TOYOTA PROACE CITY 2020 Manual de utilizare (in Romanian)

Page 41 of 272

41
Acces
2
Încuierea autovehiculului
doar cu monitorizarea
perimetrică de exterior
DezactivaÈ›i sistemul de monitorizare volumetrică È™i anti-înclinare pentru a evita declanÈ™area nedorită a alarmei în anumite cazuri precum:– Deschiderea uÈ™oară a geamului sau trapei. – Spălarea autovehiculului.– Schimbarea unei roÈ›i.– Remorcarea autovehiculului dumneavoastră.– Transportul pe un vas sau un feribot.
Dezactivarea sistemului de
monitorizare volumetrică a
interiorului È™i anti-înclinare
â–º LuaÈ›i contactul È™i, într-un interval de zece secunde, apăsaÈ›i butonul alarmei până când indicatorul său luminos roÈ™u se aprinde continuu.â–º IeÈ™iÈ›i din autovehicul.â–º ÎncuiaÈ›i imediat autovehiculul utilizând telecomanda sau „sistemul de acces È™i pornire
fără cheie”.Este activ doar sistemul de monitorizare perimetrică de exterior: indicatorul luminos roÈ™u al butonului se aprinde intermitent o dată pe secundă.
NOTIC E
Pentru a fi eficientă, dezactivarea trebuie efectuată de fiecare dată când este luat contactul.
Reactivarea sistemului de
monitorizare volumetrică a
interiorului È™i anti-înclinare
â–º DezactivaÈ›i monitorizarea perimetrică descuind autovehiculul cu telecomanda sau sistemul de acces È™i pornire fără cheie.Indicatorul luminos al butonului se stinge.â–º ReactivaÈ›i monitorizarea perimetrică încuind autovehiculul cu telecomanda sau sistemul de acces È™i pornire fără cheie.Indicatorul luminos roÈ™u al butonului se aprinde din nou intermitent, o dată pe secundă.
Declanșarea alarmei
Aceasta este indicată prin sunetele emise de sirenă È™i aprinderea intermitentă a semnalizatoarelor de direcÈ›ie timp de 30 de secunde.În funcÈ›ie de È›ara de comercializare, anumite funcÈ›ii de monitorizare rămân active până când alarma a fost declanÈ™ată de unsprezece ori consecutiv.
Atunci când autovehiculul este descuiat cu telecomanda sau sistemul „Acces È™i pornire fără cheie”, aprinderea intermitentă rapidă a indicatorului luminos roÈ™u al butonului vă informează că a fost declanÈ™ată alarma în timpul în care aÈ›i lipsit. Atunci când este pus contactul, indicatorul luminos se stinge imediat.
Defectarea telecomenzii
Pentru a dezactiva funcÈ›iile de monitorizare:â–º descuiaÈ›i autovehiculul utilizând cheia (integrată cu telecomandă) în mecanismul de încuiere a uÈ™ii È™oferului,â–º deschideÈ›i uÈ™a; este declanÈ™ată alarma,â–º porniÈ›i motorul; alarma se opreÈ™te; indicatorul luminos al butonului se stinge.
Încuierea autovehiculului
fără activarea alarmei
â–º ÎncuiaÈ›i sau descuiaÈ›i autovehiculul utilizând cheia (integrată cu telecomandă) în mecanismul de încuiere a uÈ™ii È™oferului.
Defecțiune
Atunci când este pus contactul, aprinderea continuă a indicatorului luminos roÈ™u al butonului indică un defect al sistemului.DefecÈ›iunea trebuie verificată de un dealer TOYOTA sau într-un service autorizat.
Activarea automată
(În funcÈ›ie de È›ara unde are loc vânzarea)Sistemul este activat automat la 2 minute după închiderea ultimei portiere sau a portbagajului.â–º Pentru a evita declanÈ™area alarmei la urcarea în autovehicul, apăsaÈ›i întâi butonul de descuiere de pe telecomandă sau descuiaÈ›i autovehiculul utilizând sistemul „Acces È™i pornire fără cheie”.

Page 42 of 272

42
Geamurile cu acționare
electrică
1.Comanda de acÈ›ionare electrică a geamului stânga.
2.Comanda de acționare electrică a geamului
dreapta.
Acționare manuală
â–º Pentru a deschide/închide geamul, apăsaÈ›i/trageÈ›i butonul fără a trece punctul de rezistență; geamul se opreÈ™te imediat ce butonul este eliberat.
Funcționare automată
(În funcÈ›ie de versiune)â–º Pentru a deschide/închide geamul, apăsaÈ›i/trageÈ›i butonul dincolo de punctul său de rezistență: geamul se deschide/se închide complet atunci când butonul este eliberat.Dacă acÈ›ionaÈ›i încă o dată butonul, miÈ™carea geamului este oprită.
NOTIC E
Comenzile pentru geamuri rămân operaÈ›ionale aproximativ 45 de secunde după luarea contactului sau după încuierea autovehiculului.După acel interval, comenzile sunt dezactivate. Pentru a le reactiva, puneÈ›i contactul È™i descuiaÈ›i autovehiculul.
Funcție anti-prindere
(În funcÈ›ie de versiune)Dacă geamul întâlneÈ™te un obstacol în timp ce se ridică, acesta se opreÈ™te imediat È™i coboară parÈ›ial.
Reinițializare
După reconectarea bateriei sau în cazul unei miÈ™cări anormale a geamului, funcÈ›ia anti-prindere trebuie reiniÈ›ializată.FuncÈ›ia anti-prindere este dezactivată în următoarea secvență de operaÈ›iuni.
Pentru fiecare geam:â–º CoborâÈ›i complet geamul È™i apoi ridicaÈ›i-l; acesta se va ridica în paÈ™i de câÈ›iva centimetri la fiecare apăsare a comenzii.â–º RepetaÈ›i operaÈ›ia până când geamul este închis complet.â–º ContinuaÈ›i să apăsaÈ›i butonul timp de cel puÈ›in o secundă după ce s-a închis geamul.
WARNI NG
ÎndepărtaÈ›i întotdeauna cheia atunci când părăsiÈ›i autovehiculul, chiar È™i pentru scurt timp.Dacă un geam cu acÈ›ionare electrică întâlneÈ™te un obstacol în timpul funcÈ›ionării, miÈ™carea geamului trebuie să fie inversată. Pentru a face acest lucru, apăsaÈ›i pe comanda corespunzătoare. Când È™oferul acÈ›ionează butonul de comandă pentru geamul cu acÈ›ionare electrică al pasagerului, este important să se asigure că nimic nu poate împiedica închiderea corectă a geamului.AcordaÈ›i o atenÈ›ie deosebită copiilor în timp ce acÈ›ionaÈ›i geamurile.

Page 43 of 272

43
Acces
2
Geamuri spate rabatabile
Deschidere

â–º ÎntoarceÈ›i maneta spre exterior.â–º ApăsaÈ›i-o complet pentru a fixa geamul în poziÈ›ia deschis.
Închidere
â–º TrageÈ›i maneta pentru a elibera geamul.â–º ÎntoarceÈ›i complet maneta spre interior pentru a fixa geamul în poziÈ›ia închis.

Page 44 of 272

44
Recomandări generale cu
privire la scaune
WARNI NG
Din motive de siguranță, reglarea scaunului trebuie efectuată numai atunci când autovehiculul este oprit.
WARNI NG
Plierea sau deplierea spătarelor scaunelor trebuie să fie efectuată atunci când autovehiculul staÈ›ionează.
WARNI NG
Înainte de a deplasa scaunul înapoi, asiguraÈ›i-vă că nu există nicio persoană sau obiect care să împiedice deplasarea completă a acestuia.
Dacă pe podeaua din spatele scaunului sunt amplasate obiecte de dimensiuni mari, există riscul de prindere a pasagerilor aflați pe scaunele din spate sau de blocare a scaunului.
WARNI NG
Nu amplasaÈ›i pe spătarul ce formează o măsuță obiecte dure sau grele. Acestea pot deveni proiectile periculoase în cazul unei frânări neaÈ™teptate sau al unui impact.– Nu îndepărtaÈ›i o tetieră fără a o depozita; fixaÈ›i-o de un suport din interiorul autovehiculului.– VerificaÈ›i dacă centurile de siguranță sunt accesibile pentru pasageri È™i uÈ™or de fixat.– Pasagerii nu trebuie să îÈ™i ocupe scaunul fără a regla sau fixa centura de siguranță.
WARNI NG
Înainte de a efectua manevrele, verificaÈ›i dacă cineva sau ceva împiedică elementele mobile È™i blocarea acestora.Pentru a evita rabatarea bruscă, aveÈ›i grijă să È›ineÈ›i spătarul È™i să îl sprijiniÈ›i până când se află în poziÈ›ie orizontală.
Niciodată să nu È›ineÈ›i mâna sub pernă pentru a ghida scaunul în sus sau în jos, deoarece vă puteÈ›i prinde degetele. PuneÈ›i mâna pe mânerul/chinga (în funcÈ›ie de nivelul de echipare) din partea de sus a pernei scaunului.
WARNI NG
ReÈ›ineÈ›i: un spătar fixat incorect compromite siguranÈ›a pasagerilor în eventualitatea unei frânări bruÈ™te sau a unui impact.ConÈ›inutul portbagajului poate fi proiectat în față - risc de răniri grave!
Scaunele față
Poziția corectă de
conducere
Înainte de a porni la drum È™i pentru a profita la maximum de dispunerea ergonomică a instrumentelor È™i comenzilor, efectuaÈ›i aceste ajustări în următoarea ordine:– reglarea înălÈ›imii tetierelor.– reglarea unghiului de înclinare a spătarului.– reglarea înălÈ›imii pernei scaunului.– reglarea scaunului în poziÈ›ie longitudinală.
– reglarea volanului în înălÈ›ime È™i adâncime.– reglarea oglinzii retrovizoare È™i a o oglinzilor exterioare.

Page 45 of 272

45
UÈ™urinÈ›a în utilizare È™i confort
3

WARNI NG
După efectuarea acestor ajustări, verificați dacă panoul de instrumente poate fi vizualizat corect din poziția de conducere.
Reglaje
Longitudinal

â–º RidicaÈ›i mânerul È™i glisaÈ›i scaunul înainte sau înapoi.
Reglarea în înălÈ›ime
(doar pentru scaunul șoferului)

â–º Dacă este prevăzut în autovehicul, trageÈ›i mânerul în sus pentru a ridica sau împingeÈ›i-l în jos pentru a coborî scaunul, de câte ori este necesar până obÈ›ineÈ›i poziÈ›ia dorită.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Centurile de siguranță, consultați secțiunea corespunzătoare.
Înclinarea spătarului

â–º ÎmpingeÈ›i maneta înapoi È™i apoi utilizaÈ›i-vă greutatea È™i picioarele pentru a regla spătarul.
Suportul lombar
(doar pentru scaunul șoferului)

â–º RotiÈ›i butonul rotativ pentru reglarea suportului lombar în poziÈ›ia dorită.
Cotiera


â–º Pentru a pune cotiera în poziÈ›ie verticală, ridicaÈ›i-o până când se blochează.
â–º CoborâÈ›i cotiera pentru a o readuce în poziÈ›ia iniÈ›ială.

Page 46 of 272

46
Cotiera poate fi îndepărtată de pe scaunul pasagerului.Îndepărtarea cotiereiâ–º RidicaÈ›i cotiera în poziÈ›ie verticală.

â–º ÎmpingeÈ›i maneta cotierei către spătar.â–º În timp ce o menÈ›ineÈ›i în această poziÈ›ie, rotiÈ›i cotiera spre spate.â–º TrageÈ›i cotiera pentru a o detaÈ™a de pe spătar.Remontarea cotierei

â–º PlasaÈ›i cotiera în spătar, asigurându-vă că aliniaÈ›i proeminenÈ›ele tip baionetă cu orificiile.â–º ÎmpingeÈ›i maneta cotierei către spătar.
â–º În timp ce o menÈ›ineÈ›i în această poziÈ›ie, rotiÈ›i cotiera în față. Cotiera este fixată din nou pe spătar.
Compartimentul de
depozitare de sub scaun

► Ridicați perna scaunului pasagerului pentru a accesa compartimentul de depozitare.
Controlul încălzirii
scaunelor


â–º ApăsaÈ›i comanda la aproximativ 30 de secunde după pornirea motorului.Temperatura este controlată automat.O apăsare ulterioară întrerupe funcÈ›ionarea.
NOTIC E
Dacă apăsaÈ›i comanda în timp ce motorul este oprit, solicitarea va fi memorată timp de aproximativ 2 minute.
Cu bancheta frontală cu două locuri, controlul scaunului È™oferului activează sau dezactivează încălzirea pentru scaunul exterior al banchetei.
ECO
Nu utilizaÈ›i funcÈ›ia când scaunul nu este ocupat.ReduceÈ›i intensitatea încălzirii cât mai repede posibil.Când scaunul È™i compartimentul pentru pasageri au atins o temperatură satisfăcătoare, opriÈ›i funcÈ›ia; reducerea consumului de electricitate scade consumul de carburant.

Page 47 of 272

47
UÈ™urinÈ›a în utilizare È™i confort
3
WARNI NG
Utilizarea prelungită a scaunelor încălzite nu este recomandată persoanelor cu pielea sensibilă.Există riscul de arsuri pentru persoanele a căror percepÈ›ie a căldurii este afectată (boală, administrarea de medicamente etc.).Pentru a menÈ›ine perna încălzită intactă È™i pentru a preveni un scurtcircuit:– nu amplasaÈ›i pe scaun obiecte ascuÈ›ite sau grele,– nu staÈ›i în genunchi sau cu picioarele pe scaun,– nu vărsaÈ›i lichide pe scaun,– nu utilizaÈ›i niciodată funcÈ›ia de încălzire dacă scaunul este umed.
Reglarea volanului

â–º Când autovehiculul este oprit, trageÈ›i de maneta de comandă pentru a elibera volanul.â–º ReglaÈ›i înălÈ›imea È™i adâncimea volanului.â–º CoborâÈ›i maneta de comandă pentru a bloca volanul.
WARNI NG
Ca măsură de precauÈ›ie, aceste operaÈ›ii trebuie efectuate doar atunci când autovehiculul este oprit.
Oglinzile
Oglinzile exterioare
Reglare

â–º DeplasaÈ›i comanda A sau rotiÈ›i butonul C (în funcÈ›ie de versiunea dumneavoastră) către dreapta sau către stânga pentru a selecta oglinda corespunzătoare.â–º RotiÈ›i butonul B sau C (în funcÈ›ie de versiunea deÈ›inută) în oricare dintre cele patru
direcÈ›ii pentru reglare.â–º AduceÈ›i comanda A sau C (în funcÈ›ie de versiunea deÈ›inută) în poziÈ›ia centrală.

Page 48 of 272

48
WARNI NG
Ca măsură de siguranță, oglinzile trebuie reglate pentru a reduce unghiurile moarte.Obiectele observate sunt, în realitate, mai aproape decât par.ÈšineÈ›i cont de acest aspect când evaluaÈ›i distanÈ›a față de autovehiculele care se apropie din spate.
Pliere manuală
PuteÈ›i plia manual oglinzile (pentru a evita obstrucÈ›ionarea parcării, într-un garaj îngust etc.)â–º PliaÈ›i oglinzile înspre autovehicul.
Plierea electrică
Dacă autovehiculul este echipat cu această funcție, oglinzile pot fi pliate electric din interior, cu autovehiculul parcat și contactul pus:
â–º AmplasaÈ›i comanda A în poziÈ›ie centrală.â–º TrageÈ›i înapoi comanda A.
â–º ÎncuiaÈ›i autovehiculul din exterior.
Deplierea electrică
Deplierea electrică a oglinzilor se face prin intermediul telecomenzii sau al cheii, în momentul descuierii autovehiculului. Exceptând cazul în care plierea a fost selectată utilizând
comanda A, readuceÈ›i comanda în poziÈ›ia centrală.
NOTIC E
Plierea / deplierea la încuiere / descuiere poate fi dezactivată. ContactaÈ›i un dealer TOYOTA sau un service autorizat.Dacă este necesar, oglinzile pot fi pliate manual.
Oglinzile cu încălzire


► Apăsați acest buton.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Dezaburirea/degivrarea lunetei, consultați secțiunea corespunzătoare.
Oglinda retrovizoare
Echipată cu un sistem anti-orbire care reduce luminozitatea oglinzii și disconfortul cauzat
șoferului de lumina solară, farurile altor autovehicule etc.
Model cu reglare manuală
Poziția zi/noapte

â–º TrageÈ›i butonul pentru a trece în poziÈ›ia „noapte” anti-orbire.â–º ApăsaÈ›i butonul pentru a trece în poziÈ›ia „zi” normală.Reglareâ–º SetaÈ›i oglinda în poziÈ›ia „zi” normală.
Model „electrocrom” cu reglare
automată
Acest sistem comută automat È™i progresiv între modurile zi È™i noapte cu ajutorul unui senzor care măsoară luminozitatea din partea din spate a autovehiculului.
NOTIC E
Pentru a asigura o vizibilitate optimă în timpul
manevrelor, oglinda trece automat în modul de luminozitate maximă la cuplarea treptei de marÈ™arier.

Page 49 of 272

49
UÈ™urinÈ›a în utilizare È™i confort
3
Bancheta frontală cu 2
locuri
Scaunul central
Poziție orizontală

â–º Pentru a coborî spătarul, trageÈ›i proeminenÈ›a de pe marginea inferioară a scaunului.

Spătarul scaunului central de pe banchetă poate fi pliat pentru a forma o masă de lucru, creând
astfel un birou mobil (pentru utilizare în timp ce autovehiculul staÈ›ionează).

Autovehiculul poate fi echipat È™i cu o masă pivotantă.â–º Pentru a readuce spătarul în poziÈ›ie de È™edere, depozitaÈ›i masa È™i apoi ghidaÈ›i-l până când este blocat.AveÈ›i grijă să nu blocaÈ›i proeminenÈ›a de sub perna scaunului în timp ce deplasaÈ›i spătarul.

WARNI NG
Nu utilizaÈ›i niciodată masa în timpul deplasării autovehiculului.În eventualitatea unei frânări bruÈ™te sau a unui accident, obiectele de pe masă pot fi proiectate, cauzând răniri.
Compartimentul de depozitare de sub
scaune

► Ridicați scaunul central pentru a accesa compartimentul de depozitare. Acest spațiu poate fi securizat prin montarea unui lacăt (nu este furnizat).
WARNI NG
De fiecare dată când blocaÈ›i scaunul în poziÈ›ia de È™edere, asiguraÈ›i-vă că pasagerii au acces la elementele din capătul centurii de siguranță È™i la chingile asociate.

Page 50 of 272

50
Scaunul lateral
Poziție retractată

â–º TrageÈ›i limba de pe marginea superioară a scaunului de lângă tetieră pentru a înclina È™i ghida ansamblul.Acesta este amplasat în podeaua scaunului din față È™i astfel formează o podea continuă cu suprafaÈ›a de încărcare.Această poziÈ›ie permite transportul unei încărcăturii lungi în interiorul autovehiculului, cu uÈ™ile închise.Când este retractat, greutatea maximă admisă pe spătar este de 50 kg (110 lb).Pentru a repoziÈ›iona scaunul, ridicaÈ›i spătarul până când scaunul se blochează în poziÈ›ie pe podea.
WARNI NG
Niciodată să nu È›ineÈ›i mâna sub pernă pentru a ghida scaunul în sus sau în jos, deoarece vă puteÈ›i prinde degetele.UtilizaÈ›i întotdeauna doar chinga.Înainte de a efectua aceste manevre, verificaÈ›i dacă cineva sau ceva împiedică elementele mobile È™i blocarea acestora.
Poziție rabatată

â–º RidicaÈ›i maneta galbenă de la baza scaunului pentru a-l debloca È™i ridicaÈ›i ansamblul în poziÈ›ie rabatată (perna devine paralelă cu spătarul) până când se blochează.Această poziÈ›ie permite transportarea încărcăturilor înalte în interiorul cabinei.Pentru a repoziÈ›iona scaunul, apăsaÈ›i maneta galbenă de sub scaun È™i coborâÈ›i ansamblul
până când scaunul se blochează în poziÈ›ie pe podea.
WARNI NG
Niciodată să nu È›ineÈ›i mâna sub pernă pentru a ghida scaunul în sus sau în jos, deoarece vă puteÈ›i prinde degetele.PuneÈ›i mâna în partea frontală a pernei scaunului.Înainte de a efectua aceste etape, verificaÈ›i dacă cineva sau ceva împiedică elementele mobile È™i blocarea acestora.
Banchetă spate

WARNI NG
Din motive de siguranță, reglarea scaunului trebuie efectuată numai atunci când autovehiculul este oprit.
Rabatarea spătarului
Primii paÈ™i:â–º coborâÈ›i tetierele,â–º dacă este necesar, deplasaÈ›i în față scaunele frontale,

Page:   < prev 1-10 ... 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 81-90 ... 280 next >