Peugeot 308 2014 Instruktionsbog (in Danish)

Page 251 of 400

249
7
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Sikringer i motorrum
Adgang til sikringer
 Afklips dækslet  Skift sikringen (se pågældende afsnit)  Efter indgrebet lukkes dækslet meget omhyggeligt for at sikre, at sikringsboksen er tæt lukket.
Sikring n r.Strømstyrke (A)Funktioner
F1930 Forrudeviskermotor
F2015 For- og bagrudevaskemotor.
F2120 Lygtevasker
F2215 Horn
F2315 Højre fjernlys
F2415 Venstre fjernlys
Sikringsboksen sidder i motorrummet lige ved batteriet.
Version 1 (FULL)

Page 252 of 400

250
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Version 2 (ECO)
Sikring n r.Strømstyrke (A)Funktioner
F1615 Tågeforlygter.
F1810 Højre fjernlys.
F1910 Venstre fjernlys.
F2540 Lygtevaskerrelæ (eftermonteret udstyr).
F2930 Forrudeviskermotor.
F3080 Tændrør (diesel), programmerbar parkeringsvarmer (eftermonteret udstyr), lygtevaskermotor.

Page 253 of 400

251
7
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
12 V batteri
Batteriet er placeret i motorrummet. Sådan får du adgang til batteriet:  Åbn motorhjelmen med først det indvendige og så det udvendige betjeningsgreb.  Sæt holdestangen fast.  Tag plastdækslet af for at få adgang til (+) polen.  Tag eventuelt sikringsboksen ud for at fjerne batteriet.
Adgang til batteri
Fremgangsmåde for start af motoren med et batteri i en anden bil eller for opladning af et afladet batteri.
Denne mærkats tilstedeværelse, især med Stop & Start, angiver, at der anvendes et blyholdigt 12 V batteri med særlige specifikationer, der i tilfælde af udskiftning eller frakobling kræver, at et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted foretager indgrebet.
Efter genmontering af batteriet vil Stop & Start-systemet først være aktivt efter et stykke tid. Tiden afhænger af de klimatiske forhold og af batteriets ladetilstand (op til ca. 8 timer).
Før alle indgreb
Stands bilen, træk parkeringsbremsen, sæt bilen i frigear og afbryd tændingen. Kontroller at alt elektrisk udstyr er
slukket.

Page 254 of 400

252
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Frakobling af (+) polen
 Løft batteriklemmen D helt for at oplåse polskoen E .
Tilkobling af (+) polen
 Sæt kablets åbne polsko E på batteriets pol (+).  Tryk lodret på polskoen E for at sætte den på batteriet.  Lås polskoen ved at fjerne tappen og herefter vippe batteriklemmen D ned.
Tryk ikke hårdt på batteriklemmen, da den ikke kan låses, hvis polskoen sidder forkert. Start for fra.

Page 255 of 400

253
7
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Start af bilen med et batteri
i en anden bil
Kontroller først at startbatteriet har en nominel spænding på 12 V og en kapacitet, der som minimum er lig med det afladte batteris. Start ikke motoren, samtidig med at en batterioplader tilsluttes. Plus-polen (+) må ikke afmonteres, når motoren er i gang.
 Tag plastafdækningen til (+) polen af, hvis bilen er udstyret med en sådan.  Tilslut det røde kabel til (+) polen på det defekte batteri A , og tilslut derefter
(+) polen på startbatteriet B (eller på stelpunktet på bilen med startbatteriet).  Den ene ende af det grønne eller sorte kabel tilsluttes (-) polen på startbatteriet B .  Den anden ende tilsluttes et punkt med god stelforbindelse C på den havarede bil (eller på motorophænget).  Start motoren på bilen med startbatteriet, og lad den køre i nogle minutter.
 Aktiver starteren på den havarerede bil, og lad motoren køre. Hvis motoren ikke starter med det samme, afbrydes tændingen, og et nyt startforsøg foretages efter et par minutter.  Vent til motoren kommer tilbage til tomgang, hvorefter startkablerne kan afmonteres i omvendt rækkefølge af tilslutningen.  Sæt plastafdækningen tilbage på plads på (+) polen, hvis bilen er udstyret med en
sådan.
Når din bils batteri er afladet, kan motoren startes med et startbatteri (eksternt eller monteret i en anden bil) og startkabler.
Før frakobling
Vent i to minutter, efter at tændingen er afbrudt, før batteriet frakobles. Luk ruderne og dørene, før batteriet frakobles.
Før tilslutning af batteriet
Når forbindelsen til batteriet har været afbrudt, må motoren først startes 1 minut efter, at
tændingen er slået til, for at de elektroniske systemer kan fungere korrekt. Skulle der alligevel opstå mindre funktionsfejl af vedvarende karakter, bedes du kontakte et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted. Du skal selv nulstille følgende enheder, se beskrivelsen i det pågældende afsnit (afh. af version): - Nøgle med fjernbetjening. - El-styret soltagsgardin(er). - ...
Nogle funktioner er ikke tilgængelige, så længe batteriet ikke har nået en tilstrækkelig ladetilstand.

Page 256 of 400

254
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Batterier indeholder skadelige stoffer, såsom svovlsyre og bly. De skal bortskaffes i henhold til loven og må under ingen omstændigheder smides ud sammen med almindeligt husholdningsaffald. Aflever batterierne til et autoriseret indsamlingssted.
Hvis bilen ikke skal anvendes i en måneds tid eller mere, anbefales det at frakoble batteriet.
Inden batteriet håndteres med stor forsigtighed, skal øjne og ansigt være beskyttede. Alle indgreb på batteriet skal foretages, hvor der er god ventilation, langt fra flammer og gnister for at undgå risikoen for eksplosion og brand. Forsøg ikke at oplade et frosset batteri; det skal først tøes op for at undgå risikoen for eksplosion. Hvis det er frosset, skal det kontrolleres inden opladning på et aut. PEUGEOT-værksted eller et andet kvalificeret værksted der kontrollerer, at de interne komponenter ikke er beskadiget, og at kassen ikke er revnet, hvilket kan medføre, at batteriet lækker giftig og ætsende syre. Byt ikke om på polerne, og anvend udelukkende en 12 V oplader. Afmonter ikke polklemmerne, mens motoren kører. Oplad ikke batteriet uden at have frakoblet polklemmerne. Vask hænderne efter endt arbejde.
Opladning af batteriet med Stop & Start kræver ikke frakobling.
 Frakobl batteriet på bilen.  Følg brugsanvisningen for laderen.  Sæt batteriets (-) polklemme på først.  Batteriets poler og polklemmer skal være rene. Hvis de har en sulfatbelægning (hvidlig eller grønlig belægning) skal de løsnes og renses.
Opladning af batteri med en
lader

Page 257 of 400

255
7
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Systemet styrer, hvor længe visse funktioner er aktiveret, for at sikre at batteriet altid er tilstrækkeligt opladet. Når motoren er slukket, kan visse funktioner anvendes i op til i alt ca. 40 minutter (lyd- og telematikanlæg, vinduesviskere, nærlys, loftslys, osv.).
Energisparetilstand
Aktivering af tilstanden
En meddelelse vises om aktivering af energisparefunktionen på instrumentgruppens display, og de aktive funktioner går på standby. Hvis en telefonsamtale samtidig er i gang, fastholdes den i ca. 10 minutter med radioens
håndfri sæt.
Afslutning af tilstanden
De pågældende funktioner aktiveres igen automatisk, næste gang bilen bruges. Hvis de pågældende funktioner skal anvendes med det samme, skal motoren startes og køre: - I mindre end 10 minutter for at kunne bruge udstyret i ca. 5 minutter. - I mere end 10 minutter for at kunne bruges i ca. 30 minutter. Overhold tiderne for start af motoren for at sikre en korrekt opladning af batteriet. Bliv ikke ved med at genstarte motoren for at genoplade batteriet. Hvis batteriet er afladet, kan motoren ikke startes (se rubrikken "Batteri").
Afl astningsfunktion
Systemet sikrer, at visse funktioner kan anvendes afhængigt af, hvor meget energi der er tilbage på batteriet. Når bilen kører, afbryder aflastningsfunktionen midlertidigt visse funktioner, f.eks. klimaanlæg, afrimning af bagruden osv. De afbrudte funktioner aktiveres igen automatisk, så snart forholdene tillader det.

Page 258 of 400

256
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Udskiftning af viskerblad
Inden afmontering af et
viskerblad på forruden
Afmontering
Montering
Efter montering af et
viskerblad på forruden
 Inden for et minut efter at tændingen er afbrudt, skal viskerbetjeningsarmen aktiveres, således at viskerne stiller sig midt på forruden.
 Sæt det nye viskerblad på, og clips det fast.  Vip forsigtigt viskerarmen ned.
 Løft den viskerarm, hvor viskerbladet skal udskiftes.  Afclips viskerbladet, og tag det af.
 Tilslut tændingen.  Aktiver viskerbetjeningsarmen igen for at køre viskerne på plads.

Page 259 of 400

257
7
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Bugsering af bilen Vejledning i at få bugseret sin egen bil eller bugsere en anden bil med en aftagelig mekanisk anordning.
Adgang til værktøj
Bugseringsøjet er placeret i bagagerummet under bunden. Sådan får du adgang til det:  Åbn bagagerummet  Løft vognbunden  Tag bugseringsøjet ud af boksen
Sæt gearvælgeren i frigear. Hvis dette ikke overholdes, kan visse bremsekomponenter blive ødelagt og servovirkningen kan være væk ved start af motoren.
 I forkofangeren clipses dækslet af ved at trykke på det (som vist ovenover).  Skru bugseringsøjet helt fast.  Monter bugserstangen.  Tænd havariblinket på den bil, der bugseres.  Start forsigtigt, og kør en kort tur ved lav hastighed.
Forfra

Page 260 of 400

258
Praktiske oplysninger
308_da_Chap07_info pratiques_ed02-2013
Generelle anbefalinger
Overhold landets gældende lovgivning. Kontroller at det trækkende køretøjs vægt er højere end det bugserede køretøjs vægt. Føreren skal blive bag rattet i den bugserede bil og skal have et gyldigt kørekort. Ved bugsering med alle fire hjul på jorden skal der altid anvendes en bugserstang. Reb og remme er ikke tilladt. Det trækkende køretøj skal starte langsomt. Ved bugsering med standset motor, fungerer servobremsesystemet og servostyringen ikke. I følgende tilfælde skal fagfolk tilkaldes til bugsering: - Motorstop på motorvej eller større veje. - Biler med 4-hjulstræk. - Gearkassen kan ikke sættes i frigear, styretøjet kan ikke frigøres, parkeringsbremsen kan ikke løsnes. - Bugsering kun på to hjul. - Godkendt bugserstang mangler.
 I bagkofangeren clipses dækslet af ved at trykke på det (som vist ovenover).  Skru bugseringsøjet helt fast.  Monter bugserstangen.  Tænd havariblinket på den bil, der bugseres.  Start forsigtigt, og kør en kort tur ved lav hastighed.
Bagfra

Page:   < prev 1-10 ... 211-220 221-230 231-240 241-250 251-260 261-270 271-280 281-290 291-300 ... 400 next >