TOYOTA PROACE CITY VERSO EV 2021 Manual de utilizare (in Romanian)

Page 251 of 352

251
În cazul unei defecÈ›iuni
8
WARNI NG
Dacă după aproximativ 7 minute nu este atinsă presiunea de 2 bari, înseamnă că pneul nu poate fi reparat; contactaÈ›i un dealer TOYOTA sau un atelier de service autorizat pentru asistență.
â–º DeplasaÈ›i butonul în poziÈ›ia „O”.â–º DeconectaÈ›i fiÈ™a electrică a compresorului de la priza de 12 V a autovehiculului.â–º RepoziÈ›ionaÈ›i capacul ventilului.â–º ÎndepărtaÈ›i kit-ul.â–º ÎndepărtaÈ›i È™i depozitaÈ›i recipientul cu produs de etanÈ™are.
WARNI NG
Produsul de etanÈ™are este dăunător în caz de ingerare È™i cauzează iritarea ochilor.Nu lăsaÈ›i acest produs la îndemâna copiilor.Data de expirare a lichidului este marcată pe recipient.După utilizare, nu eliminaÈ›i recipientul împreună cu deÈ™euri obiÈ™nuite, duceÈ›i-l la un dealer TOYOTA sau la un centru autorizat de eliminare a deÈ™eurilor.Nu uitaÈ›i să obÈ›ineÈ›i un cartuÈ™ cu produs de etanÈ™are nou, disponibil la un dealer TOYOTA sau un atelier de service autorizat.


â–º RulaÈ›i imediat aproximativ 3 mile (5 kilometri) cu viteză mică (între 20 È™i 60 km/h (între 12 È™i 37 mph)) pentru astuparea perforaÈ›iei.â–º OpriÈ›i pentru a verifica reparaÈ›ia È™i presiunea din pneu, utilizând kit-ul.
WARNI NG
Nu depășiÈ›i viteza de 80 km/h (50 mph) È™i nu conduceÈ›i mai mult de 200 km (125 mile) cu un pneu reparat utilizând un kit de acest tip.ContactaÈ›i un dealer TOYOTA sau un atelier de service autorizat pentru înlocuirea pneului.
Verificarea / reglarea
presiunii din pneuri
Compresorul poate fi utilizat, fără a injecta vreun produs de etanÈ™are, pentru a verifica È™i, dacă este necesar, regla presiunea din pneuri.â–º ÎndepărtaÈ›i capacul ventilului pneului È™i amplasaÈ›i-l într-un loc curat.â–º DesfășuraÈ›i conducta depozitată sub compresor.
â–º FixaÈ›i conducta prin înÈ™urubare la ventil È™i strângeÈ›i bine.â–º VerificaÈ›i dacă butonul compresorului se află în poziÈ›ia „O”.â–º DesfășuraÈ›i complet cablul electric depozitat sub compresor.â–º ConectaÈ›i fiÈ™a electrică a compresorului la priza de 12 V a autovehiculului.â–º PuneÈ›i contactul.â–º PorniÈ›i compresorul deplasând butonul în poziÈ›ia „I” È™i reglaÈ›i presiunea la valoarea indicată pe eticheta cu presiunea din pneurile autovehiculului. Pentru dezumflare: apăsaÈ›i butonul negru de pe conducta compresorului, lângă conexiunea cu ventilul.
WARNI NG
Dacă după 7 minute nu este atinsă presiunea de 2 bari, înseamnă că pneul este deteriorat; contactaÈ›i un dealer TOYOTA sau un atelier de service autorizat pentru asistență.
â–º După ce a fost atinsă presiunea corectă, deplasaÈ›i butonul în poziÈ›ia „O”.â–º ÎndepărtaÈ›i È™i depozitaÈ›i kit-ul.â–º ÎnlocuiÈ›i capacul ventilului.

Page 252 of 352

252
WARNI NG
În cazul în care trebuie reglată presiunea din unul sau mai multe pneuri, este necesară reiniÈ›ializarea sistemului de detectare presiune scăzută în pneuri.Pentru informaÈ›ii suplimentare privind Detectarea presiunii scăzute în pneuri, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Roata de rezervă
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Trusa de scule, consultați secțiunea corespunzătoare.
â–º ParcaÈ›i autovehiculul, evitaÈ›i blocarea traficului È™i aplicaÈ›i frâna de parcare.â–º RespectaÈ›i instrucÈ›iunile de siguranță (lămpi de avarie, triunghi reflectorizant, vestă
reflectorizantă cu mare vizibilitate etc.) conform legislaÈ›iei aflate în vigoare în È›ara în care conduceÈ›i autovehiculul.â–º LuaÈ›i contactul.
Acces la roata de rezervă
► Accesul la roata de rezervă se face prin partea din spate a autovehiculului.

â–º Dacă autovehiculul este echipat cu un dispozitiv de remorcare, ridicaÈ›i partea din spate a autovehiculului utilizând cricul (trebuie fixat în punctul de ridicare B) pentru a crea suficient spaÈ›iu pentru îndepărtarea roÈ›ii de rezervă.
Îndepărtarea roÈ›ii de rezervă din
suport
â–º În funcÈ›ie de versiune, deschideÈ›i hayonul sau uÈ™ile spate cu balamale laterale.

► Accesați șurubul suportului, amplasat pe pragul ușilor spate.

â–º SlăbiÈ›i È™urubul utilizând cheia de roÈ›i până când suportul este suficient de coborât pentru a permite decuplarea cârligului acestuia.

â–º EliberaÈ›i suportul din cârlig È™i amplasaÈ›i roata de rezervă lângă roata ce trebuie schimbată.
Amplasarea roÈ›ii de rezervă înapoi în
suport

Page 253 of 352

253
În cazul unei defecÈ›iuni
8
â–º PoziÈ›ionaÈ›i roata cu faÈ›a spre suport.â–º RepoziÈ›ionaÈ›i progresiv roata de rezervă în suport, apăsând alternativ în stânga È™i în dreapta până când ajunge în zona de fixare a cârligului.â–º CuplaÈ›i suportul în cârlig È™i apoi strângeÈ›i È™urubul utilizând cheia de roÈ›i, până când suportul este bine strâns.
Demontarea unei roți
WARNI NG
Parcarea autovehicululuiImobilizaÈ›i autovehiculul într-un loc în care nu blocaÈ›i traficul: suprafaÈ›a trebuie să fie orizontală, stabilă È™i nealunecoasă.Cu o cutie de viteze manuală, cuplaÈ›i treapta întâi pentru a bloca roÈ›ile, acÈ›ionaÈ›i frâna de parcare, cu condiÈ›ia să nu fie setată în modul automat, È™i luaÈ›i contactul.Cu o cutie de viteze automată, selectaÈ›i modul P pentru a bloca roÈ›ile, acÈ›ionaÈ›i frâna de parcare, cu condiÈ›ia să nu fie setată în
modul automat, È™i luaÈ›i contactul.VerificaÈ›i dacă lămpile de avertizare pentru frâna de parcare se aprind continuu pe panoul de instrumente.OcupanÈ›ii trebuie să coboare din autovehicul È™i să aÈ™tepte într-un loc sigur.
Dacă este necesar, amplasați o cală sub roata opusă pe diagonală roții care trebuie schimbată.Nu intrați niciodată sub un autovehicul ridicat cu un cric; utilizați o capră de suspendare.
NOTIC E
RoÈ›i cu capacCând demontaÈ›i roata, demontaÈ›i întâi capacul roÈ›ii, trăgând la nivelul decupajului pentru ventil cu ajutorul cheii de roÈ›i.Când remontaÈ›i roata, repoziÈ›ionaÈ›i capacul amplasând decupajul acestuia în dreptul ventilului È™i apăsaÈ›i-l cu palma pe margine, de jur împrejur.


â–º În cazul unei jante din oÈ›el, îndepărtaÈ›i capacul roÈ›ii utilizând unealta 7.â–º În cazul unei jante din aliaj, demontaÈ›i capacul fiecărui prizon utilizând unealta 7.â–º Dacă autovehiculul este echipat cu prizoane de siguranță, amplasaÈ›i capul prizonului de siguranță 8 în cheia de roÈ›i 5 pentru a slăbi prizonul de siguranță.â–º SlăbiÈ›i (fără a demonta) celelalte prizoane de roÈ›i utilizând doar cheia de roÈ›i 5.
NOTIC E
RoÈ›i cu capacCând demontaÈ›i roata, demontaÈ›i întâi capacul roÈ›ii, trăgând la nivelul decupajului pentru ventil cu ajutorul cheii de roÈ›i.


► Poziționați piciorul cricului pe sol și aveți grijă să se afle chiar sub punctul de ridicare a autovehiculului A sau B din partea inferioară a caroseriei, care este cel mai aproape de roata ce trebuie schimbată.

Page 254 of 352

254


â–º ExtindeÈ›i cricul 6 până când intră în contact cu punctul de ridicare A sau B, indiferent care este utilizat; suprafaÈ›a de contact A sau B a autovehiculului trebuie să fie centrată corect pe capul cricului.â–º RidicaÈ›i autovehiculul până când va exista spaÈ›iu suficient între roată È™i sol pentru a putea poziÈ›iona cu uÈ™urință roata de rezervă (fără perforaÈ›ii).
WARNI NG
Risc de rănire!AsiguraÈ›i stabilitatea cricului. Dacă solul este alunecos sau instabil, cricul poate aluneca sau cădea.PoziÈ›ionaÈ›i cricul exact într-unul dintre punctele de ridicare A sau B sub autovehicul, asigurându-vă că suprafaÈ›a de contact este centrată pe capul cricului. În caz contrar există un risc de deteriorare a autovehiculului È™i/sau de cădere a cricului.


â–º DemontaÈ›i prizoanele È™i depozitaÈ›i-le într-un loc curat.â–º DemontaÈ›i roata.
Montarea unei roți

â–º FixaÈ›i roata pe butuc.â–º StrângeÈ›i manual prizoanele, cât mai mult posibil.â–º EfectuaÅ£i strângerea preliminară a prizonului de siguranță utilizând cheia de roÈ›i 5 la care aÈ›i montat capul special 8.â–º EfectuaÅ£i strângerea preliminară a celorlalte prizoane utilizând doar cheia de roÈ›i 5.â–º CoborâÈ›i din nou, complet, autovehiculul.â–º PliaÈ›i cricul 6 È™i îndepărtaÈ›i-l.

Page 255 of 352

255
În cazul unei defecÈ›iuni
8

â–º Dacă autovehiculul este echipat cu prizoane de siguranță, strângeÈ›i-le utilizând cheia de roÈ›i 5 la care aÈ›i montat capul special 8.â–º StrângeÈ›i celelalte prizoane utilizând doar cheia de roÈ›i 5.â–º DepozitaÈ›i sculele.
NOTIC E
Montarea unei roți de rezervă cu jantă din oțel
Dacă autovehiculul este echipat cu jante din aliaj, È™aibele A nu intră în contact cu roata de rezervă cu jantă din oÈ›el. Janta este securizată cu ajutorul porÈ›iunii de contact conice B a fiecărui prizon.
După schimbarea unei roți
DepozitaÈ›i în suport roata cu pneu perforat.
WARNI NG
Cu o roată de rezervă non-standard
DezactivaÈ›i unele funcÈ›ii de asistență la conducere (Active Safety Brake, tempomat adaptativ etc.).Nu depășiÈ›i viteza maximă autorizată de 50 mph (80 km/h) sau distanÈ›a maximă de 50 mile (80 km).Conducerea cu mai multe roÈ›i de rezervă de acest tip este interzisă.Nu trebuie montat capacul de la roata înlocuită.
WARNI NG
VizitaÈ›i un Toyota dealer sau un atelier de service autorizat.SolicitaÈ›i verificarea strângerii È™uruburilor roÈ›ii de rezervă È™i a presiunii din pneul acesteia.PermiteÈ›i personalului specializat să verifice pneul perforat. După verificare, tehnicianul vă va informa dacă pneul poate fi reparat sau trebuie înlocuit.
NOTIC E
RoÈ›i cu capacCând remontaÈ›i o roată, repoziÈ›ionaÈ›i capacul amplasând decupajul acestuia în dreptul ventilului È™i apăsaÈ›i-l cu palma pe margine, de jur împrejur.
NOTIC E
Valorile presiunii de umflare a pneurilor sunt prezentate pe această etichetă.Pentru mai multe informaÈ›ii despre Marcajele de identificare, în special despre această etichetă, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.

Page 256 of 352

256
Înlocuirea unui bec
NOTIC E
În anumite condiÈ›ii meteo (de exemplu, la temperaturi scăzute sau umiditate), este normală aburirea suprafeÈ›ei interioare a sticlei farurilor È™i a lămpilor spate, dar va dispărea după câteva minute de la aprinderea luminilor.
WARNI NG
Farurile au lentile din policarbonat cu o acoperire de protecÈ›ie:– Nu le curățaÈ›i utilizând o lavetă uscată sau abrazivă È™i nici cu un detergent sau un solvent.– UtilizaÈ›i un burete È™i apă cu săpun sau un produs cu pH neutru.– La utilizarea unui echipament de spălare cu presiune ridicată pentru petele persistente, nu
îndreptaÈ›i prea mult timp tija acestuia direct spre faruri, lămpi sau marginile acestora, pentru a nu le deteriora acoperirea de protecÈ›ie È™i elementele de etanÈ™are.
WARNI NG
Becul trebuie să fie schimbat doar după luarea contactului È™i după ce au trecut câteva minute de la stingerea farului / lămpii - risc de arsuri grave!Nu atingeÈ›i becul direct cu mâna, utilizaÈ›i o lavetă fără scame.Pentru a evita deteriorarea farului, este esenÈ›ial să utilizaÈ›i doar becuri de tip anti-UV.ÎnlocuiÈ›i întotdeauna un bec defect cu un bec de acelaÈ™i tip È™i cu aceleaÈ™i specificaÈ›ii. Pentru a evita lumina dezechilibrată, înlocuiÈ›i becurile ca perechi.
WARNI NG
Deschiderea capotei/accesarea becurilorAveÈ›i grijă atunci când motorul este cald - risc de arsuri!AveÈ›i grijă cu obiectele sau îmbrăcămintea care ar putea fi prinse în lamele ventilatorului
de răcire - risc de strangulare!
NOTIC E
Becuri cu halogen (Hx)Pentru a asigura o iluminare de bună calitate, verificaÈ›i dacă becul este poziÈ›ionat corect în carcasa sa.
WARNI NG
După schimbarea unui becPentru montare, efectuaÈ›i aceste operaÈ›iuni de fixare în ordine inversă.ÎnchideÈ›i cu grijă capacul de protecÈ›ie pentru a garanta sigilarea farurilor.
Faruri și lămpi LED
În funcÈ›ie de versiune, tipurile de faruri / lămpi implicate sunt:– Lămpile diurne / lămpile de poziÈ›ie.
WARNI NG
ContactaÈ›i un dealer TOYOTA sau un atelier de service autorizat pentru înlocuirea becurilor de acest tip.
Tipuri de becuri
Autovehiculul este echipat cu diverse tipuri de
becuri. Pentru a le demonta:

Page 257 of 352

257
În cazul unei defecÈ›iuni
8
Tipul ABec în întregime din sticlă: trageÈ›i uÈ™or, deoarece este montat prin presare.
Tipul BBec tip baionetă: apăsaÈ›i becul È™i apoi rotiÈ›i-l spre stânga.
Tipul CBec cu halogen: eliberați arcul de fixare din locaș.
Tipul DBec cu halogen: rotiÈ›i becul spre stânga.
NOTIC E
După finalizarea fiecărei operații, verificați funcționarea luminilor.
Farurile
Pentru informaÈ›ii suplimentare privind Schimbarea unui bec È™i, în special, privind tipurile de bec, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.

1.Lămpile de poziție / lămpile diurne.Tip A, W21/5W
2.Faza lungă.Tip C, H1
3.Faza scurtă.Tip C, H7
4.Semnalizator de direcție.Tip B, PY21W
5.Lampa de ceață.Tip D, H11
Semnalizatoarele de direcție laterale
Tip A, WY5W-5W (portocalii)

– ApăsaÈ›i lampa spre partea din spate È™i demontaÈ›i-o.– La remontare, apăsaÈ›i lampa spre partea din față È™i apoi spre partea din spate.Becurile de culoare portocalie (pentru semnalizatoarele de direcÈ›ie È™i semnalizatoarele
de direcÈ›ie laterale) trebuie înlocuite cu becuri având specificaÈ›ii È™i culoare identice.
Faza scurtă
Tip C, H7

Page 258 of 352

258



â–º ÎndepărtaÈ›i capacul de protecÈ›ie trăgând elementul de fixare. â–º RotiÈ›i unitatea pentru suportul respectiv.â–º TrageÈ›i conectorul becului.â–º ÎndepărtaÈ›i becul È™i înlocuiÈ›i-l.
NOTIC E
AveÈ›i grijă să repoziÈ›ionaÈ›i capacul de protecÈ›ie în timp ce menÈ›ineÈ›i elementul de fixare deschis.
Lămpile de poziție / lămpile diurne
Tip A, W21/5W

â–º RotiÈ›i conectorul spre dreapta cu un sfert de tură.â–º TrageÈ›i conectorul becului.â–º ÎndepărtaÈ›i becul È™i înlocuiÈ›i-l.
Faza lungă
Tip C, H1

Page 259 of 352

259
În cazul unei defecÈ›iuni
8



â–º ÎndepărtaÈ›i capacul de protecÈ›ie trăgând elementul de fixare.â–º DesprindeÈ›i unitatea pentru suportul respectiv.â–º TrageÈ›i conectorul becului.
â–º ÎndepărtaÈ›i becul È™i înlocuiÈ›i-l.
NOTIC E
AveÈ›i grijă să repoziÈ›ionaÈ›i capacul de protecÈ›ie în timp ce menÈ›ineÈ›i elementul de fixare deschis.
Indicatoarele de direcție
Tip B, PY21W
NOTIC E
Aprinderea intermitentă rapidă a unui indicator luminos de direcÈ›ie (stânga sau dreapta) indică faptul că există un bec defect pe partea respectivă.


â–º RotiÈ›i conectorul spre stânga cu un sfert de tură.
â–º TrageÈ›i unitatea pentru suportul respectiv.â–º ÎndepărtaÈ›i becul È™i înlocuiÈ›i-l.
Proiectoarele de ceață
Tip D, H11

â–º IntroduceÈ›i o È™urubelniță plată între lampă È™i carcasă.â–º TrageÈ›i maneta È™i desprindeÈ›i carcasa.

â–º ÎndepărtaÈ›i cele două È™uruburi de fixare ale modulului.â–º ÎndepărtaÈ›i modulul din locaÈ™ul său.

Page 260 of 352

260

â–º ApăsaÈ›i clema de fixare È™i deconectaÈ›i conectorul.â–º RotiÈ›i soclul becului spre stânga cu un sfert de tură.â–º ÎndepărtaÈ›i soclul becului.â–º ÎnlocuiÈ›i becul defect.
NOTIC E
Pentru înlocuirea acestor becuri, puteÈ›i contacta un dealer TOYOTA sau un atelier de service autorizat.
Lămpile spate
Pentru informaÈ›ii suplimentare privind Schimbarea unui bec È™i, în special, privind tipurile de bec, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Cu uși spate cu balamale laterale/
hayon
1.Lămpile de frână/lămpile de poziÈ›ie.Tip B, P21/5W
2.Semnalizatoarele de direcție.Tip B, PY21W (portocalii)
3.Lămpile de marșarier.Tip B, P21W
4.Proiectoarele de ceață.Tip B, P21W

► Deconectați conectorul electric din interior, din spatele lămpilor.


â–º ÎndepărtaÈ›i cele două È™uruburi de fixare
utilizând cheia imbus furnizată în cadrul autovehiculului.Pentru mai multe informaÈ›ii despre Trusa de scule, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.â–º Din exterior, trageÈ›i întreaga unitate a lămpii către dumneavoastră (cu uÈ™i spate cu balamale laterale) sau către centrul autovehiculului (cu hayon).

► Desfaceți elementele de fixare, apoi trageți afară fasungul lămpii.
â–º ÎndepărtaÈ›i becul defect apăsându-l uÈ™or în timp ce-l rotiÈ›i cu un sfert de tură spre stânga.â–º ÎnlocuiÈ›i becul.

Page:   < prev 1-10 ... 211-220 221-230 231-240 241-250 251-260 261-270 271-280 281-290 291-300 ... 360 next >