în sus.â–º Pentru a trece de bara 2, împingeÈ›i trusa spre interior È™i în jos.â–º RidicaÈ›i uÈ™or È™i apoi apăsaÈ›i trusa complet spre interior pentru a trece de bara 1.

â–º De îndată ce trusa este fixată complet în locaÈ™ul său, apăsaÈ›i-o pe mocheta podelei È™i
apoi glisați elementele de fixare A către exterior pentru a o fixa.
NOTIC E
TrageÈ›i trusa de scule pentru a verifica dacă este fixată corect în locaÈ™.
Kit-ul de reparare
temporară pneu perforat
Include un compresor È™i un cartuÈ™ cu produs de etanÈ™are, kitul vă permite să efectuaÈ›i repararea temporară a pneului, astfel încât să vă puteÈ›i deplasa până la cel mai apropiat atelier de vulcanizare.Este destinat pentru repararea majorității perforărilor de pe banda de rulare a pneului.
NOTIC E
Compresorul poate fi utilizat pentru a verifica și regla presiunea din pneu.
Accesul la kit
Acest kit este depozitat în trusa de scule.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Trusa de scule, consultați secțiunea corespunzătoare.
Lista de scule
Aceste scule sunt specifice autovehiculului È™i pot să difere în funcÈ›ie de nivelul de echipare. Nu le utilizaÈ›i în alt scop.

1.Compresor de 12 V.Conține un cartuș cu produs de etanșare pentru repararea temporară a unui pneu și poate fi folosit și pentru ajustarea presiunii pneurilor.
2.Inel de remorcare.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Remorcare, consultați secțiunea corespunzătoare.

Page 246 of 360

246
NOTIC E
Valorile presiunii de umflare a pneurilor sunt prezentate pe această etichetă.Pentru mai multe informaÈ›ii despre Marcajele de identificare, în special despre această etichetă, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Componențakitului

A.Selector de poziÈ›ie „Reparare” sau „Umflare”.
B.Comutator Pornire I/oprire O.
C.Buton dezumflare.
D.Manometru (în bar È™i psi).

E.Compartiment pentru cablu și un adaptor pentru o priză de 12 V.
F.Cartuș cu produs de etanșare.
G.Conductă albă cu capac pentru reparare și umflare.
H.Autocolant pentru limita de viteză.
WARNI NG
Sistemul electric al autovehiculului permite conectarea compresorului pentru o perioadă de timp suficientă pentru umflarea unui pneu după repararea unei perforaÈ›ii.Pentru conectarea compresorului, utilizaÈ›i doar cele două prize de 12 V, amplasate în partea frontală.
Procedura de reparare și de
etanșare
â–º ParcaÈ›i autovehiculul fără a bloca traficul È™i acÈ›ionaÈ›i frâna de parcare.â–º RespectaÈ›i instrucÈ›iunile de siguranță (lămpi de avarie, triunghi reflectorizant, vestă reflectorizantă cu mare vizibilitate etc.) conform legislaÈ›iei aflate în vigoare în È›ara în care conduceÈ›i autovehiculul.â–º LuaÈ›i contactul.â–º DeplasaÈ›i selectorul A în poziÈ›ia „Reparare”.â–º VerificaÈ›i dacă butonul B se află în poziÈ›ia „O”.
WARNI NG
Nu îndepărtaÈ›i orice obiect străin care a pătruns în pneu.


► Desfășurați complet conducta albă G.► Desfaceți capacul de la conducta albă.

Page 247 of 360

247
În cazul unei defecÈ›iuni
8
► Conectați conducta albă la ventilul pneului ce trebuie reparat.► Conectați fișa electrică a compresorului la priza de 12 V a autovehiculului.► Amplasați autocolantul pentru limita de viteză.
WARNI NG
Autocolantul pentru limita de viteză trebuie să
fie fixat în interiorul autovehiculului, în câmpul vizual al È™oferului, pentru a vă reaminti că roata este destinată utilizării temporare.
â–º PorniÈ›i autovehiculul È™i lăsaÈ›i motorul în funcÈ›iune.
NOTIC E
Nu porniÈ›i compresorul înainte de a conecta conducta albă la ventilul pneului: produsul de etanÈ™are va fi expulzat prin conductă.
â–º PorniÈ›i compresorul prin deplasarea butonului B în poziÈ›ia I până când presiunea ajunge la 2.0 bari. Produsul de etanÈ™are este injectat în pneu sub presiune; nu deconectaÈ›i conducta de la ventil în timpul acestei operaÈ›ii (risc de stropire).
NOTIC E
Dacă după aproximativ È™apte minute nu este atinsă presiunea necesară, acest lucru indică faptul că pneul este ireparabil; contactaÈ›i orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere pentru asistență.
â–º ÎndepărtaÈ›i kit-ul È™i fixaÈ›i la loc capacul conductei albe. EvitaÈ›i contaminarea autovehiculului cu urme de lichid. PăstraÈ›i kit-ul la îndemână.
WARNI NG
AveÈ›i grijă, produsul de etanÈ™are este dăunător în caz de ingerare È™i cauzează iritarea ochilor!Nu lăsaÈ›i acest produs la îndemâna copiilor.Data de expirare a lichidului este marcată pe recipient.După utilizare, nu eliminaÈ›i recipientul împreună cu deÈ™euri obiÈ™nuite, duceÈ›i-l la un centru de eliminare a deÈ™eurilor aparÈ›inând oricărui distribuitor autorizat Toyota sau oricărui reparator autorizat Toyota, sau oricărui reparator de încredere.Nu uitaÈ›i să obÈ›ineÈ›i un nou recipient de produs de etanÈ™are, disponibil de la orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau la orice reparator de încredere.


â–º RulaÈ›i imediat aproximativ trei mile (cinci kilometri), cu viteză mică (între 12 È™i 37 mph (20 - 60 km/h)), pentru astuparea perforaÈ›iei.â–º OpriÈ›i pentru a verifica reparaÈ›ia È™i presiunea din pneu, utilizând kit-ul.
Umflarea, reglarea și
verificarea presiunii din
pneuri

â–º DeplasaÈ›i selectorul A în poziÈ›ia „Umflare”.

Page 248 of 360

248
â–º DesfășuraÈ›i complet conducta albă G.â–º ConectaÈ›i conducta albă la ventilul pneului reparat.â–º ReconectaÈ›i fiÈ™a electrică a compresorului la priza de 12 V a autovehiculului.â–º PorniÈ›i autovehiculul È™i lăsaÈ›i motorul în funcÈ›iune.
WARNI NG
VizitaÈ›i cât mai repede posibil orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere.Trebuie să informaÈ›i tehnicianul că aÈ›i folosit kitul. După verificare, tehnicianul vă va informa dacă pneul poate fi reparat sau trebuie înlocuit.
â–º ReglaÈ›i presiunea din pneuri folosind compresorul (pentru umflare: deplasaÈ›i comutatorul B în poziÈ›ia „I”; pentru dezumflare: deplasaÈ›i comutatorul B în poziÈ›ia „O” È™i apăsaÈ›i butonul C), conform etichetei privind presiunea pneurilor autovehiculului, amplasată pe uÈ™a È™oferului.O pierdere ulterioară de presiune indică faptul că perforaÈ›ia nu a fost complet etanÈ™ată; contactaÈ›i orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere pentru repararea autovehiculului.â–º ÎndepărtaÈ›i È™i depozitaÈ›i kit-ul.
â–º ConduceÈ›i cu viteză mică (maxim 50 mph [80 km/h]), limitând distanÈ›a parcursă la aproximativ 125 de mile (200 km).
NOTIC E
Compresorul poate fi utilizat fără a injecta vreun produs de etanșare, pentru a verifica și regla presiunea din pneuri.
NOTIC E
Dacă după aproximativ 7 minute nu este atinsă presiunea necesară, acest lucru indică faptul că pneul este deteriorat în mod ireparabil; contactaÈ›i orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere pentru asistență.
WARNI NG
Nu conduceÈ›i mai mult de 125 de mile (200 km) cu un pneu reparat; vizitaÈ›i orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere pentru a vă înlocui pneul.
WARNI NG
În cazul în care trebuie reglată presiunea din unul sau mai multe pneuri, este necesară reiniÈ›ializarea sistemului de detectare presiune scăzută în pneuri.Pentru informaÈ›ii suplimentare privind Detectarea presiunii scăzute în pneuri, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Îndepărtarea conductei È™i a
cartușului

â–º RotiÈ›i ansamblul conductei 2 spre stânga până când acesta intră în contact cu unitatea.â–º DeconectaÈ›i conectorul 1 de la cartuÈ™ rotindu-l un sfert de tură spre stânga.â–º TrageÈ›i ansamblul conductei 2 uÈ™or în afară, apoi deconectaÈ›i conectorul 3 de la conducta de admisie a aerului rotindu-l un sfert de tură spre stânga.

Page 249 of 360

249
În cazul unei defecÈ›iuni
8


â–º DemontaÈ›i ansamblul conductei 2.â–º SusÈ›ineÈ›i compresorul în poziÈ›ie verticală.â–º DesprindeÈ›i cartuÈ™ul 4 de la bază.Pentru a monta noul cartuÈ™ È™i noua conductă, efectuaÈ›i aceste operaÈ›iuni în ordine inversă.
WARNI NG
AtenÈ›ie la scurgerea de lichid.Data de expirare a lichidului este indicată pe cartuÈ™.CartuÈ™ul cu produs de etanÈ™are este de unică folosință; chiar dacă a fost utilizat doar parÈ›ial, acesta trebuie înlocuit.După utilizare, nu eliminaÈ›i cartuÈ™ul împreună cu deÈ™euri obiÈ™nuite, duceÈ›i-l la un centru de eliminare a deÈ™eurilor aparÈ›inând oricărui distribuitor autorizat Toyota sau oricărui reparator autorizat Toyota, sau oricărui reparator de încredere.Nu uitaÈ›i să obÈ›ineÈ›i un cartuÈ™ nou, disponibil de la orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau la orice reparator de încredere.
Roata de rezervă
Acces la scule
Sculele sunt depozitate într-o trusă de scule.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Trusa de scule, consultați secțiunea corespunzătoare.
Lista de scule
1.Cheie de roÈ›i.Utilizată pentru a demonta prizoanele roÈ›ii È™i pentru a ridica/coborî cricul.
2.Cric.Utilizat pentru a ridica autovehiculul.

Page 250 of 360

250
3.Unealtă pentru demontarea capacelor de prizoane/capacelor de roÈ›i.În funcÈ›ie de echipamentul autovehiculului, este utilizată pentru demontarea capacelor de prizoane/capacelor de roÈ›i cu jante din oÈ›el.
4.Cap pentru prizoanele antifurt ale roților.Folosit pentru a adapta cheia de roți la prizoanele speciale antifurt.
5.Inel de remorcare.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Remorcare, consultați secțiunea corespunzătoare.
WARNI NG
Aceste scule sunt specifice autovehiculului È™i pot să difere în funcÈ›ie de nivelul de echipare.Nu le utilizaÈ›i în alt scop.
WARNI NG
Cricul trebuie să fie utilizat doar pentru schimbarea unei roÈ›i cu pneu deteriorat sau perforat.Nu utilizaÈ›i alt cric decât cel furnizat împreună cu autovehiculul.Dacă nu mai aveÈ›i cricul original al autovehiculului, contactaÈ›i orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere pentru a obÈ›ine cricul recomandat de producător.Cricul respectă standardele europene, conform Directivei 2006/42/CE privind echipamentele tehnice.Cricul nu necesită întreÈ›inere.
Acces la roata de rezervă
â–º Accesul la roata de rezervă se face prin partea din spate a autovehiculului.â–º În funcÈ›ie de versiune, deschideÈ›i hayonul sau
ușile spate cu balamale laterale.
NOTIC E
Pentru a evita deschiderea nedorită a uÈ™ii (uÈ™ilor) laterală/e culisantă/e cu acÈ›ionare electrică, dezactivaÈ›i funcÈ›ia Acces mâini-libere din meniul de configurare a autovehiculului.Pentru mai multe informaÈ›ii despre UÈ™a laterală culisantă cu acÈ›ionare mâini-libere, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.


â–º Dacă autovehiculul este echipat cu un dispozitiv de remorcare, ridicaÈ›i partea din spate a autovehiculului utilizând cricul (trebuie fixat în punctul de ridicare B) pentru a crea suficient spaÈ›iu pentru îndepărtarea roÈ›ii de rezervă.

Page:   < prev 1-10 ... 201-210 211-220 221-230 231-240 241-250 251-260 261-270 271-280 281-290 ... 360 next >