CITROEN JUMPER 2020 Ghiduri De Utilizare (in Romanian)

Page 31 of 196

29
Ergonomie și confort
3Cotieră reglabilă

► Ridicați sau coborâți cotiera.► Rotiți butonul amplasat sub extremitatea cotierei pentru blocarea acesteia în poziția dorită.
Încălzire scaun

Această comandă permite pornirea sau întreruperea încălzirii scaunului.
Dacă scaunul nu este ocupat, nu porniți încălzirea acestuia.
Reduceți cât mai repede intensitatea încălzirii.După ce scaunul și habitaclul au atins o temperatură adecvată, opriți funcția;
reducerea consumului de curent electric reduce consumul de carburant.
Persoanele cu pielea sensibilă nu trebuie să utilizeze mult timp scaunele încălzite.Există riscul de arsuri pentru persoanele cu percepția căldurii afectată (boală, tratament etc.).Pentru a menține intactă folia de încălzire din scaun și pentru a preveni producerea unui scurtcircuit:– Nu așezați pe scaun obiecte grele sau ascuțite.– Nu stați pe scaun în genunchi sau în picioare.– Nu vărsați lichide pe scaun.– Nu utilizați niciodată funcția dacă scaunul este ud.
Scaun cu amortizor reglabil

► Rotiți butonul pentru a regla amortizorul în funcție de greutatea conducătorului.
Scaun pivotant

► Apăsați comanda pentru a roti scaunul la 180°.
Banchetă față cu două
locuri
Este dotată cu două tetiere și două centuri de siguranță.
Măsuță de scris

Spătarul scaunului din mijloc se rabatează,
formând o măsuță de scris.► Trageți chinga situată în partea superioară a pernei spătarului.

Page 32 of 196

30
Ergonomie și confort
Scaune spate

Înclinare spătar

► Rotiți butonul pentru a regla unghiul spătarului.
Acces la rândul 3

► Pentru a avea acces la rândul 3, acționați comanda scaunului lateral de pe rândul 2 și înclinați în față spătarul.► Pentru a repoziționa spătarul, aduceți-l din nou în poziție verticală fără a atinge comanda.
Poziția rabatată a spătarului
scaunului din mijloc
(rândurile 2 și 3)
Spătarul scaunului din mijloc poate fi rabatat complet pe scaun și utilizat drept măsuță suport de pahare.

► Coborâți tetiera, apoi ridicați comanda și rabatați spătarul în față.► Pentru a readuce spătarul în poziția inițială, ridicați din nou comanda.
Pentru mai multe informații privind măsurile de precauție menționate în Etichete, consultați secțiunea corespunzătoare.
Banchete spate


Acces la scaunele din spate
► Coborâți tetierele, apoi ridicați primul mâner și înclinați spătarul în față.
Poziția rabatată a spătarului
► Scoateți tetierele și înclinați spătarul conform descrierii de mai sus.► Cu mâna dreaptă, ridicați al doilea mâner și înclinați spătarul cu 5° în spate.► Cu mâna stângă, înclinați spătarul complet în față, pe scaun.
Demontarea banchetei
Pentru a demonta bancheta, este necesară prezența a cel puțin două persoane.

Page 33 of 196

31
Ergonomie și confort
3

Acces la scaunele din spate
► Coborâți tetierele, apoi ridicați primul mâner și înclinați spătarul în față.
Poziția rabatată a spătarului
► Scoateți tetierele și înclinați spătarul conform descrierii de mai sus.► Cu mâna dreaptă, ridicați al doilea mâner și înclinați spătarul cu 5° în spate.► Cu mâna stângă, înclinați spătarul complet în față, pe scaun.
Demontarea banchetei
Pentru a demonta bancheta, este necesară prezența a cel puțin două persoane.
► Rabatați spătarul peste pernă, așa cum s-a descris anterior.

► Rotiți ambele mânere înainte pentru a elibera elementele de fixare spate.► Înclinați baza banchetei în față pentru a aduce bancheta în poziție verticală.

► Înclinați ambele mânere în sus pentru a elibera elementele de fixare față.► Ridicați și scoateți bancheta.
Asigurați-vă că centurile de siguranță rămân mereu accesibile și ușor de fixat de către pasageri.Niciun pasager nu trebuie să se așeze fără a-și regla corect tetiera și fără a-și ajusta și cupla centura de siguranță.Nu demontați tetiera fără a o fixa pe un suport.Nu permiteți nimănui să călătorească pe rândul al 3-lea, dacă bancheta de pe rândul 2 este în poziție verticală.Nu depozitați niciun obiect pe spătarul rabatat al rândului al 2-lea.
Reglarea volanului
► Cu vehiculul oprit, reglați mai întâi scaunul în cea mai adecvată poziție.

Page 34 of 196

32
Ergonomie și confort
► Deblocați volanul trăgând comanda spre dumneavoastră.► Reglați adâncimea volanului, apoi blocați-l coborând comanda până la capăt.
Ca măsură de siguranță, aceste manevre trebuie făcute cu vehiculul oprit.
Retrovizoare
Oglinzi retrovizoare

Acestea conțin două zone:
A - Oglinda superioară
B - Oglinda inferioară
Oglinzile au formă sferică pentru a lărgi câmpul vizual lateral. Obiectele văzute în oglinda
retrovizoare sunt în realitate mai aproape decât par. Acest lucru trebuie avut în vedere pentru a evalua corect distanța.
Carcasa include semnalizatoare de direcție laterale și antenele, în funcție de echipamentele disponibile la bord (GPS, GSM, radio etc.).
Reglaje electrice
Cheia de contact trebuie să fie în poziția MAR.

► Rotiți comanda pentru a selecta zona oglinzii.Oglinda retrovizoare din stânga:
A1 - Oglinda superioară
B1 - Oglinda inferioară
Oglinda retrovizoare din dreapta:
A2 - Oglinda superioară
B2 - Oglinda inferioară
► Deplasați apoi comanda în direcția reglajului dorit.
Pliere electrică
► Apăsați această comandă.
Degivrarea oglinzilor
► Apăsați pe butonul de degivrare a lunetei.
Oglindă retrovizoare
interioară
Comanda situată pe marginea inferioară a oglinzii vă permite să optați între cele două poziții disponibile.Pentru poziția de zi, comanda este împinsă.

Pentru poziția de noapte pentru a preveni orbirea celorlalți șoferi, trageți comanda spre dvs.
Încălzire și ventilație
Recomandări
Utilizarea sistemului de ventilație și climatizare► Pentru a vă asigura că aerul este distribuit
uniform, nu blocați grilele de admisie a aerului din exterior, situate în partea de jos a parbrizului, duzele, aeratoarele, gurile de aer,

Page 35 of 196

33
Ergonomie și confort
3precum și orificiile de evacuare a aerului, din portbagaj.► Nu acoperiți senzorul de lumină, situat pe planșa de bord: acesta servește la reglarea sistemului de aer condiționat automat.► Porniți sistemul de aer condiționat timp de 5 – 10 minute, o dată sau de două ori pe lună, pentru a-l păstra în stare perfectă de funcționare.► Dacă sistemul nu produce aer rece, opriți-l și apelați la un reparator agreat CITROËN sau la un service autorizat.În cazul tractării unei sarcini maxime pe o rampă abruptă și la o temperatură ridicată, oprirea sistemului de aer condiționat mărește puterea disponibilă a motorului, ameliorând astfel capacitatea de remorcare.
Nu rulați mult timp cu ventilația oprită sau cu recircularea prelungită a aerului din habitaclu. Există riscul de aburire și de degradare a calității aerului!
Dacă după o staționare prelungită la soare, temperatura interioară rămâne foarte ridicată, aerisiți habitaclul timp de câteva minute.Plasați comanda de debit de aer la un nivel suficient de înalt pentru a asigura o bună aerisire a habitaclului.
Condensul creat de aerul condiționat provoacă, la oprire, o scurgere de apă sub vehicul. Acest lucru este normal.
Lucrări de service la sistemul de ventilație și climatizare► Aveți grijă ca filtrul de habitaclu să fie în stare bună și înlocuiți periodic elementele filtrante.Vă recomandăm să utilizați un filtru combinat pentru habitaclu. Datorită aditivului activ special, acesta contribuie la purificarea aerului respirat de pasageri și la curățarea habitaclului (reducerea simptomelor alergice, a mirosurilor grele și a depunerilor de grăsime).► Pentru a asigura buna funcționare a sistemului de climatizare, verificați-l cu regularitate, conform recomandărilor din carnetul de întreținere și garanții.
Conține gaz fluorurat cu efect de seră R134A
În funcție de versiune și de țara de comercializare, sistemul de aer condiționat conține gaze fluorurate cu efect de seră R134A.
Stop & StartSistemele de încălzire și de aer condiționat nu funcționează decât cu motorul pornit.
Dezactivați temporar sistemul Stop & Start pentru a menține confortul termic în habitaclu.Pentru mai multe informații despre Stop & Start, consultați secțiunea corespunzătoare.
Încălzire / Aer condiționat
manual

1.Pornire/oprire aer condiționat
2.Reglarea temperaturii
3.Reglare debit de aer
4.Reglare repartiție aer
5.Admisie / recirculare aer
Aer condiționat
Modul aer condiționat funcționează doar cu motorul pornit.Suflanta de aer trebuie reglată cel puțin la 1.► Apăsați butonul 1 pentru a activa/dezactiva sistemul de aer condiționat (fapt confirmat de aprinderea/stingerea LED-ului).

Page 36 of 196

34
Ergonomie și confort
Temperatură
► Rotiți butonul 2 pentru a selecta o poziție între albastru (rece) și roșu (cald) pentru a regla temperatura după cum doriți.
Reglarea debitului de aer
► Aduceți comanda 3 în poziția dorită pentru a obține debitul de aer necesar pentru confortul dvs.
În cazul în care comanda debitului de aer este în poziția 0 (sistem dezactivat), confortul termic nu mai este gestionat. Un flux de aer de intensitate redusă, cauzat de deplasarea vehiculului, rămâne totuși perceptibil.
Repartiție aer
Repartiția aerului este stabilită prin poziționarea comenzii pe:aeratoarele laterale și aeratoarele centrale,
aeratoarele laterale, aeratoarele centrale și picioare,picioare,
parbriz, picioare și geamuri laterale,
parbriz și geamuri laterale.
Admisia aerului/
Recircularea aerului
Intrarea aerului din exterior permite evitarea apariției condensului pe parbriz și pe geamurile laterale.Reciclarea aerului ambiant permite izolarea habitaclului de mirosurile neplăcute și de fumul de la exterior.Utilizată simultan cu aerul condiționat pornit și cu ventilatorul reglat (de la 1 la 4), recircularea permite atingerea nivelului de confort dorit al aerului, atât în cazul încălzirii, cât și al răcirii.De îndată ce este posibil, permiteți intrarea aerului din exterior, pentru evitarea riscurilor de degradare a calității aerului din habitaclu și evitarea formării de condens.► Aduceți comanda în această poziție pentru a activa funcția de recirculare a aerului din habitaclu.► Aduceți comanda în această poziție pentru a permite intrarea aerului din exterior.
Climatizare automată cu o
zonă

1.Mod AUTO
2.Aer condiționat dezactivat
3.Oprire completă sistem
4.Reglare repartiție aer
5.Reglare debit de aer
6.Admisie / recirculare aer
7.Degivrare / dezaburire rapidă
Mod AUTO
Activarea modului FULL AUTO:► Apăsați comanda 1. Funcțiile sistemului sunt
activate, fapt confirmat de afișajul FULL AUTO. Acesta este modul de funcționare normal pentru sistemul de aer condiționat automat. – Folosind inelul mobil din jurul comenzii AUTO, reglați temperatura de confort ce trebuie atinsă dintr-un interval între:• HI (Valoare maximă ≈32) și• LO (Valoare minimă ≈16).Sistemul gestionează distribuția aerului, debitul și admisia pentru a asigura confortul echivalent
intervalului afișat și recircularea suficientă a aerului în habitaclu.
Mod AUTO personalizabil
În modul AUTO, unele reglaje pot fi modificate: distribuția, debitul de aer, aerul condiționat și admisia/recircularea aerului.Afișajul se schimbă de la FULL AUTO la AUTO.► Pentru a reveni la funcționarea complet automată, apăsați din nou butonul 1. Afișajul panoului de comandă se schimbă de la AUTO la FULL AUTO.După reglajele automate, dacă sistemul nu poate menține gradația selectată, aceasta se va aprinde intermitent și afișarea AUTO se stinge. Apăsați comanda 1 pentru a reveni la reglajele automate.
Aer condiționat dezactivat
► Apăsați butonul 2 pentru a opri funcțiile aerului condiționat. Imaginea fulgului de zăpadă se stinge pe afișaj.
Oprirea completă
► Apăsați butonul 3 pentru a opri sistemul. LED-ul și afișajul se vor stinge.
Temperatură
Intervalul setărilor este cuprins între:– o creștere a temperaturii aerului ambiental interior HI (ridicată) care încălzește până la o setare maximă de 32,

Page 37 of 196

35
Ergonomie și confort
3intervalului afișat și recircularea suficientă a aerului în habitaclu.
Mod AUTO personalizabil
În modul AUTO, unele reglaje pot fi modificate: distribuția, debitul de aer, aerul condiționat și admisia/recircularea aerului.Afișajul se schimbă de la FULL AUTO la AUTO.► Pentru a reveni la funcționarea complet automată, apăsați din nou butonul 1. Afișajul panoului de comandă se schimbă de la AUTO la FULL AUTO.După reglajele automate, dacă sistemul nu poate menține gradația selectată, aceasta se va aprinde intermitent și afișarea AUTO se stinge. Apăsați comanda 1 pentru a reveni la reglajele automate.
Aer condiționat dezactivat
► Apăsați butonul 2 pentru a opri funcțiile aerului condiționat. Imaginea fulgului de zăpadă se stinge pe afișaj.
Oprirea completă
► Apăsați butonul 3 pentru a opri sistemul. LED-ul și afișajul se vor stinge.
Temperatură
Intervalul setărilor este cuprins între:– o creștere a temperaturii aerului ambiental interior HI (ridicată) care încălzește până la o setare maximă de 32,
– o scădere a temperaturii aerului ambiental interior LO (joasă) care răcește până la o setare de 16.
Reglarea repartizării aerului
► Apăsați unul dintre butoanele 4 pentru a orienta debitul de aer către:aeratoarele parbrizului și geamurilor laterale față (dezaburire - degivrare geamuri),aeratoarele centrale și laterale (piept și față),difuzoarele zonelor din față și spate (picioare).Combinarea butoanelor poate regla în detaliu distribuția aerului.
Reglarea debitului de aer
► Apăsați unul dintre butoane 5 pentru a crește sau a micșora debitul de aer.
Intrare aer proaspăt/
Recirculare aer
Intrarea aerului din exterior permite evitarea apariției condensului pe parbriz și pe geamurile laterale.Recircularea aerului din interior permite izolarea habitaclului de mirosurile neplăcute și de fumul din exterior.
Această funcție permite difuzarea selectivă și mai rapidă a aerului cald sau rece.
Imediat ce este posibil, permiteți intrarea aerului din exterior, pentru evitarea riscurilor de degradare a calității aerului din habitaclu și evitarea formării de condens.► Apăsați butonul 6 pentru a activa recircularea aerului din interior. Martorul butonului se aprinde.Apăsarea din nou a acestui buton restabilește admisia aerului din exterior. Martorul luminos se stinge.
Apăsarea butonului 1 restabilește, de asemenea, admisia aerului din exterior. Revenirea la această poziție permite împrospătarea aerului din habitaclu și dezaburirea. Apăsați din nou butonul 1 pentru a restabili funcția FULL AUTO.
Ventilație spate
suplimentară
Acest sistem este complementar echipamentului standard de ventilație a habitaclului.

Page 38 of 196

36
Ergonomie și confort
Ieșire aer
► Apăsați comanda 1 pentru a activa/dezactiva eliberarea aerului în exterior (fapt confirmat de aprinderea/stingerea LED-ului).
Intrare aer
► Apăsați comanda 2 pentru a activa/dezactiva admisia aerului din exterior în habitaclu (fapt confirmat de aprinderea/stingerea LED-ului).
Sistem de încălzire
adițional
Încălzire adițională
Acesta este un sistem de încălzire a habitaclului, suplimentar față de echipamentul standard.Acesta poate funcționa independent de motor.
Încălzire adițională sau
încălzire adițională
programabilă
Acesta este un sistem suplimentar, programabil și autonom care încălzește circuitul de apă caldă al motorului diesel, pentru a-i ușura pornirea.Acesta ameliorează acțiunile de dezghețare, dezaburire și încălzește scaunele, dacă vehiculul are această opțiune.Obținerea temperaturii dorite în habitaclu este astfel mai rapidă.
Acest sistem trebuie să fie programat pentru a fi pornit înainte de a pătrunde în vehicul.
Încălzire adițională
automată
Acesta este un sistem adițional care pornește automat la cuplarea contactului. Activarea acestuia depinde de temperatura ambiantă și de temperatura din interiorul vehiculului.Acesta se oprește automat imediat ce sistemul de încălzire este pornit manual.
Încălzire suplimentară
La versiunile cu 2-3 locuri, aceasta se află sub scaunul șoferului, cu difuzarea aerului îndreptată în față.
La versiunile cu 5-9 locuri, aceasta se află în spate. În funcție de versiunea de model, difuzarea aerului este direct din spate sau de la rampa amplasată sub fiecare dintre cele două rânduri de scaune.
► Apăsați această comandă pentru a activa/dezactiva încălzirea. LED-ul se aprinde atunci când încălzirea este activată.La degivrarea și dezaburirea rapidă, opriți comanda.
Încălzire și/sau aer
condiționat spate



Dacă vehiculul este echipat cu o unitate suplimentară de aer condiționat, amplasată în spatele vehiculului: rampa de distribuție situată în plafon și aeratoarele individualizate asigură o difuzare perfectă a aerului rece.Aerul cald difuzat de unitatea de aer condiționat din față spre podea este distribuit la înălțimea picioarelor pasagerilor din spate, de pe rândurile 2 și 3.Un aerator de aer cald, amplasat pe pasajul roții din stânga spate, poate completa ansamblul
pentru picioarele pasagerilor din spate, de pe rândul 3.
Activare/Dezactivare
► De pe scaunul șoferului, apăsați acest buton amplasat pe panoul de comandă MODE pentru a activa funcționarea comenzilor din spate. Martorul butonului se aprinde.O nouă apăsare pe acest buton dezactivează funcționarea comenzilor din spate. Martorul luminos se stinge.
Reglarea temperaturii de
confort
► Rotiți comanda 1 pentru a selecta o poziție între albastru (rece) și roșu (cald), astfel încât să reglați temperatura după cum doriți.
Comanda OFF a panoului de comandă central cu o singură zonă dezactivează funcția.Cu toate acestea, un sistem de rezervă va ventila automat circuitul spate, chiar dacă
comanda este în poziția 0, pentru a evita formarea condensului.
Reglarea debitului de aer
► Aduceți comanda 2 în poziția dorită pentru a crește sau a micșora debitul de aer.

Page 39 of 196

37
Ergonomie și confort
3pentru picioarele pasagerilor din spate, de pe rândul 3.
Activare/Dezactivare
► De pe scaunul șoferului, apăsați acest buton amplasat pe panoul de comandă MODE pentru a activa funcționarea comenzilor din spate. Martorul butonului se aprinde.O nouă apăsare pe acest buton dezactivează funcționarea comenzilor din spate. Martorul luminos se stinge.
Reglarea temperaturii de
confort
► Rotiți comanda 1 pentru a selecta o poziție între albastru (rece) și roșu (cald), astfel încât să reglați temperatura după cum doriți.
Comanda OFF a panoului de comandă central cu o singură zonă dezactivează funcția.Cu toate acestea, un sistem de rezervă va ventila automat circuitul spate, chiar dacă
comanda este în poziția 0, pentru a evita formarea condensului.
Reglarea debitului de aer
► Aduceți comanda 2 în poziția dorită pentru a crește sau a micșora debitul de aer.
Încălzire suplimentară
programabilă
Încălzirea suplimentară programabilă aduce treptat motorul la o temperatură adecvată pentru a-i facilita pornirea.Un ceas integrat permite programarea orei de declanșare a acestei funcții. Habitaclul se va încălzi mai rapid.
Sunt facilitate încălzirea habitaclului, degivrarea și dezaburirea.
Panoul de comandă pentru încălzirea suplimentară programabilă se află lângă volan, sub panoul de comandă MODE.


1.Butoane de setare a orei
2.Buton de pornire imediată a încălzirii
3.Buton de selectare a programului
4.Martor ciclu de încălzire
5.Afișaj oră
6.Martor setare și afișare a orei
7.Afișarea numărului programului selectat
8.Martor ventilație
Setarea ceasului intern
Setați ceasul panoului de comandă înainte de a programa pornirea temporizată a încălzirii.► Țineți apăsat butonul 3.Ecranul și martorul de setare a orei se aprind.► În termen de zece secunde, apăsați unul dintre butoanele de setare 1 până când este afișată ora exactă:• > pentru a crește ora sau• < pentru a micșora ora.Dacă țineți butonul apăsat, numerele se derulează mai rapid.► Eliberați butonul 3.Când se stinge ecranul, ora este memorată.
Citirea orei
► Apăsați unul dintre butoanele 1.Martorul afișajului orei se aprinde și ora este afișată timp de aproximativ zece secunde.
Pornirea imediată a
sistemului de încălzire
Înainte de a porni încălzirea, verificați dacă:

Page 40 of 196

38
Ergonomie și confort
– maneta de reglare a temperaturii este în poziția Aer cald (roșu),– maneta de reglare a debitului de aer este în poziția 2.► Apăsați butonul 2.Ecranul și martorul ciclului de încălzire se aprind și rămân aprinse pe întreaga durată de funcționare.
Pornirea temporizată a
sistemului de încălzire
Pornirea poate fi programată între 1 minut și 24 de ore în avans.Se pot memora până la trei ore de pornire diferite, dar puteți programa o singură pornire temporizată.
Pentru o pornire zilnică la o anumită oră, reprogramați ora memorată în fiecare zi.
► Apăsați butonul 3; ecranul se aprinde.Simbolul - -:- - sau ora memorată anterior și numărul presetării corespunzătoare (1, 2 sau 3)
se afișează timp de 10 secunde.
Pentru a readuce celelalte ore presetate, apăsați butonul 3 de mai multe ori înainte de expirarea celor 10 secunde.
În termen de 10 secunde, apăsați unul dintre butoanele 1 pentru a selecta ora de pornire dorită.
Memorarea este confirmată de dispariția orei de pornire, de afișarea numărului presetării (1, 2 sau 3) și de iluminarea ecranului.
În mod implicit, în sistem sunt deja memorate ore presetate (1 = 6h, 2 = 16h, 3 = 22h). Orice modificare anulează și înlocuiește ora presetată anterioară.Dacă bateria este debranșată, orele presetate implicite vor fi restaurate.
Anularea programării
► Pentru a șterge ora de pornire programată, apăsați scurt butonul 3. Ecranul și numărul presetării (1, 2 sau 3) se vor stinge.
Readucerea uneia dintre
orele de pornire presetate
► Apăsați butonul 3 de câte ori este necesar, până când apare numărul corespunzător orei de pornire presetate dorite (1, 2 sau 3).
După zece secunde ora dispare, dar rămâne memorată, iar numărul corespunzător (1, 2 sau 3) și ecranul rămân aprinse.
Setarea duratei de
funcționare
Durata de funcționare poate fi setată între 10 și 60 de minute.► Țineți apăsat butonul 3.► Apăsați simultan unul dintre butoanele 1.
Ora și martorul de setare a orei se aprind.► Țineți din nou apăsat butonul 3.► Apăsați din nou simultan unul dintre butoanele 1.Durata de funcționare programată este afișată, iar martorul ciclului de încălzire sau de ventilație se aprinde intermitent.► Setați durata apăsând unul dintre butoanele 1Memorarea este confirmată de dispariția duratei de pe ecran sau apăsând din nou butonul 3.
Oprirea încălzirii
În cazul unei porniri temporizate, încălzirea se oprește automat la sfârșitul duratei programate.► În cazul unei porniri imediate, apăsați din nou butonul 2 pentru a o opri manual.Martorul ciclului de încălzire și ecranul se sting.
Cel puțin o dată pe an, la venirea iernii, verificați încălzirea suplimentară. Pentru întreținere și reparații, adresați-vă numai unui dealer CITROËN sau unui service autorizat.Nu folosiți decât piese de schimb originale.
Pentru a evita riscurile de intoxicare și de asfixiere, încălzirea suplimentară nu trebuie folosită, nici măcar pentru intervale scurte, în spații închise, cum ar fi un garaj sau un atelier, unde nu există sisteme de evacuare a gazelor de eșapament.Încălzirea suplimentară se oprește atunci când tensiunea bateriei este scăzută, pentru a permite pornirea vehiculului.
Încălzirea suplimentară este alimentată de rezervorul de carburant al vehiculului. Verificați dacă martorul de avertizare al nivelului de carburant nu este aprins.Opriți întotdeauna încălzirea programabilă pe durata alimentării cu carburant. Pericol de incendiu sau explozie!Temperatura din jurul sistemului de încălzire nu trebuie să depășească 120 °C. O temperatură mai mare (de exemplu, la vopsire) poate deteriora componentele circuitelor electronice.Încălzirea suplimentară are un limitator termic, care întrerupe combustia în caz de supraîncălzire a motorului din cauza lipsei lichidului de răcire. Controlați nivelul de lichid și, dacă este necesar, completați.Pentru mai multe informații despre Verificarea nivelurilor, consultați secțiunea corespunzătoare.Apăsați apoi acest buton de selectare programului înainte de a porni din nou încălzirea.
Dezaburire/degivrare față
Aceste simboluri de pe panourile de comandă indică stările comenzilor de dezaburire sau de degivrare rapidă a parbrizului și a geamurilor laterale.

Page:   < prev 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 ... 200 next >