Hyundai Accent 2003 Instruktionsbog (in Danish)

Page 21 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 11
!
og lukkes ved at trække knappen op. Tryk knappen (1) ned for at åbne ruden i førerens side. Ruden åbnesså længe knappen trykkes ned. På armlænet i døren i førersiden er der placeret en låseknap til ruden, derforhindrer utilsigtet åbning eller lukning af ruden. Tryk på rudens låseknap for at deaktivere de eldrevne ruder. Trykendnu en gang på rudens låseknap for at returnere til normal funktion. Auto-Down rude (førersiden) (Hvis monteret) Den automatiske nedrulningsrude åbnes helt ved at trykke på kontakten, den stoppes i den ønskede stilling ved at trykke på kontakten igen.
ADVARSEL:
(1) Pas på, at ingen får hovedet eller hændeme i klemme, når enrude lukkes.
(2) Prøv aldrig at aktivere hovedkontakten og underkontakten i hver sin retning samtidig. Gor De det,vil ruden standse, og den kan så ikke åbnes eller lukkes.
(3) Efterlad ikke bøm alene i bilen. Tag af sikkerhedshensyn altidnøglen ud.
HLC2014B080A01FC-GCT JUSTERBARE SÆDER B080B01FC-GCT FORSÆDER Indstilling af sædet fremog tilbage ADVARSEL:
Forsøg aldrig at indstille sædet, mens bilen kører. Dette kan betyde, at De mister kontrollen over bilen,og forårsage ulykker med dødelig udgang, alvorlige kvæstelser eller tingskader.
!
HLC2026

Page 22 of 157

1- 12 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
!
!
SB070C1-FC Indstilling af ryglænets hældning B080D02A-ACTIndstillelige nakkestøtter
Sæder bevæges frem og tilbage vedat trække låsearmen opad. Dette frigør sædet, så De kan bevæge det fremeller tilbage til den ønskede stilling. Når De har fundet den ønskede still- ing, slipper De låsehåndtaget ogskubber sædet fremad eller bagud, indtil det låser fast og ikke mere kan bevæges. Ryglænets hældning indstilles ved at
De læner Dem frem for at fjernevægten fra ryglænet. Træk så iudløserhåndtaget på sædets yderkant. Læn Dem derefter tilbage indtil ryglænet har nået den ønskedehældning. Ryglænet låses i denne stilling ved at slippe udløserhåndtaget.
ADVARSEL:
For at formindske risikoen for personskader i tilfælde af en kollision eller pludselig standsning bør både førerens og passagerensryglæn altid være i en næsten oprejst stilling, mens bilen er i bevægelse. Sikkerhedsselernesbeskyttelse kan blive væsentligt reduceret, hvis ryglænet hælder, idet der så er en større risiko forglide ind under selen, hvilket kan give alvorlige kvæstelser. Låse knap
Nakkestøtternes design har til formål at reducere risikoen for nakkeskader.Nakkestøtten hæves ved at trække iden og sænkes ved at skubbe dennedad, samtidig med at der trykkes på udløserknappen. ADVARSEL:
Kør ikke i bilen med nakkestøtterne
taget af. Det kan give kvæstelser. Nakkestøtter kan give beskyttelsemod kvæstelser af halsen, hvis de er korrekt indstillede.
HLC2027
B080D01A

Page 23 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 13
B080E01O-ACT Indstilling af lændestøtte
(Hvis den findes - kunførersædet) Indstil lændestøtten ved at dreje på håndtaget på den inderste side af sædet. SB070F1-FC Højdeindstilling af sædet (Hvis den findes - kunførersædet) Sædet indstilles ved at dreje indstillingshjulet i den ønskede retning.
HLC2029
HLC2028
B100A01A-GCT
SÆDEVAMER (Hvis monteret) Sædevarmeren varmer forsæderne op i koldt vejr. Med tændingsnøglen i "ON" position, trykkes på den ønskede knap på bagerste konsol for atopvarme enten fører- eller passagersædet. Ved mildt vejr eller hvor sædevarmefunktionen ikke ønskes, beholdes knapperne i "OFF" position.
B100A01A

Page 24 of 157

1- 14 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
!
!
B080D02A-ACT
BAGSÆDE Indstillelige nakkestøtter
B130A02A-ACT ADGANG TIL BAGSÆDET (For 3-dørs modellen) Ryggen på førersædet eller forreste passagersæde vippes fremad for atgive adgang til bagsædet.Når man trækker op i håndtaget påydersiden af førersædet eller forrestepassagersæde, vil sæderyggen vippe fremad og sædet vil automatisk glide fremad.Bagsædepassagererne kan vippeforreste passagersæde fremad vedat trykke fodpedalen (2) ned, som vist på illustrationen (Kun forreste passagersæde). ADVARSEL:
Passagerer på bagsædet skal
passe på ikke at komme til at trykkefodpedalen (2) ned, mens bilen kører, da dette ville kunne vippe forsædets ryg fremad med muligpersonskade til følge for passageren på forsædet.
Nakkestøtternes design har til formålat reducere risikoen for nakkeskader. Nakkestøtten hæves ved at trække i den og sænkes ved at skubbe den nedad, samtidig med at der trykkes på udløserknappen.ADVARSEL:
Kør ikke i bilen med nakkestøtterne taget af. Det kan give kvæstelser. Nakkestøtter kan give beskyttelsemod kvæstelser af halsen, hvis de er korrekt indstillede. Låse knap
B130A01A
(1)
(2)
B090A01A

Page 25 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 15
B110A02A-E
B110A02A
B110A03A-ACT NEDFÆLDELIGE
BAGSÆDERYG-LÆN(Hvis monteret)
ADVARSEL:
Formålet med de nedfældelige bagsæderyglæn er at give Demmulighed for at transportere længere genstande, end det ellers ville være muligt. Lad ikkepassagerer sidde oven på det nedfældede ryglæn under kørslen, da det ikke er en passendesiddestilling, og sikkerhedsselerne ikke kan bruges. Det kan medføre alvorlige kvæstelser eller død itilfælde af en ulykke eller et pludseligt stop. Lægges dergenstande på det nedfældederyglæn, må der ikke læsses højere end til forsæderyglænenes overkant, da lasten så vil kunneglide frem og forårsage kvæstelser eller beskadigelser ved et pludseligt stop. Ryglænene kan klappes ned individuelt eller samlet.
o Træk op i ryglænets låseknap og skub ryglænet fremad for at låsedet op.
!
o Når De vipper ryglænet tilbage tiloprejst stilling, skal De altid kontrollere, at det er låst fast, vedat forsøge at bevæge dets overkant frem og tilbage.
ADVARSEL:
Når ryglænet vippes tilbage tiloprejst stilling, skal De passe på ikke at beskadige sikkerhedsseleneller dens lås, og at hverken selen eller låsen kommer i klemme i bagsædet (kun 3-dørs model).
!

Page 26 of 157

1- 16 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
SB090A1-FC SIKKERHEDSSELER Alle personer i bilen skal altid bruge
sikkerhedsseler. Hvis denne elementære
sikkerhedsregel overholdes, vil det formindske risikoen for kvæstelser eller kvæstelsernes alvorlighed.Desuden kan følgende råd gives:
SB090B1-FC Baby eller lille barn I nogle lande kræves det, at der
bruges børnefastholdelsessystemer til babyer og små børn. Hvad enten loven kræver det eller ej, må detkraftigt anbefales, at et sådant sys- tem anvendes til babyer eller små børn, der vejer under 18 kg. SB090C1-FC Større børn Det anbefales, at større børn sidder på bagsædet og bruger sikkerhedsselerne. Hvis barnet sidder på forsædet, skal det gøres godt fastmed sikkerhedsselen. Barnet bør un- der ingen omstændigheder have lov til at stå eller knæle på sædet.Børnene er bedst sikrede i ulykkestilfælde, hvis de holdes fast af et egnet børnefastholdelsessystem. SB090D1-FC Gravide kvinder Det anbefales gravide kvinder at bruge sikkerhedsseler for at mindske risikoen for kvæstelser i ulykkestilfælde. Nårsikkerhedsselen bruges, skal den sidde så lavt og så tæt som muligt over hofterne, ikke over underlivet.Få råd hos lægen.
B140A01S-ACT ADVARSEL - BAGSÆDE
For passagerernes sikkerheds skyld
bør bagage ikke stables højere end tilryglænets overkant. Desuden bør der ikke placeres noget på hattehylden,da det kan flyve fremad under en opbremsning eller i tilfælde af en ulykke og ramme personerne i bilen. B140A01A

Page 27 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 17
SB090E1-FC Kvæstet person Der skal bruges sikkerhedssele, når
en kvæstet person transporteres. Er dette nødvendigt, bør De søge råd hos en læge.
SB090F1-FC Én person pr. sele To personer (inklusive børn) må aldrig bruge den samme sikkerhedssele. Det kan forøge kvæstelsernes alvorlighedi ulykkestilfælde. SB090G1-FC Lig ikke ned For at formindske risikoen for kvæstelser i ulykkestilfælde, og for at opnå den bedste effekt af selerne, bør alle passagerer sidde op, ogforsædernes ryglæn skal rejst op, når bilen er i bevægelse. En sikkerhedssele kan ikke fungerekorrekt, hvis personen ligger ned på bagsædet, eller hvis forsæderyglænet hælder for meget. SB090H1-FC Sikkerhedsselernes pleje Sikkerhedsselesystemer må aldrig adskilles eller ændres. Desuden skal man sørge for, at sikkerhedsseler, låse osv. ikke beskadiges af sæderneshængsler, døre eller andet. SB090I1-FC Periodisk eftersyn Det anbefales, at alle sikkerhedsseler jævnligt efterses for slitage ellerbeskadigelse af nogen art. Beskadigede dele af systemet skal snarest muligt udskiftes. SB090J1-FC Hold selerne rene og tørre Sikkerhedsselerne skal holdes rene og tørre. Bliver selerne snavsede, kan de renses med en mild opløsningaf sæbe og varmt vand. Der må ikke bruges blegemidler, farve, stærke rengøringsmidler eller slibende midler,da de kan beskadige og svække stoffet.
SB090K1-FCHvornår sikkerhedsseler udskiftes Hele sikkerhedsseleenheden eller enhederne skal udskiftes, hvis bilen har været involveret i en ulykke. Dette skal gøres, selv om der ikke er synligeskader. Har De yderligere spørgsmål om sikkerhedsselerne, bedes De kontakte Deres Hyundai forhandler. B170A04A-ACT INDSTILLING AF FORSÆDESELERSSKULDERFORANKRING
B170A01A

Page 28 of 157

1- 18 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
SB090P1-FC SIKKERHEDSSELER (3-punkts) Sådan tages sikkerhedsselen på
B200A01S-GCT Indstilling af sikkerhedsselen
Sikkerhedsselen trækkes ud af oprulningsmekanismen, og metaltappen sættes ind i låsen. Der vil høres et klik, når selen låses fast. Sikkerhedsselen indstiller sig først til den korrekte længde, når hofteselen er indstillet manuelt, så den sidderfast rundt om hofterne. Læner De Dem langsomt og roligt frem, ruller selen ud, og De kan bevæge Demomkring. Men hvis der sker et pludseligt stop, eller De kører imod noget, låser selen. Den låser også,hvis De prøver at læne Dem for hurtigt frem. Sådan tages sikkerhedsselen på
Kontroller at selen er rigtigt låst og at den ikke er snoet. De skal placere selen så lavt som muligt om hofteme, aldrig om livet. Ligger selen for højt på kroppen, kan De glide under den i tilfælde af enulykke eller et pludseligt stop. Dette kan medføre døden, alvorlige læsioner eller beskadigelse af bilens udstyr.Begge arme må ikke være under selen. Det er bedre at den ene arme er over og den anden under, som vistpå billedet.
Det er muligt at justere højden af skulderstroppens forankring i fire forskellige positioner.Hvis sikkerhedsselen er justeret forhøjt og sidder for tæt på halsen, yderden ikke den mest effektive beskyttelse. Skulderstroppen bør justeres, så den er placeret tværsover brystkassen og midtvejs over skulderen nærmest døren i stedet for over halsen. Højden af sikkerhedsselens forankring justeres ved at sænke eller hæve justeringsknappen til en passendeposition. Højdejusteringen hæves ved at trække forankringen opad og sænkes ved at skubbe den nedad,mens justeringsknappen holdes inde.Slip knappen for at låse forankringenfast i den ønskede position. Prøv at aktivere udløser-knappen for at sikre, at selen er låst fast.
FORSIGTIG:
o Forankringspunktet skal være låst fast under korslen.
o Forkert højdejustering af sikkerhedsselen kan reducere dens effektivitet i tilfælde af en ulykke.
! B180A01A
B200A01A

Page 29 of 157

DERES HYUNDAIS EGENSKABER 1- 19
SB090R1-FC Sådan udløses sikkerhedsselen
Sikkerhedsselen må aldrig anbringesunder armen i den side, der er nærmest døren. Sikkerhedsselen udløses ved at trykke på udløserknappen i låsen.Når den udløses, skal selenautomatisk trækkes ind ioprulningsmekanismen.Sker dette ikke, skal De kontrollere,om selen er snoet, og så prøve igen. B210A01A
B220D01A
(a)
(b) (c)
(d)
Holder
B220A02A-GCT SIKKERHEDSSELER - Bagsædets 3-punkts midterseleaf E.L.R.-typen
1. Før selen gennem holderen, der holder selen på plads (3/5 dørs modeller).
2. Inden den midterste sele ved
bagsædet gøres fast, kontrolleres det, at metaltappen (a) og spændet (b) går i indgreb.
3. Efter at have kontrolleret låsen trækkes sikkerhedsselen ud afoprulningsme-kanismen ogmetaltappen (c) sættes ind i spændet (d). B220D02A
Der kan høres et tydeligt "klik", når spændets tap går i indgreb. Sikkerhedsselen justeres automatisktil den rette længde, når først hofteselen er blevet justeret manuelt, så den sluttet tæt til hofterne. Hvisman læner sig fremad i en langsom, rolig bevægelse, følger selen med, så man kan bevæge sig. Hvis derkommer en pludselig standsning eller et sammenstød, låser selen. Den låser også, hvis man bevæger sig for hurtigtfremad.

Page 30 of 157

1- 20 DERES HYUNDAIS EGENSKABER
B230A03A-GCT BARNESTOLE O.L. Når der er børn i bilen, skal de altid
sidde på bagsædet og skal altid være spændt fast, så risikoen for skader i tilfælde af uheld, pludseligopbremsning eller pludselige manøvrer kan minimeres. Ifølge ulykkesstatistikker er det mindrefarligt, når børn sidder korrekt fastspændt på bagsædet, end hvis de sidder på forsædet. Større børnskal benytte de normale sikkerhedsseler. Det er et lovmæssigt krav, at børn skal være fastspændt.Hvis du har små børn med i bilen, skal de anbringes i en barnestol (sikkerhedssæde). Børn kan komme til skade ved
trafikuheld, hvis barnestolen/-sædetikke er korrekt fastspændt. Små børn og babyer skal være anbragt i en barne- eller babystol. Før du køberen bestemt barnestol, skal du sikre, at den passer til bilens sæder og sikkerhedsseler samt til barnet. Følgalle producentens instruktioner ved montering af systemet.
B220E01A-GCTSådan udløses selen
Sikkerhedsselen udløses ved at trykke
på udløserknappen, der er placeretovenpå låsen.
!ADVARSEL:
Låsene til de tre sikkerhedsseler på bagsædet er ens, derfor skal De sikre Dem, at selerne sætte den korrekte lås. Den midterste lås ermærket "CENTER" for at lette identifikationen.
!ADVARSEL:
o Hvis midterselen på bagsædet anvendes, skal hele metaltappen låses fast i spændet. Hvis noget af metaltappen ikke går i indgrebmed spændet, vil det øge risikoen for personskade i tilfælde af kollision.
o Metaltap (a) og spænde (b) må kun løsnes.
(1) Hvis bagsædets ryglæn skal
lægges ned.
(2) Hvis bagsædets sikkerhed-
ssele beskadiges af andre genstande.
o Lås omgående metaltap (a) og spænde (b) efter at have slåetryglænet op igen.
o Indsæt et spidst stykke værktøj i rillen på spændet (b) for atafmontere spændets metalflig(a). B220E01A

Page:   < prev 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 ... 160 next >