radio Hyundai Matrix 2003 Instruktionsbog (in Danish)
[x] Cancel search | Manufacturer: HYUNDAI, Model Year: 2003, Model line: Matrix, Model: Hyundai Matrix 2003Pages: 111, PDF Size: 3.72 MB
Page 68 of 111

DERES HYUNDAIS EGENSKABER1- 61
SSAR012A
FM-sender
Ikke-generet område
Generet område
Bjerge Bygninger Jernbro
FM-signaler udsendes ved høje frekvenser og
krummer ikke for at følge jordens overflade. Derfor begynder FM-udsendelser normalt atblive svage allerede på en kort afstand frasenderen. FM-signaler generes også let afbygninger, bjerge eller andet, der er i vejen.Dette kan give visse lytteforhold, der kan fåDem til at tro, at der er noget i vejen med Deresradio. Følgende tilstande er normale og betyderikke, at der er problemer med radioen:
SR010A1-FC
STEREO SOUND SYSTEM Hvordan bilens lydsystem fungerer
SSAR010A
FM-modtagelse Ionosfære
Der udsendes AM- og FM-signaler fra master placeret rundt i landet. De modtages afradioantennen på Deres bil. Dette signalmodtages så af radioen og sendes til højtta-lerne. Når et kraftigt radiosignal når bilen, sikrer lydsystemets nøjagtige udformning en første-klasses gengivelse. Men i nogle tilfælde ersignalet, der når frem til bilen, ikke kraftigt ogtydeligt. Dette kan skyldes faktorer somafstanden fra radiostationen, andre kraftigesendere i nærheden, eller at der er generendebygninger, broer eller andre store ting i områ-det.
SSAR011A
AM-modtagelseIonosfære
Modtagelsen af AM-signaler er normalt bedre
end modtagelsen af FM-signaler. Det er fordi AM-radiobølger udsendes ved lave frekvenser.Disse lange, lavfrekvente radiobølger kan følgejordens krumning i stedet for at gå lige ud iatmosfæren. Desuden krummer de omkringgenstande, der er i vejen, så de giver en bedresignaldækning. På grund af dette kan AM-udsendelser modtages klart på en længereafstand end FM-udsendelser.
Page 69 of 111

DERES HYUNDAIS EGENSKABER
1- 62
SSAR013ASSAR014A
o Fading - Efterhånden som bilen fjerner sig fra senderen, bliver signalet svagere, og lyden begynder at svækkes. Vi foreslår, atDe, når dette sker, vælger en anden ogkraftigere station.
o Uensartet lyd/atmosfæriske forstyrrelser - Svage FM-signaler eller store ting i vejenmellem senderen og Deres radio kan generesignalet og give atmosfæriske forstyrrelsereller uens lyd. Dette kan mindskes, indtilgenen er forsvundet, ved at skrue ned fordiskanten. o Skift mellem stationer - Når et FM-signal
bliver svagere, kan et andet, kraftigere sig-nal med næsten samme frekvens begyndeat spille. Det er fordi radioen er konstruerettil at låse sig fast på det tydeligste signal.Sker dette, kan De vælge en anden sendermed et kraftigere signal.
o Flere signaler - Radiosignaler, der mod- tages fra flere retninger, kan give for-vrængning eller uens lyd. Dette kan skyldeset direkte og et reflekteret signal fra densamme station, eller signaler fra to stationer,hvis frekvenser ligger tæt ved hinanden.Sker dette, skal De vælge en anden station,indtil problemet er forsvundet. B750B02Y-ACT Brug af mobiltelefon eller tovejsradioNår der bruges en mobiltelefon inde i bilen, kan det medføre støj fra audioudstyret. Dette betyderikke, at der er noget galt med audioudstyret. Isådanne tilfælde bør mobiltelefonen anvendesså langt væk fra audioudstyret som muligt. FORSIGTIG: Når der anvendes et kommunikationssystem,som f.eks. en mobiltelefon eller radio, inde ibilen, skal der monteres en separat udvendigantenne. Hvis en mobiltelefon eller en radiobruges sammen med en indvendig antennealene, kan den påvirke bilens elektriske sys-tem og gøre bilen mindre sikker at køre i.
ADVARSEL: Mobiltelefoner må ikke anvendes underkørsel. Hvis dette alligevel er nødvendigt,bør det først ske, når bilen er standset på etsikkert sted.
Page 71 of 111

DERES HYUNDAIS EGENSKABER
1- 64 Afhjælper dette ikke problemet, bør De ikke fortsat bruge båndeti bilen.
o Sørg for, at kassettens mærkat ikke sidder løst eller at der ikke er ved at falde stykkeraf den, ellers kan det være vanskeligt atkøre båndet ud.
o Selve lydbåndet må ikke berøres eller tilsmudses.
o Hold alle magnetiske genstande som for ek- sempel elektromotorer, højttalere ellertransformatorer væk fra Deres kassettebåndog afspilleren.
o Opbevar kassetterne på et køligt, tørt sted med den åbne side vendt nedad for atforhindre, at der sætter sig støv i kassetten.
o Undgå gentagen brug af hurtig tilbagespoling for at spille en bestemt melodi eller enbestemt del af båndet igen. Dette kan giveen dårlig opspoling af båndet, og efterhåndenet for stort ind-vendigt træk i kassetten ogen dårlig lydkvalitet. Sker dette, kan detmåske afhjælpes ved flere gange at spolebåndet hurtigt fra den ene ende til den anden.
Hoved
VatpåførselSSAR042B
o Efterhånden afsættes der et lag af rester fra båndet på afspilningshovedet, capstanak- slen og rullerne. Dette kan give en dårligerelydkvalitet. De bør renses en gang ommåneden med et rensebånd eller speciellerensevæsker, der kan fås i radioforretning-erne. Følg leverandørens anvisningeromhyggeligt og smør aldrig nogen del afafspilleren med olie.
o Kontroller altid at båndet er spolet fast op, inden det sættes i afspilleren. Drej omnødvendigt spolerne med en blyant for atstramme båndet op.
B880A01FCSSAR053B
BEMÆRK: Kontroller altid et kassettebånd, inden De afspiller det. Hvis båndet er slapt, kan detstrammes op ved at dreje en af spolernemed en blyant eller en finger. Hvis kassettens mærkat er ved at falde af, må det ikke sættes i afspilleren, da båndetellers kan vikles ind i båndfremtrækket, nårDe vil tage det ud. Lad ikke et bånd sidde i afspilleren, og lad det ikke ligge på instrumentbordet, hvor detkan udsættes for høje temperaturer ogfugtighed. Hvis et bånd har været udsat for høje temperaturer eller kulde, må det ikke sættesi afspilleren, før det har fået en moderattemperatur.
Page 72 of 111

DERES HYUNDAIS EGENSKABER1- 65
B870D01FC-GCT ANTENNE Tagantenne Bilen er udstyret med en tagantenne til at
modtage både AM- og FM-radiosignaler.
Denne antenne kan afmonteres ved at dreje
den mod uret og monteres ved at dreje den med uret. FORSIGTIG:
o Sørg for at afmontere antennen inden bilvask i en automatisk vaskehal, da denellers kan blive beskadiget.
o Sørg for at justere tagantennen lavt inden kørsel på steder med lav frihøjde.
o For at sikre optimale modtageforhold ved genmontering af antennen, er det vigtigtat sikre, at den er skruet helt fast.
HFC2100
Page 75 of 111

2- 3
SÅDAN KØRER DE I DERES HYUNDAI
BEMÆRK: Se yderligere oplysninger om starten under
"SÅDAN STARTES MOTOREN". "ACC"
Når nøglen står på "ACC", kan De bruge noget
af det elektriske udstyr (radio, etc.)."LOCK"
I denne stilling kan nøglen sættes i og tages ud. Som beskyttelses imod tyveri låses rattet når
nøglen tages ud.
BEMÆRK:Rattet frigøres ved at sætte nøglen i, og
derefter dreje rattet og nøglen samtidigt. C050A01A-ACT
START For MPI
ADVARSEL: I et lukket eller dårligt ventileret rum må De
ikke lade motoren gå i længere tid end detvarer at køre bilen ud. Den lugtfrie kulilte iudstødningsgassen kan medføre bevidst-løshed eller død.
SC090D1-FC
Sådan tages tændingsnøglen ud 1. Drej tændingsnøglen til "ACC".
2. Tryk tændingsnøglen ind og drej den samtidig
mod uret fra "ACC" til "LOCK".
3. Nøglen kan tages ud i stillingen "LOCK".
C070C01E
LOCK
ACC
ON
START
C050A01E
C051A01O-GCT
START (DIESEL MOTOR)
KOLD MOTOR
o Drej startnøglen til "ON" og vent til indikator lampen for forvarmning slukkes.
o Drej startnøglen for at starte motoren. VARM MOTOR
o Drej startnøglen. Hvis motoren ikke starter første gang, kan man vente nogle sekunder og prøve igen ved at bruge forvarmeren.
C050B01O-GCT
NORMALE FORHOLD Startproceduren:
1. Sæt nøglen i og spænd sikkerhedsselen.
2. Træd koblingspedalen helt ned og sæt gearstangen i frigear (manuelt gear) eller gearvælgeren i stilling "P" (automatgear).
3. Når De har drejet tændingsnøglen til "ON", skal De, inden De starter motoren,kontrollere, at alle advarselslamper og målerefungerer korrekt.
4. På dieselbiler der er forsynet med kontrollampe for forvarmning af gløderørene,drejes tændingsnøglen til "ON" positionen.Dieselforvarmningens kontrollampe tænderførst med rød, og skifter efter kort tid til grøn,hvilket betyder at forvarmningen er overstået.