CITROEN JUMPER 2020 Kasutusjuhend (in Estonian)

Page 11 of 196

9
Näidikud
1Puhastage tuuleklaas.Kui probleem jätkub, teostage (3).
Elektrooniline käivitustakistusPõleb.Sisestatud süütevõtit ei tuvastatud.Mootorit ei saa käivitada.Vahetage võtit ja teostage (3), et lasta vigast võtit kontrollida.Sees umbes 10 sekundit pärast süüte sisse lülitamist.Alarm on käivitatud.Teostage (3), et lasta lukke kontrollida.
Vesi diislifiltris(Diisel)Põleb.Diiselkütuse filter sisaldab vett.Teostage viivitamatult (2) - sissepritsesüsteemi kahjustamise oht!
AdBlueEsmalt põleb ja siis vilgub ning ekraanile ilmub teade.Sõiduulatus väheneb.Peate kiiresti lisama vahendit AdBlue.
Madal kütusetasePõleb ja osuti on alas E.Kasutatakse kütusevaru.Lisage kohe kütust.Vilgub.Süsteemis on rike.Teostage (2).
Diiselmootori eelsoojendiPõleb.Kliimatingimused muudavad eelsoojenduse vajalikuks.Enne mootori käivitamist oodake märgutule kustumist.
Tagumised udutuledPõleb.Juhtpaneelis REŽIIM olev nupp on sisse lülitatud.Tuled hakkavad tööle vaid siis, kui lähituled on sisse lülitatud.Tavapärase nähtavuse oludes lülitage need välja.
Rohelised hoiatustuled
SuunatuledSuunatuled koos helisignaaliga.Suunatuled vilguvad.
Esimesed udutuledPõleb.Juhtpaneelis REŽIIM olev nupp on sisse lülitatud.
Tuled hakkavad tööle vaid siis, kui lähituled on sisse lülitatud.
LähituledPõleb.Tuled põlevad.
PüsikiirusehoidjaPõleb.Püsikiirusehoidja on valitud.Käsitsi valimine.
Sinised hoiatustuled
KaugtuledPõleb.Tuled põlevad.
Kaugtulede automaatlülitusPõleb.Funktsioon on aktiveeritud menüü „REŽIIM“ kaudu.Kaugtulede sisse- ja väljalülitamist juhitakse liiklus- ning sõitmisoludest tulenevalt automaatselt.
Mustad/valged hoiatustuled
Temperatuur / must jääPõleb, ekraanile ilmub teade.Ilmastikuolud võivad tuua kaasa teel oleva musta jää.Olge eriti valvas ja vältige ootamatut pidurdamist.
Kuupäev/kellaaegPõleb.Seda seadistatakse menüü "REŽIIM“ kaudu.
Kiire kõrgusPõleb.Transporditavast koormast sõltuvalt reguleeritakse esitulesid asenditesse 0 kuni 3.Reguleerige juhtmooduli REŽIIM nuppudega.
Hoolduse mutrivõtiPõleb.Hoolduse aeg on käes.

Page 12 of 196

10
Näidikud
Tutvuge tootja hoolduskavas oleva hooldustööde nimekirjaga ja seejärel laske hooldus läbi viia.
Stop & StartPõleb.Sõiduki seismise ajal (valgusfoorid, peatumismärgid, ummik jne) lülitab Stop & Start süsteem mootori STOP-režiimi.Näidikutuli kustub ja mootor käivitub automaatselt START-režiimis kohe, kui soovite sõitma hakata.Vilgub paar sekundit ja seejärel kustub.STOP-režiim ei ole ajutiselt saadaval.
KäiguvahetusnäidikPõleb.Rakendada võib järgmise kõrgema käigu.
KiirusepiirajaPõleb.Piiraja on aktiveeritud.Põleb OFF (Väljas).Kiirusepiiraja on valitud ja ei ole aktiivne.
Näidikud
Hooldusinfo
Süüte sisselülitamisel süttib paari sekundi pärast hooldust tähistav mutrivõti: ekraan informeerib teid järgmisest hooldusülevaatuse tähtajast kooskõlas tootja hoolduskavas näidatud hooldusgraafikuga.

Need andmed määratakse eelmisest hooldusest alates läbitud vahemaa alusel.
Mootori õlitase
Olenevalt mootorist kuvatakse seejärel mootoriõli tase vahemikus 1 (Min) kuni 5 (Max).Kui taset ei kuvata, on õlitase liiga madal; mootori kahjustumise vältimiseks on oluline õli kohe juurde lisada.Selleks, et taseme näitu kuvada saaks, peab sõiduk olema pargitus horisontaalsele pinnale ja mootor peab olema seinust üle 30 minuti.
Kahtluse korral kontrollige õlitaset mõõtevarda abil.Põhjalikumat teavet tasemete kontrollimise kohta leiate vastava teema alt.


Mõne sekundi pärast ilmub näidikule taas tavaline näit.
Mootoriõli kvaliteet
See märgutuli vilgub ja kui teie sõidukil on see funktsioon, ilmub igal käivitamisel ekraanile teade: süsteem on tuvastanud mootoriõli halvenemise. Õli tuleb võimalikult kiiresti vahetada.See 2. märgutuli, millega käib koos 1. märgutulega, süttib näidikuteplokis, kui õlivahetust ei ole õigeaegselt läbi viidud. Kui see hoiatus süttib regulaarsete intervallide järel, laske võimalikult kiirelt õli ära vahetada.
3,0 liitriste HDi mootorite puhul on mootori pöörete arv piiratud 3000 p/min-ga, seejärel 1500 p/min-ga seni, kuni õli on ära vahetatud. Kahjustuste vältimiseks laske mootoriõli ära vahetada.
Hooldusnäidiku nullimine
Diagnostilise tööriistaga varustatud volitatud
töökoda peatab pärast iga hooldust hoiatustule pideva vilkumise.Kui te olete sõidukit ise hooldanud, lähtestage hooldusnäidik järgnevalt:â–º sisestage võti süütelukku;â–º keerake see MAR - ON asendisse;â–º samal ajal vajutage rohkem kui 15 sekundiks alla nii piduri- kui ka gaasipedaal.

Page 13 of 196

11
Näidikud
1Vaadake sõiduki kohaletoimetamisel kaasa antud tootja hoolduskavas olevat loendit.
Hooldusteabe meeldetuletus
Igal hetkel hooldusnäidikutele ligi pääsemiseks vajutage lühidalt nuppu REŽIIM.Hooldusintervallide ja mootoriõli kvaliteedi vaatamiseks kasutage üles/alla nooli.Nupu REŽIIM uus vajutus võimaldab teil kuvari erinevate menüüde juurde naasta.Pikk vajutus võimaldab teil avakuvale naasta.
Menüü ...Valige ...Võimaldab teil ...
HooldusHooldus (miili/km enne hooldust)
Enne järgmist hooldust läbitavate järelejäänud miilide/kilomeetrite kuvamine.
Õlivahetus (miili/km enne õlivahetust)
Enne järgmist õlivahetust läbitavate järelejäänud miilide/kilomeetrite kuvamine
Põhjalikumat infot sõiduki konfiguratsiooni (REŽIIM) kohta leiate vastava jaotise alt.
Jahutusvedeliku
temperatuur

Kui osuti asub vahemikus C (külm) ja H (kuum): tavapärane toimimine.Karmides kasutustingimustes või väga kuumas kliimas sõites võib osuti läheneda punasele alale.Kui osuti jõuab punasesse alasse või kui süttib hoiatustuli:â–º peatuge koheselt ja keerake süüde välja. Jahutusventilaator võib mõnda aega edasi töötada (kuni umbes 10 minutit);â–º taseme kontrollimiseks ja vajadusel vedeliku lisamiseks oodake seni, kuni mootor maha jahtub.LisamineOlge ettevaatlik, kuna jahutussüsteem on rõhu all!Põletuste ohu vältimiseks võtke lapp ja keerake korki surve alandamiseks kaks pööret. Kui rõhk on alanenud, kontrollige taset ja eemaldage vahendi lisamiseks kaas.

Page 14 of 196

12
Näidikud
Kui osuti jääb punasesse alasse, võtke ühendust CITROËN esinduse või volitatud töökojaga.
Kontrollige mootori jahutusvedeliku taset regulaarselt.Põhjalikumat teavet tasemete kontrollimise kohta leiate vastava jaotise alt.
AdBlue® varu (sõiduulatuse)
näit
Niipea, kui AdBlue® tase on minimaalne või pärast SCR saastevastase süsteemi rikke tuvastamist kuvatakse süüte sisselülitamisel näidikule kilomeetrite arv, mille saate enne mootori käivitamise blokeerumist läbida.Kui süsteemi rike ja AdBlue® madal tase tuvastatakse üheaegselt, kuvatakse näidikule lisaaine tase.
Kui sõiduk ei käivitu AdBlue® madala
taseme tõttu
Mootori käivitustakistus aktiveerub automaatselt kohe, kui AdBlue® paak on tühi.
Sõiduulatus on üle 2400 kmSüüte sisselülitamisel ei ilmu näidikuplokile sõiduulatusega (lisaaine varuga) seotud informatsooni.Sõiduulatus on 2400 kuni 600 km
Selle 2400 km läveni jõudmisel hakkab see näidik vilkuma ja sellega kaasneb ajutine teade, mis osutab sõitmise autonoomiale miilides või kilomeetrites enne, kui mootori käivitamine blokeeritakse.Alati, kui süüde sisse lülitatakse, kaasneb selle häirega helisignaal.Jõutud on varutasemeni, soovitatav on lisada esimesel võimalusel.Sõiduulatus on vähem kui 600 kmSelle 600 km läveni jõudmisel hakkab see näidik vilkuma ja sellega kaasneb teade, mis osutab sõitmise autonoomiale miilides või kilomeetrites enne, kui mootori käivitamine blokeeritakse.Häiret korratakse koos järelejäänud sõiduulatuse uuendamisega pärast iga 50 km läbimist.Alati, kui süüde sisse lülitatakse, kaasneb selle häirega helisignaal.Vahendi lisamine esimesel võimalusel on hädavajalik - enne, kui paak täiesti tühjaks saab. Vastasel juhul ei käivitu teie auto enam.Rike seoses AdBlue® puudumisega
0 km sõiduulatus on saavutatud:AdBlue® paak on tühi. Juhtseade ei luba mootoril käivituda.Kui AdBlue®-d spetsiaalsesse lisaaine paaki juurde ei lisata, jääb sõiduki liikumatuks.
Selleks, et mootorit oleks võimalik uuesti käivitada, peate lisama juurde vähemalt 4 liitrit AdBlue®-d. Lisaaine lisamiseks võite pöörduda ka CITROËN esinduse või kvalifitseeritud töökoja poole.
Lisateavet AdBlue® (BlueHDi mootorid) ja konkreetselt juurdelisamise kohta vaadake vastava teema alt.
SaastevastaseSCR-süsteemi tõrgete
korral
Tuvastamine
Enesediagnostika märgutuli süttib.Iga kord süüte sisselülitamisel edastatakse saastevastase süsteemi riket kinnitav helisignaal ja teade.Kui on tegemist temperatuuri probleemiga, kaob hoiatus, kui heitgaaside saasteainete tase uuesti normile vastavaks muutub.
Kui märgutuli ka pärast 50 km läbimist ei kustu, on tegemist süsteemi rikkega.Mootori käivitustakistus aktiveerub automaatselt, kui pärast rikke kinnitamist on sõidetud üle 400 km.Pöörduge kiiresti CITROËN esindusse või kvalifitseeritud töökotta.
Rike on kinnitatud

Lisaks eelnevatele märguannetele kuvatakse näidikuteplokis ka sõiduulatus kilomeetrites.Hoiatust korratakse iga 30 sekundi järel ja sõiduulatuse näitu uuendatakse.

Page 15 of 196

13
Näidikud
1Pöörduge kiiresti CITROËN esindusse või kvalifitseeritud töökotta.Vastasel juhul ei tarvitse teie sõiduk järgmisel korral enam käivituda.
Käivitamine blokeeritakse pärast 400 km
Iga kord. kui üritate oma sõidukit käivitada, aktiveerub hoiatus ja ilmub vastav teade.Mootori taaskäivitamiseks peate pöörduma CITROËN esindusse või kvalifitseeritud töökoda poole.
Sõiduki konfiguratsioon
(REŽIIM)


See juhtpaneel annab ligipääsu menüüdele mõningate seadmete kohandamiseks.


Vastav teave kuvatakse näidikupaneeli ekraanil.Saadaolevad keeled: itaalia, inglise, saksa, prantsuse, hispaania, portugali, hollandi, brasiilia, poola, vene, türgi ja araabia.Kõik menüüd on ligipääsetavad juhul, kui sõiduk on varustatud helisüsteemiga.Kui sõiduk on varustatud puuteekraaniga heli- ja telemaatikasüsteemiga, on mõned menüüd ligipääsetavad ainult helisüsteemi juhtpaneeli kaudu.
Ohutuse pärast on mõned menüüd ligipääsetavad ainult siis, kui süüde on välja lülitatud.
See REŽIIMI nupp võimaldab teil:
– pääseda ligi menüüdele ja alammenüüdele;– menüüs oma valikuid kinnitada;
– menüüdest väljuda.Pikk vajutus võimaldab teil avakuvale naasta.See nupp võimaldab teil:
– menüüs üles kerida;– väärtust suurendada.See nupp võimaldab teil:
– menüüs alla kerida;– väärtust vähendada.

Page 16 of 196

14
Näidikud

Menüü ...
Vajutus ...Alammenüü ...Vajutus ...Valige ...Kinnitage ja väljugeVõimaldab teil ...
1 Heledus SuurendaNäidikupaneeli, näidikute ja nuppude heleduse reguleerimine (kui gabariittuled põlevad).
Vähenda
2 Kiiruse helisignaal ON Suurenda Seadistatud kiiruse ületamisele osutava helisignaali aktiveerimine/deaktiveerimine ja kiiruse valimine.
Vähenda
OFF
3 Esitulede andur Suurenda Esitulesid mõjutava heleduse anduri tundlikkuse kohandamine (1 kuni 3) Vähenda
4 „Teekond B“ aktiveerimine
ON „Teekond B“ teise vahemaa vaatamine. OFF
5 Liiklusmärk ON Märkide lugemise aktiveerimine/deaktiveerimine. OFF
6 Aja seadistus Tunnid/minutid Suurenda Kella seadistamine.
Vähenda
Vorming 24Kella kuvamisrežiimi valimine. 12

Page 17 of 196

15
Näidikud
1
Menüü ...
Vajutus ...Alammenüü ...Vajutus ...Valige ...Kinnitage ja väljugeVõimaldab teil ...
7 Kuupäeva seadistus
Aasta/kuu/päev Suurenda Kuupäeva seadistamine.
Vähenda

Menüü …
Vajutus ...Alammenüü ...Vajutus ...Valige ...Kinnitage ja väljugeVõimaldab teil ...
8 Automaatne sulgumine
ON Uste automaatse sulgumise aktiveerimine/deaktiveerimine kiirusel üle 12 mph (20 km/h).
OFF
9 Ühik Vahemaa km Vahemaa kuvamise ühiku valimine. miilid
Kütusekulu km/lKütusekulu kuvamise ühiku valimine. l/100km
Temperatuur °CTemperatuuri kuvamise ühiku valimine.°F
Rehvirõhk psiRehvirõhu kuvamise ühiku valimine.bar
kPa

Page 18 of 196

16
Näidikud

Menüü …
Vajutus ...Alammenüü ...Vajutus ...Valige ...Kinnitage ja väljugeVõimaldab teil ...
10 KeeledSaadaolevate keelte loend
Valige ekraani keel.
11 Teavituste helitugevus (Buzz)SuurendaTeavituste või hoiatava helisignaali helitugevuse suurendamine/vähendamine.Vähenda

Menüü …
Vajutus ...Alammenüü ...Vajutus ...Valige ...Kinnitage ja väljugeVõimaldab teil ...
12 Hooldus Hooldus (miili/km enne hooldust)
Enne järgmist hooldust läbitavate järelejäänud miilide/kilomeetrite kuvamine.
Õlivahetus (miili/km enne õlivahetust)
Enne järgmist õlivahetust läbitavate järelejäänud miilide/kilomeetrite kuvamine
13 Päevasõidutuled ON Päevasõidutulede aktiveerimine/deaktiveerimine. OFF
14 Automaatsed kaugtuled
ON Automaatsete kaugtulede aktiveerimine/deaktiveerimine. OFF

Page 19 of 196

17
Näidikud
1
Menüü …
Vajutus ...Alammenüü ...Vajutus ...Valige ...Kinnitage ja väljugeVõimaldab teil ...
15 Kaassõitja turvapadi (P BAG)
ON Jah Kaassõitja turvapadja aktiveerimine/deaktiveerimine. Ei
OFF JahLülitage välja kaassõitja turvapadi. Ei
16 Pime nurk OFF Pimeda nurga jälgimise süsteemi parameetrite kohandamine.Visuaalne
Visuaalne ja kuuldav Max
Auto
17Aktiivpidurdus ON Funktsiooni aktiveerimine/deaktiveerimine. OFF
18 Menüüst väljumine
Menüüst väljumineAllanoole vajutamine viib teid tagasi esimesse menüüsse.

Page 20 of 196

18
Näidikud
Puuteekraaniga heli- ja
telemaatikasüsteem

Armatuurlaua keskel asuv helisüsteemi juhtpaneel annab ligipääsu mõnede seadmete kohandamise menüüdele.Vastav teave kuvatakse puuteekraanil.See on saadaval 9 keeles: saksa, inglise, hispaania, prantsuse, itaalia, hollandi, poola, portugali ja türgi.Ohutuse pärast on mõned menüüd ligipääsetavad ainult siis, kui süüde on välja lülitatud.Annab ligipääsu menüüle „Seaded".
Võimaldab teil kas menüüs üles kerida või väärtust suurendada.
Võimaldab teil kas menüüs alla kerida või väärtust vähendada.
Menüü „Seadistused“
1.„Kuvar“
2.„Häälkäsklused“
3.„Kell ja kuupäev“
4.„Ohutus/abi“
5.„Tuled“
6.„Uksed ja lukustamine“
7.„Heli“
8.„Telefon/Bluetooth“
9.„Raadio seadistamine“
10.„Lähtesta seaded“, et naasta tootja vaikeseadete peale.
11 .„Kustuta isikl. andmed“, et kustutada kõik helisüsteemis leiduvad Bluetooth seadmega seotud teie kohta käivad isikuandmed.
Põhjalikumat teavet heli, telefoni, raadio ja navigatsiooni kohta leiate vastavate jaotiste alt.
Alammenüüdes 4, 5 ja 6 olevad seadistused varieeruvad sõidukisse paigaldatud seadmest olenevalt.
Alammenüüst „Kuvar“ on võimalik:– valida „Keeled“ ja seejärel valida üks eelpool nimetatud keeltest;– valida „Mõõtühik“ ja seadistada kütusekulu (mpg, l/100 km), vahemaad (miilid, km) ja temperatuuri (°F, °C);
– valida „Teekonna B kuvamine“, et aktiveerida või deaktiveerida pardaarvutil teekond B (sees, väljas).Alammenüüst „Ohutus/abi“ on võimalik:– valida „Parkview kaamera“ ja seejärel „Tagurdamiskaamera“, et selle kasutamine kas aktiveerida või deaktiveerida (sees, väljas);– valida „Parkview kaamera“ ja seejärel „Kaamera viivitus“, et aktiveerida või deaktiveerida selle kuvamine kas 10 sekundiks või kuni kiiruseni 18 km/h (11 mph) (sees, väljas);– valida „Liiklusmärk“, et selle kasutamine aktiveerida või deaktiveerida (sees, väljas); – valida „Kaassõitja turvapadi“, et selle kasutamine aktiveerida või deaktiveerida (sees, väljas);Alammenüüst „Tuled“ on võimalik:– valida „Päevasõidutuled“, et nende kasutamine aktiveerida või deaktiveerida (sees, väljas);– valida „Autom. kaugtuled“, et selle kasutamine aktiveerida või deaktiveerida (sees, väljas);
– valida „Esitulede andur“, et selle tundlikkust reguleerida (1, 2, 3).Alammenüüst „Uksed ja lukustamine“ on võimalik:– valida „Automaatne sulgemine“, et selle kasutamine aktiveerida või deaktiveerida (sees, väljas).

Page:   < prev 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 ... 200 next >