Hyundai Sonata

Page 1 of 216

VIKTIGT:
Allvarliga motor- och transmissionsskador kan uppstå om du använder bränsle av låg kvalitet eller oljor och vätskor som inte uppfyller de specifikationer som anges i kapitel 8.

Page 2 of 216

NAMN: ADRESS:
POSTNR: ORT: NAMN: ADRESS:
POSTNR: ORT:
A000A01A-GDT Instruktionsboken ingår som en del av bilens utrustning och ska därför medfölja bilen i samband med ägarbyte.BILENS ÄGARE
1:a ÄGARE: DATUM FÖR KÖP: 2:a ÄGARE: DATUM FÖR KÖP:

Page 3 of 216

INSTRUKTIONSBOK A030A01A-GDT Funktioner Service och underhållTekniska data Uppgifterna i boken bygger på information som fanns tillgänglig när den trycktes. P g a löpande produktutveckling förbehåller sig Hyundai rätten att när som helst införa ändringar i specifikationer och utförande. Boken beskriver all utrustning som kan förekomma i bilen. Det betyder att det kan finnas information som inte överensstämmer med den bil du köpt.
A030A01NF

Page 4 of 216

ANSVAR FÖR SERVICE OCH UNDERHÅLL
Som ägare ansvarar du för att service och underhåll sker enligt det serviceprogram som föreskrivs av Hyundai. Om bilen används under svåra körförhållanden ska vissservice utföras med tätare intervaller.
A020A01A-ADT

Page 5 of 216

A050A04A-ADTHYUNDAI MOTOR COMPANY
OBS : Förvara alltid instruktionsboken i handskfacket och låt den följa med bilen när den säljs, så
att även nästa ägare kan lära känna bilen. Copyright 2005 Hyundai Motor Company. Ingen del av denna bok får reproduceras, lagras i något system eller överföras till någon annan form utan skriftligt medgivande från Hyundai MotorCompany.
A040A01A-ADT
FÖRORD
Välkommen i den växande skaran av Hyundaiägare. Vi är stolta över att kunna leverera enhögkvalitativ produkt. Bekanta dig väl med bilen genom att läsa igenom boken, som beskriver bilens olika funktioner och utrustningsdetaljer. Vi rekommenderar att du låter en auktoriserad Hyundaiverkstad sköta service och underhåll på din bil. De har specialverktyg och välutbildade mekaniker för att kunna utföra allt arbete på rätt sätt.
!

Page 6 of 216

A070A01A-GDT A080A01S-ADT!INSTALLATION AV MOBILTELEFON ELLER KOMMUNIKATIONSRADIO
Bilen är utrustad med elektronisk bränsleinsprutning och andra elektroniska komponenter. Dessa system kan störas av felaktigt monterad extrautrustning. Var därför noga med att följa tillverkarnas anvisningar vid montering eller vänd dig till enHyundaiverkstad för att få hjälp. VIKTIGT: GÖR INGA MODIFIERINGAR PÅ BILEN
De kan medföra att garantikrav kan avvisas.Gör inga som helst modifieringar. De kan allvarligt påverka säkerhet, driftsäkerhetoch prestanda. Skador som orsakats av komponenter som monterats i eller modifierar bilen täcks inte av nybilsgarantin.

Page 7 of 216

!
A090A01A-ADT
!SÄKERHETSFÖRESKRIFTER
När nedanstående rubriker förekommer i boken ska du vara extra uppmärksam.
VARNING:
Denna rubrik innebär att det finns risk för allvarliga personskador om instruktionen inte följs.
VIKTIGT:
Denna rubrik innebär att bilen eller dess utrustning kan skadas om instruktionen inte följs. OBS: Nyttig information finns under denna rubrik.

Page 8 of 216

A100A01L-GDT INFORMATION OM RESERVDELAR 1. Vad är Hyundai original reservde-lar?
Hyundai original reservdelar är samma komponenter som används av fabriken när bilarna tillverkas. De ärkonstruerade och testade för att medföra optimal säkerhet, prestanda och tillförlitlighet. 2. Varför välja original reservdelar? Dessa delar uppfyller samma hårda krav som gäller för de fabrikstillverkadebilarna. Om du monterar icke originaldelar eller begagnade delar så omfattar inte nybilsgarantin ellereventuella andra Hyundaigarantier de delarna eller eventuella fel som de orsakar på bilen. 3. Så här ser du till att få rätt delar! Förpackningen ska vara märkt medHYUNDAI Genuine Parts. Se bilderna nedan. Text som beskriver reservdelen är på engelska. Hyundai original reservdelar säljs avHyundai auktoriserade verkstäder ochåterförsäljare.
A100A01L
A100A02L A100A04L
A100A03L

Page 9 of 216

BESKRIVNING AV BILENS FUNKTIONERSTART OCH KÖRNING
OM NÅGOT HÄNDER
BILVÅRD OCH ROSTSKYDD
UNDERHÅLL - GÖR-DET-SJÄLV AVGASRENINGSSYSTEMET
CHASSINUMMER m m samt HJUL och DÄCK
TEKNISKA DATA
ALFABETISK INNEHÅLLSFÖRTECKNING
BOKENS OLIKA KAPITEL
5
1 2 3 4 6 7 8 9

Page 10 of 216

B250A01NF-GDTINSTRUMENT OCH REGLAGE (
I)
B250A01NF

Page:   1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 ... 220 next >