CITROEN C4 CACTUS 2018 InstruktionsbØger (in Danish)

Page 321 of 334

4
Kørsel
Du risikerer at beskadige gearkassen: - Hvis du træder på speederen og bremsepedalen samtidig. - Hvis du tvinger gear vælgeren fra position P til en anden gearposition, når bilens batteri er fladt. Hvis du vil begrænse brændstofforbruget, hvis bilen holder stille længerevarende med motoren i gang (trafikkø osv.), skal du sætte gear vælgeren i position N og aktivere parkeringsbremsen.
Fejlfunktion
Når tændingen er slået til, lyser denne advarselslampe, efterfulgt af et lydsignal og en meddelelse på multifunktionsskærmen, hvis der er fejl i gearkassen.
Hvis det sker, skifter gearkassen til nødfunktion og blokeres i 3. gear. Du kan i så fald mærke et voldsomt ryk, hvis du skifter fra P til R og fra Ntil R . Dette ryk er helt ufarligt for gearkassen. Kør ikke hurtigere end 100 km/t, og overhold altid lokal lovgivning. Kontakt et aut. CITROËN -værksted eller et andet kvalificeret værksted snarest muligt.

Page 322 of 334

5
7
Praktiske informationer
Brændstof anvendt til
benzinmotorerne
Benzinmotorerne er kompatible med biobrændstoffer, som er i overensstemmelse med de aktuelle og kommende EU-standarder, og som distribueres via standere på tankstationerne:
Brændstof anvendt til
dieselmotorerne
Dieselmotorerne er kompatible med biobrændstoffer, som er i overensstemmelse med de aktuelle og kommende EU-standarder, og som distribueres via standere på tankstationerne.
Diesel, som overholder normen EN590 og er blandet med biobrændstof, som overholder normen EN14214 (kan indeholde 0 - 7% fedtsyre-methyl-ester).
Diesel, som overholder normen EN16734 og er blandet med biobrændstof, som overholder normen EN14214 (kan indeholde 0 - 10% fedtsyre-methyl-ester).
Diesel med paraffin, som overholder normen EN 15940 og er blandet med biobrændstof, som overholder normen EN 14214 (kan indeholde 0 - 7% fedtsyre-methyl-ester).
Biobrændstoffet B20 eller B30, som overholder normen EN16709, kan anvendes til din dieselmotor. Denne anvendelse kræver dog, at de særlige serviceforhold, også kaldet "Belastende kørselsforhold", nøje overholdes. For yderligere oplysninger, kontakt et aut. CITROËN-værksted eller et andet kvalificeret værksted.
Brug af andre typer af (bio)brændsel (rene eller fortyndede vegetabilske eller animalske olier, fyringsolie m.m.) er strengt forbudt (risiko for beskadigelse af motoren og brændstofkredsløbet).
Kun benzinadditiver, der overholder standarden B715001, må anvendes.
Rejser i udlandet Visse brændstoffer kan beskadige motoren. Det kan være obligatorisk at anvende en bestemt type brændstof i nogle lande (bestemt oktantal, særlig
handelsbetegnelse osv.) for at garantere en korrekt motorfunktion. Kontakt salgsstedet for yderligere oplysninger.
Det er kun tilladt at anvende dieseladditiver, som overholder normen B715000.
Benzin, som overholder normen EN228 og er blandet med biobrændstof, som overholder normen EN15376.
Brændstoffernes
kompatibilitet
Diesel ved lav temperatur
Ved temperaturer under 0°C kan dannelsen af vokskrystaller i sommer diesel medføre, at brændstoftilførselskredsløbet fungerer unormalt. For at undgå dette anbefaler vi, at der anvendes vinter diesel, og at brændstofmængden i tanken hele tiden er over 50% af tankens kapacitet. Hvis motoren ved temperaturer under -15°C alligevel har svært ved at starte, vil det være tilstrækkeligt at stille bilen ind i en garage eller et opvarmet værksted.

Page 323 of 334

6
Problemløsning
Dæktrykket er angivet på denne mærkat.
Dette sæt ligger i opbevaringskassen under bagagerumsbunden.
Dette sæt består af en kompressor og patron med lappemiddel. Det giver mulighed for at reparere dækket midlertidigt . Man kan således køre til det nærmeste værksted. Det er beregnet til reparation af de fleste punkteringer på dækkets slidbane. Kompressoren kan bruges til at kontrollere og genoprette dæktrykket.
Dækreparationssæt
Adgang til sættet
Vær k tøj
Værktøjet er specielt lavet til bilen og kan variere afh. af udstyrsniveau. Det må ikke anvendes til andre formål. 1. 12 V kompressor. Indeholder et lappemiddel til midlertidig
reparation af dækket og regulering af dæktrykket. 2. Bugserkrog.
For yderligere oplysninger om bugsering , se det pågældende afsnit.

Page 324 of 334

7
8
Problemløsning
1. Reparation
Reparationsprocedure
Fjern ikke eventuelle fremmedlegemer, der sidder i dækket.
 Afbryd tændingen.
 Drej knappen A til positionen "Reparation".  Kontroller at kontakten B står på "O".
A. Positionsvælger "Reparation" eller "Oppumpning". B. Tænd- "I" /slukknap "O". C. Knap til udlukning af luft. D. Manometer (i bar og p.s.i.).
Beskrivelse af sættet
Mærkaten for hastighedsbegrænsning Hskal klistres fast på rattet for at minde dig om, at et dæk kun er til midlertidig brug. Kør ikke hurtigere end 80 km/t med
et dæk, der er repareret med dette reparationssæt.
E. Rum der indeholder et kabel med adapter til 12 V stik. F. Patron med lappemiddel. G. Hvid slange med prop til reparation og oppumpning. H. Mærkat for hastighedsbegrænsning.

Page 325 of 334

8
Problemløsning
 Rul den hvide slange G helt ud.  Løsn proppen til den hvide slange.  Tilslut den hvide slange til ventilen på det dæk, som skal repareres.
 Tilslut kompressorens stik til bilens 12 V stik.  Start bilen og lad motoren køre.
Bemærk at dette produkt er farligt at indtage og irriterer øjnene. Skal opbevares utilgængeligt for børn.
Start ikke kompressoren, før den hvide slange er sluttet til dækventilen, ellers vil lappemidlet løbe ud.
 Aktiver kompressoren ved at rykke kontakten B til position "I" , indtil dæktrykket når 2,0 bar. Lappemidlet indsprøjtes under tryk i dækket. Frakobl ikke slangen fra ventilen imens (risiko for oversprøjtning).
Hvis det efter ca. 5 til 7 minutter ikke lykkes at opnå dette tryk, kan dækket ikke repareres. Kontakt evt. et aut. CITROËN-værksted eller et andet kvalificeret værksted med henblik på vejhjælp.

Page 326 of 334

9
8
Problemløsning
 Tilslut kompressorens stik igen i bilens 12 V stik.  Start bilen igen, og lad motoren køre.
Kør hurtigst muligt til et aut. CITROËN-værksted eller et andet kvalificeret værksted. Oplys altid mekanikeren om, at sættet har været i anvendelse. Efter diagnosticering kan mekanikeren oplyse, om dækket kan repareres, eller om det skal udskiftes.
 Tag sættet af og skru proppen på den hvide slange igen. Pas på at der ikke kommer væske på bilen. Opbevar sættet inden for rækkevidde.  Kør straks ca. 5 kilometer i bilen med nedsat hastighed (mellem 20 og 60 km/t) for at tilstoppe hullet.  Stands bilen for at kontrollere reparationen og dæktrykket vha. sættet.
2. Pumpning
 Drej vælgeren A til positionen "Pumpning".  Rul den hvide slange G helt ud.  Tilslut den hvide slange på ventilen på det reparerede dæk.

Page 327 of 334

10
Problemløsning
Udtagning af slangen og patronen
 Vip slangeenheden 2 til venstre, indtil den kommer i kontakt med boksen.  Frakobl samlestykket 1 på patronen ved at dreje den en kvart omgang mod uret.  Tag forsigtigt slangeenheden 2 ud, og frakobl derefter samlestykket 3 på lufttilførselsslangen ved at dreje den en kvart omgang mod uret.  Tag slangeenheden 2 ud.  Hold kompressoren lodret.  Løsn patronen 4 forneden. Montering af den nye patron og slange udføres i omvendt rækkefølge.
Bemærk at der kan løbe væske ud. Væskens holdbarhedsdato står på patronen. Der er tale om en engangspatron, der skal udskiftes, når den har været i brug. Smid ikke patronen i naturen efter brug, men aflever den på et aut. CITROËN-værksted eller i en genbrugscontainer. Husk at købe en ny patron på et aut. CITROËN-værksted eller et andet kvalificeret værksted.
 Juster trykket med kompressoren (for at pumpe luft i skal kontakten B stå på "I" , og for at lukke luft ud skal kontakten B stå på "O" og du skal trykke på knappen C ) i henhold til dæktrykmærkaten ved venstre f o r dø r. Et trykfald betyder, at hullet ikke er helt stoppet, og du skal der for kontakte et aut. CITROËN-værksted eller et andet kvalificeret værksted med henblik på vejhjælp.  Saml sættet, og læg det på plads.
 Kør maks. ca. 200 km med nedsat hastighed (maks. 80 km/t).

Page 328 of 334

11
8
Problemløsning
Kontrol af tryk / Oppumpning efter behov
Kompressoren kan også anvendes, uden at sprøjte produktet ind, til at kontrollere dæktrykket eller til at pumpe dækkene efter behov.
 Drej kontakten A til position "Pumpning".  Rul den hvide slange G helt ud.
 Slut kompressorens stik til bilens 12 V-stik.  Start bilen og lad motoren køre.  Juster trykket med kompressoren (for at pumpe luft ind skal afbryderen B stå på "I" ; for at lukke luft ud skal afbryderen B stå på "O" og tryk på knappen C ), i overensstemmelse C ), i overensstemmelse Cmed bilens dæktrykmærkat.  Saml sættet sammen og læg det på plads.
Hvis dæktrykket ændres i et eller flere dæk, er det nødvendigt at reinitialisere systemet for dæktrykregistrering. For yderligere oplysninger om Dæktrykregistrering , se det pågældende afsnit.
 Slut den hvide slange til hjulets ventil.

Page 329 of 334

5
9
Tekniske specifikationer
Motortyper og gearkasser – BENZIN
MotorerPureTech 75PureTech 82PureTech 82 S&SPureTech 110 S&S
Gearkasser Manuel (5 - t r i n s) Manuel (5 - t r i n s)
ETG elektronisk (elektronisk 5 - t r i n s)
Manuel (5 - t r i n s)
E AT 6 (automatisk 6 - t r i n s)
Modelkoder 0PHMU 0PHMZ 0PHNZ 0PHNV / 0PHNZW
Slagvolumen (cm3) 1.1 9 9 1.1 9 9 1.1 9 9
Boring x slaglængde (mm) 75 x 90,5 75 x 90,5 75 x 90,5
Maks. effekt: EEC-norm (Nm) * 55 60 81
Omdr. ved maks. effekt (o/min) 5.750 5.750 5.500
Maks. drejningsmoment: EEC-norm (Nm) 11 6 11 8 205
Omdr. ved maks. drejningsmoment (o/min) 2.750 2.750 1. 5 0 0
Brændstof Blyfri Blyfri Blyfri
Katalysator ja ja ja
Motorens oliekapacitet (liter) med filterskift 3,25 3,25 3,5
* Den maksimale effekt svarer til den typegodkendte værdi i motorbænk ifølge betingelserne, der er fastsat af EU-lovgivningen (direktiv 1999/99/EF).

Page 330 of 334

6
Tekniske specifikationer
Vægte og anhængervægte (kg) – BENZIN
MotorerPureTech 75PureTech 82PureTech 82 S&SPureTech 110 S&S
Gearkasser Manuel (5 - t r i n s) Manuel (5 - t r i n s)
ETG elektronisk (elektronisk 5 - t r i n s)
Manuel (5 - t r i n s)
E AT 6 (automatisk 6 - t r i n s)
Modelkoder 0PHMU 0PHMZ 0PHNZ 0PHNV / 0PHNZW
Egenvægt 965 965 975 1.020 1.050
Egenvægt * 1.0 4 0 1.0 4 0 1.050 1.0 9 5 1.125
Tilladt totalvægt 1. 5 0 0 1. 5 0 0 1. 510 1.555 1. 59 0
Tilladt vogntogsvægt på 12 % stigning 1.9 0 0 1.9 0 0 1.910 2 .1 5 5 1.9 9 0
Anhænger med bremse ** på 10 % eller 12 % stigning 720 720 725 825 400
Anhænger uden bremse** 520 520 525 545 400
Maks. kugletryk på anhængertræk 55 55 55 55 55
De angivne værdier for tilladt vogntogsvægt og anhængerlast gælder op til 1.000 m højde over havet; anhængerlast bør reduceres med 10 % for hver 1.000 m yderligere højde. Det trækkende køretøj må aldrig køre hurtigere end 100 km/t (overhold den gældende lovgivning). Høje udetemperaturer kan medføre, at køretøjets ydeevne reduceres for at beskytte motoren. Hvis udetemperaturen er over 37° C, bør anhængerlasten derfor begrænses.
* Egenvægt i køreklar stand svarer til egenvægten + fører (75 kg).
** Maks. anhængerlast (inden for tilladt vogntogsvægt)

Page:   < prev 1-10 ... 281-290 291-300 301-310 311-320 321-330 331-340 next >