PEUGEOT 2008 2014 Bruksanvisningar (in Swedish)

Page 191 of 336

189
7
Praktisk information
Montering av elektriska utrustningar eller tillbehör som inte rekommenderas av PEUGEOT kan medföra fel på fordonets elsystem och för hög elförbrukning. Vi ber dig lägga detta på minnet och vi rekommenderar att du kontaktar din PEUGEOT-handlare, som kan presentera lämpliga utrustningar eller tillbehör.
Installation av radiosändare
Före all eftermontering av radiosändare med utvändig antenn på bilen, rekommenderar vi att du vänder dig till din PEUGEOT-handlare, som kan förse dig med information om
vilka specifikationer som måste uppfyllas (frekvensband, maximal uteffekt, antennposition, specifika installationsvillkor) av de sändare som kan monteras, i enlighet med direktivet för elektromagnetisk kompabilitet för fordon (2004/104/EG).
Beroende på lagstiftningen i landet kan det vara obligatoriskt med viss säkerhetsutrustning: reflexväst, varningstriangel, alkotestare, reservlampor, reservsäkringar, brandsläckare, första hjälpen-sats, stänkskydd baktill på bilen.
Hos din PEUGEOT-handlare kan även skaffa rengörings- och bilvårdsprodukter (för in- och utvändig användning) - bland annat miljövänliga produkter ur serien "TECHNATURE" - vätskor för påfyllning (spolarvätska etc.), billack för bättringsarbeten i form av lackstift och sprayburkar med exakt rätt färgnyans till din bil, refiller-produkter (t.ex. patroner till satsen för provisorisk däckreparation).
"Multimedia":
bilradio, portabla navigatorer, halvintegrerad hållare till portabel navigator, handsfree-utrustning, högtalare, DVD-läsare, utrustning för anslutning av MP3-läsare eller bärbar cd-spelare, WiFi on board, cd-spelare för pekskärm etc.

Page 192 of 336

190
Kontroller
PEUGEOT & TOTAL
Vår partner gällande prestanda
och minskad bränsleförbrukning
Innovation som ger bättre prestanda
Forsknings- och utvecklingsteamet hos TOTAL utarbetar för PEUGEOT smörjmedel som motsvarar de senaste tekniska innovationerna i PEUGEOT-bilar. Detta är en garanti för motorns bästa möjliga prestanda och maximala livslängd.
REKOMMENDERARREKOMMENDERAR
Minskning av förorenande utsläpp
Smörjmedlen från TOTAL är utformade för att optimera motorernas effekt och för att skydda efterbehandlingssystemen för avgaserna. Det är mycket viktigt att respektera underhållsinstruktionerna från PEUGEOT för att systemen ska fungera korrekt.

Page 193 of 336

191
8
Kontroller
Motorhuven
Koppla ur Stop & Start före alla ingrepp under motorhuven för att undvika alla risker för skador som kan uppstå vid en automatisk övergång till START-läget.
Stäng huven så här
 Ta bort stödstaget från stödpunkten.  Tryck fast stödstaget i sitt fäste.  Sänk huven och låt den sedan falla ned.  Dra i motorhuven för att kontrollera att den är ordentligt stängd.
 Ta loss stödstaget ur sitt fäste och placera den i stödpunkten, så att motorhuven hålls öppen.
Öppna inte motorhuven om det blåser kraftigt. Var försiktig när du hanterar det utvändiga reglaget och stödstaget om motorn är varm (risk för brännskada).
Öppna motorhuven så här
 Lyft handtaget och lyft upp huven.
 Öppna vänstra framdörren.  Dra i handtaget nedtill på dörrinfattningen mot dig.
På grund av den elektriska utrustning som finns i motorrummet rekommenderar vi dig att i möjligaste mån undvika att utsätta det för vatten (regn, tvättning etc.).
Det invändiga reglaget är placerat så att motorhuven inte kan öppnas så länge den vänstra framdörren är stängd.

Page 194 of 336

192
Kontroller
I motorrummet kan du kontrollera olika vätskenivåer och byta vissa komponenter.
Bensinmotorer
1. Behållare för spolarvätska 2. Behållare för kylarvätska 3. Behållare för bromsvätska
4. Batteri/säkringar 5. Säkringshållare 6. Luftfilter 7. Oljemätsticka 8. Påfyllning av motorolja

Page 195 of 336

193
8
Kontroller
I motorrummet kan du kontrollera olika vätskenivåer, byta vissa komponenter och avlufta bränslesystemet.
Dieselmotorer
1. Behållare för spolarvätska. 2. Behållare för kylvätska. 3. Behållare för bromsvätska.
4. Batteri / säkringar. 5. Säkringsbox. 6. Luftfilter. 7. Oljemätsticka. 8. Påfyllning av motorolja.

Page 196 of 336

194
Kontroller
Bränslereserv
Då bränslemängden sjunkit till reservnivån tänds den här kontrollampan i instrumenttavlan. Det återstår ca 5 liter bränsle i tanken. ca 5 liter bränsle i tanken. ca 5 literNär kontrollampan blinkar finns det ytterst lite bränsle k va r.
Så länge tanklocket inte har satts tillbaka, kan nyckeln inte dras ut ur låset. När du öppnar tanklocket kan det uppstå ett ljud på grund av att luft sugs in i tanken. Detta undertryck är helt normalt och beror på tätheten i bränslesystemet.
Bränsletanken
Tankvolym: cirka 50 liter.
En dekal på insidan av luckan påminner dig om vilken typ av bränsle som ska användas, beroende på motorn i din bil. Du måste tanka minst 5 liter för att påfyllningen ska registreras av bränslenivåmätaren.
Påfyllning av bränsle
Fyll på bränsle så här:  stäng alltid av motorn, öppna bränsleluckan genom att trycka på dess bakre del,  stick in nyckeln i tanklocket och vrid den åt vä n s t e r,
Bilar med Stop & Start ska aldrig tankas
när motorn står i STOP-läget. Stäng alltid av tändningen med nyckeln.
 ta av tanklocket och häng upp det på kroken som finns på insidan av tankluckan,  fyll tanken med bränsle. Efter fyll inte efter 3:e frånslaget , det kan leda till funktionsstörningar.
Det är nödvändigt att tanka bilen för att undvika bränslestopp. Se avsnittet "Bränslestopp med dieselmotor" om du får bränslestopp med en dieselmotor.

Page 197 of 336

195
8
Kontroller
Om du råkar tanka fel bränsle måstetanken ovillkorligen tömmas och rätt bränsle fyllas på innan du star tarmotorn.
Avstängning av
bränsletillförsel
Din bil har ett säkerhetssystem som stänger av bränsletillförseln i händelse av krock.
När tankningen är avslutad :  sätt tillbaka tanklocket,  vrid nyckeln åt höger och dra sedan ut den ur tanklocket,  stäng tankluckan igen.

Page 198 of 336

196
Kontroller
Funktion
Ett särskilt spjäll gör det omöjligt att föra in ett pistolmunstycke för bensin i en dieseltank. Systemet förblir låst och hindrar påfyllningen. Försök i så fall inte tvinga in munstycket. Byt i stället till dieselmunstycket.
Feltankningsskydd (diesel) *
* Beroende på försäljningsland.
Påfyllning av diesel i tanken kan fortfarande göras från en bränsledunk. För in påfyllningsslangen men tryck den inte direkt mot feltankningsskyddets spjäll och fyll sedan på långsamt.
Utlandsresor
Eftersom munstycken av dieseltyp kan variera beroende på land, kan feltankningsskyddet innebära att det blir omöjligt att tanka. Före en utlandsresa rekommenderas du att kontakta PEUGEOT för att ta reda på om din bil är anpassad för bränslestationerna i det land du ska åka till.
Det här är ett mekaniskt hinder för att undvika tankning av bensin i dieseldrivna bilar. Tack vare detta skydd undviks alla motorskador som kan uppstå efter sådana misstag. Feltankningsskyddet sitter i tanköppningen och syns när tanklocket tas bort.

Page 199 of 336

197
8
Kontroller
Bränslekvalitet för
bensinmotorer
Bensinmotorerna är fullständigt kompatibla med biobränslen av typ E10 eller E24 (som innehåller 10 % eller 24 % etanol) som uppfyller kraven i de europeiska standarderna EN 228 och EN 15376. Bränslen av typ E85 (som innehåller upp till 85 % etanol) är uteslutande reserverade för bilar som säljs för användning av denna typ av bränsle (BioFlex-bilar). Etanolens kvalitet ska uppfylla kraven i EN 15293. Endast i Brasilien saluförs speciella bilar som fungerar med bränslen som innehåller upp till 100 % etanol (typ E100).
Bränslekvalitet för
dieselmotorer
Dieselmotorerna är fullständigt kompatibla med biobränslen som uppfyller aktuella och framtida europeiska standarder (diesel som uppfyller EN 590 i blandning med ett biobränsle som uppfyller EN 14214) och som kan tankas på bränslestationer (möjlig tillblandning av 0 till 7 % metylester av fettsyra). Biobränslet B30 kan användas i vissa dieselmotorer. Denna användning sker emellertid på villkor att man noggrant uppfyller de särskilda servicevillkoren. Fråga din PEUGEOT-verkstad eller en annan kvalificerad verkstad om råd. Användning av alla andra typer av (bio)bränslen (vegetabiliska eller animaliska oljor, eldningsoljor...) i ren eller utspädd form är strängt förbjuden (risk för skador i motorn och
bränslesystemet).

Page 200 of 336

198
Kontroller
I händelse av bränslestopp i bilar utrustade med en HDI-motor måste bränslesystemet avluftas. På bilden av motorrummet i avsnittet "Dieselmotorer" ser du var handpumpen för avluftning sitter. Om din bil är försedd med ett feltankningsskydd kan du läsa mer i motsvarande avsnitt.
Bränslestopp (diesel)
Om motorn inte startar vid första försöket, ska du inte fortsätta att aktivera startmotorn. Gör om proceduren från början.
 Fyll på minst fem liter diesel i tanken.  Öppna motorhuven.  Pumpa med handpumpen tills den känns hård (motstånd kan förekomma vid den första tryckningen).  Starta motorn.  Stäng motorhuven.
1,4 liters HDi-motor
 Fyll på minst fem liter bränsle i tanken.  Öppna motorhuven.  Ta vid behov loss dekorkåpan för att komma åt handpumpen.  Pumpa med handpumpen tills den känns hård (motstånd kan förekomma vid den första tryckningen).  Aktivera startmotorn tills motorn startar (vänta cirka 15 sekunder och försök igen, om den inte startar på första försöket).  Om motorn inte startar efter flera försök behöver du pumpa med handpumpen på nytt och sedan aktivera startmotorn.  Sätt tillbaka och kläm fast dekorkåpan.  Stäng motorhuven.
HDi-motor 1,6 liter

Page:   < prev 1-10 ... 151-160 161-170 171-180 181-190 191-200 201-210 211-220 221-230 231-240 ... 340 next >