CITROEN JUMPER 2020 Kasutusjuhend (in Estonian)

Page 41 of 196

39
Ergonoomia ja mugavus
3

â–º Lahti klappimiseks tõmmake toe ülaosa.â–º Ülemiste ja alumiste klambrite avamiseks kallutage külgmist hooba.â–º Kaasaskantava seadme paigaldamiseks avage klambrid.â–º Klambrite lukustamiseks tõstke külgmist hooba.
Enne toe kokku klappimist eemaldage mobiilseade samu tegevusi korrates.Toe kokku klappimiseks lükake selle ülaosa.
Esiuste taskud

Mõnedes riikides müüdavate sõidukite ühes uksekarbis võib olla ka rehvi parandamise komplekt.
Jahutusega kindalaegas

See asub armatuurlaua ülemises osas, kaasreisija küljel.Kindalaekas ringlev õhk on sama, mis ringleb õhuavade kaudu.
USB-pesa


Pesa on mõeldud ainult kaasaskantava seadme toite ja laadimise jaoks.

Page 42 of 196

40
Ergonoomia ja mugavus
12 V pistikupesa


Maksimaalne võimsus: 180 W.
Kui ühendate sõidukisse elektriseadme, mis ei ole CITROËN’ homologeeritud, näiteks USB-pistikuga laadija, võib see põhjustada häireid sõiduki elektrisüsteemides, näiteks häirida raadio vastuvõttu või kuvamist ekraanile.
Sigaretisüütaja


â–º Automaatse käivitamise jaoks vajutage ja oodake mõni hetk.
Peakohal asetsev panipaik

See asub päikesesirmide kohal.Maksimaalne koormus: ligikaudu 20 kg.
Kohtvalgustid

Sisse- ja väljalülitamine toimub lülitite abil.Juhi pool olev lüliti lülitab korraga mõlemat kohtvalgustit.Kaasreisijapoolne lüliti lülitab kas juhi või kaasreisija valgustit.Armatuurlaua allosas juhi poolel asuvad nupud võimaldavad juhil kaasreisija poolset kohtvalgustit sisse ja välja lülitada.
Laetuli

Tuld saab põlema panna järgmiselt:– laetule küljes asuvate lülitite abil, kui süüde on asendis - TÖÖTAMINE,– ühe esiukse avamisel või sulgemisel,– sõiduki lukustamisel/avamisel.Tuled kustuvad automaatselt :– kui lüliti on vahepealses asendis, mitte lõpuni paremal ega vasakul,– igal juhul 15 minuti pärast, kui uksed jäävad lahti,– süüte sisselülitamisel.

Page 43 of 196

41
Ergonoomia ja mugavus
3Laetuli

Tuld saab põlema panna järgmiselt:– laetule küljes asuvate lülitite abil, kui süüde on asendis - TÖÖTAMINE,– ühe esiukse avamisel või sulgemisel,– sõiduki lukustamisel/avamisel.Tuled kustuvad automaatselt :– kui lüliti on vahepealses asendis, mitte lõpuni paremal ega vasakul,– igal juhul 15 minuti pärast, kui uksed jäävad lahti,– süüte sisselülitamisel.
Salongi tagaosa varustus
Koormakinnitusaasad

Koormakinnitusaasad on paigaldatud põrandale koorma kinnitamiseks ja paigal hoidmiseks: L1 ja L2 pikkusega sõidukitel 8; L3 ja L4 pikkusega sõidukitel 10.Kaks lisarõngast on paigaldatud kabiini taga oleva vaheseina külge.Maksimaalne koormus: 500 kg.
Turvalisuse tagamiseks äkkpidurduse korral asetage kõige raskemad esemed ette, kabiinile kõige lähemale.
Kinnitusraami tugi

Kinnitusraami paigaldamiseks mõeldud toed asuvad mõlemal küljel vooderduste kohal.Maksimaalne koormus: 200 kg.
Külje vooderdus
Külgede sisemised osad on koorma kaitsmiseks vooderdatud.
12 V pistikupesa

Maksimaalne võimsus: 180 W.

Page 44 of 196

42
Ergonoomia ja mugavus
Kui ühendate sõidukisse elektriseadme, mis ei ole CITROËN’ homologeeritud, näiteks USB-pistikuga laadija, võib see põhjustada häireid sõiduki elektrisüsteemides, näiteks häirida raadio vastuvõttu või kuvamist ekraanile.
Sigaretisüütaja


â–º Automaatse käivitamise jaoks vajutage ja oodake mõni hetk.
Salongituled

Kui need on sõidukile paigaldatud, asub üks salongituli / asuvad kaks salongituld tagumiste ja külgmiste uste kohal.Neid on võimalik aktiveerida:– salongitule kallutamise teel (vasakule või paremale);– tagumiste või külgmiste uste avamise või sulgemise teel.Kui uksed jäävad avatuks, lülitub see tuli pärast mõne minuti möödumist automaatselt välja.
Kohtvalgustid
Need asuvad iga istmerea kohal.
Sisemine katuseraam
See on panipaik, mis asub koormaruumis kabiini kohal. Karbi maht oleneb kaubiku kõrgusest (tüüp H2 või H3).
Turvalisuse tagamiseks ärge paigaldage sisemile katuseraamile raskeid esemeid.
Koormakinnitused
Põrandal esiistmete taga asub horisontaalne tõke, mis kaitseb eesistujaid koorma võimaliku liikumise eest.
Redeli tüüpi vertikaalne
eraldusvõre
Juhiistme taga asub redeli tüüpi eraldusvõre, mis kaitseb juhti koorma võimaliku liikumise eest (olenevalt riigist).
Aknaga vahesein
Aknaga vahesein eraldab kabiini koormaruumist (olenevalt riigist).Vaheseina lükandakent saab nupu abil avada/sulgeda.
Taskulamp

Page 45 of 196

43
Ergonoomia ja mugavus
3Kui sõiduk on sellega varustatud, asub magnetiline taskulamp tagumise salongitule juures.Valgustus on paigaldatud taskulambi aluse keskossaEemaldage taskulamp selle aluse küljest, vajutades selleks nuppu ja pöörates seda seejärel 90 kraadi alla.Taskulambi sisselülitamiseks libistage lülitit alla.Lambis oleva 4 patarei (Ni-MH tüüpi) laadimiseks eemaldage taskulambil asuv kaitsekate. Taskulambi tagasi oma kohale panemiseks kinnitage see alusel olevatesse sälkudesse ja pöörake seda üles.
Kui sõiduk seisab ja süütevõti on kas süütelukus või sealt eemaldatud, lõppeb nii taskulambi laadimine kui ka põlemine pärast umbes 15 minuti möödumist. Sõitmise ajal laetakse taskulambi patareisid automaatselt.
Külgmised lükandaknad

Olenevalt versioonist on sõidukil avatavad külgmised aknad.â–º Näpistage mõlemat juhtseadet ja seejärel libistage akent.
Sõitmise ajal peab aken olema kas suletud või vahepealsesse asendisse lukustatud.Ärge asetage sõidukisse pikki esemeid, mis aknast välja ulatuvad.
Väline varustus
Kaitsevõre

Olenevalt riigist võib sõiduki esikaitseraua siseküljele olla paigaldatud kaitsevõre, mis kaitseb mootori komponente kruusa jms. eest.
Kaitsed väga külma ilma
puhuks
Olenevalt riigist võivad sõidukile olla paigaldatud vahtkummist kaitsed, mis takistavad külma õhu
või lume tungimist mootoriruumi ülaossa.

Page 46 of 196

44
Ergonoomia ja mugavus

Kaitsed asuvad kummagi tuledeploki otsas ja on kinnitatud radiaatori ülaosas oleva põiktala külge.Eemaldamiseks libistage kaitseid külgsuunas väljapoole.
Sissetõmmatav astmelaud

Selleks, et hõlbustada tagumiste kaassõitjate sõidukisse pääsemist ja sealt väljumist, võib sõiduk olla varustatud külgmise liugukse avamisel lahti tuleva astmelauaga.

Page 47 of 196

45
Tuled ja nähtavus
4Tulede hoob
Teatud ilmastikutingimuste korral (madal temperatuur, niiskus) võib esi- ja tagatulede klaasi siseküljele tekkida kerge udu; see kaob mõni minut pärast tulede sisselülitamist.
Sõitmine välismaal Kui sõidate oma sõidukiga riigis, kus on teisesuunaline liiklus, kui riigis, kust te sõiduki ostsite, peate ka esituled ümber reguleerima, et mitte pimestada vastutulijaid.Pöörduge CITROËNI esindusse või kvalifitseeritud töökoja poole.
Tulede põhirežiimi valik

â–º Keerake tulede lülitushooba, et seada valge tähis soovitud sümboli vastasküljele.Valgustus väljas (süüde väljas) / päevasõidutuled (töötava mootoriga)Lähituled / Kaugtuled
Lähitulede/kaugtulede automaatne põlemine
Tulede ümberlülitamine
(lähi-/kaugtuled)
â–º Lähi- ja kaugtulede vahel lülitumiseks tõmmake tulede lülitushooba enda suunas.Tulede vilgutamiseks tõmmake tulede lülitushooba enda suunas (sõltumata rõnga asendist).
Suunatuled
â–º Vasak või parem: lükake tulede lülitushoob läbi takistuspunkti lõpuni alla või üles.
Funktsioon "kiirtee"
â–º Vajutage lühidalt üles või alla ilma vastupanupunkti ületamata; vastava poole suunatuled vilguvad kolm korda.
Udutuled
Kui sõidukil on udutuled, töötavad need koos nii
lähi- kui ka kaugtuledega.

Esimesed udutuled
Tagumised udutuled
â–º Vastavate tulede sisselülitamiseks vajutage ühte neist nuppudest.
Udutulesid võib kasutada vaid udu või lumesaju korral.Udutulesid ei tohi kasutada selge või vihmase ilma korral ei öösel ega päeval, sest see võib teisi liiklejaid pimestada.Kustutage udutuled niipea, kui neid enam vaja ei ole.
LED-päevatuled
Sõiduki käivitamisel päevasel ajal süttivad päevatuled automaatselt.Gabariittulede, lähitulede või kaugtulede käsitsi või automaatselt sisselülitamisel päevatuled kustuvad.
Programmeerimine
Nendes riikides, kus päevatulede kasutamine ei ole kohustuslik, võite seda funktsiooni seadistuste menüüst sisse ja välja lülitada.
Esitulede automaatne
süttimine
Kui sõidukil on see funktsioon, süttivad lähituled pimenemise korral automaatselt.
Udu või lumesaju korral võib valgusandur pidada välist valgust piisavaks. Sellisel

Page 48 of 196

46
Tuled ja nähtavus
Kiirusel alla umbes 15 km/h (9 mph) deaktiveerub süsteem automaatselt.Kui kaugtulesid on jätkuvalt vaja, vilgutage uuesti tuledega; kaugtuled jäävad seejärel põlema seniks, kuni sõiduk saavutab kiiruse umbes 40 km/h (25 mph).Kiirusel üle 40 km/h (25 mph) aktiveeritakse funktsioon automaatselt uuesti (tingimusel, et te ei ole uuesti tuledega vilgutanud, et kaugtulesid selles vahemikus välja lülitada).
Väljalülitamine
â–º Viige tuledelüliti lülitusvõru asendisse "Dipped beam“ (Lähituled).
Süsteemi töö võib olla häiritud, kui:– nähtavus on halb (lumesadu, tugev vihm või tihe udu jne),– esiklaas kaamera ees on must, udune või kaamera on millegagi kaetud (kleebis jmt),– sõiduk asub tugevalt peegeldavate pindade vastas.
Süsteem ei tuvasta:– halvasti valgustatud objekte, näiteks jalakäijaid,– sõidukeid, mille valgustus on kaetud, nagu näiteks kiirteed ääristavate tõkete taga liikuvad sõidukid,– sõidukeid, mis asuvad kallaku taga või tõusu tipul, järskudes kurvides, ristmikel.
juhul ei sütti tuled automaatselt. Vajadusel peate lähituled ise sisse lülitama.Tuled kustuvad automaatselt kohe, kui valgust on taas piisavalt.Ärge katke kinni esiklaasi ülaosa keskel asuvat andurit.
Valgusanduri tundlikkust saab reguleerida.Põhjalikumat infot Sõiduki konfiguratsiooni kohta leiate vastava teema alt.
Aktiveerimine
â–º Keerake lülitusvõru sellesse asendisse.Tuled kustuvad süüte väljalülitamisel automaatselt.
Saatevalgustus
Kui sõidukil on see funktsioon: sõidukist väljumisel jäävad lähituled teie poolt valitud ajaks
põlema (näiteks parklast väljudes).
Kui süüde on väljas või kui
võti on asendis STOP
â–º Kahe minuti jooksul pärast mootori välja lülitamist pöörake süütevõti asendisse STOP või eemaldage võti.â–º Tõmmake tulede lülitushooba rooli suunas.
Näidikuteplokis süttib märgutuli.
Iga kord, kui tuledelülitit rooli suunas tõmmatakse, pikeneb tulede põlemise aega 30 sekundi võrra kuni umbes 3 minutini. Selle aja möödudes kustuvad tuled automaatselt.Selle lüliti blokeerimiseks tõmmake lülitit rooli poole ja hoidke seda seal üle 2 sekundi.
Kaugtulede
automaatlülitus
Süsteem, mis lülitab kaugtuled automaatselt sisse olenevalt liiklustingimustest, kasutades esiklaasi ülaosas asuvalt kaameralt saadud infot.
See süsteem on juhtimisabi.Juht vastutab oma sõiduki valgustuse ja selle sobivuse eest välise valgusega, nähtavusega, liiklusoludega ja liikluseeskirjadega.
Aktiveerimine
â–º Keerake tulede lülitushoova võru sellesse asendisse.â–º Selle funktsiooni seadistamiseks vajutage REŽIIMI nuppu: valige „Automaatsete kaugtulede“ menüüst „SEES“.
Põhjalikumat infot sõiduki konfiguratsiooni kohta leiate vastava jaotise alt.
â–º Vilgutage tuledega (vajutades lülitile tugevasti), et funktsiooni aktiveerida.
Tööpõhimõte

Pärast funktsiooni aktiveerimist toimib süsteem järgmiselt.Kui valgus on piisav ja/või kui liiklusolud ei võimalda kaugtulesid sisse lülitada:– lähituled jäävad tööle ja näidikupaneelis süttib see näidikutuli.Kui valgust on väga vähe ja liiklusolud seda võimaldavad:– kaugtuled süttivad automaatselt ja näidikupaneelis süttivad need näidikutuled.Kui tekkib vajadus tulede ümberlülitamiseks, võib juht alati sekkuda.Vilgutage uuesti tuledega, et funktsiooni ajutiselt
välja lülitada ja süsteemi režiimile „tulede automaatsüttimine“ lülitada.

Page 49 of 196

47
Tuled ja nähtavus
4Kiirusel alla umbes 15 km/h (9 mph) deaktiveerub süsteem automaatselt.Kui kaugtulesid on jätkuvalt vaja, vilgutage uuesti tuledega; kaugtuled jäävad seejärel põlema seniks, kuni sõiduk saavutab kiiruse umbes 40 km/h (25 mph).Kiirusel üle 40 km/h (25 mph) aktiveeritakse funktsioon automaatselt uuesti (tingimusel, et te ei ole uuesti tuledega vilgutanud, et kaugtulesid selles vahemikus välja lülitada).
Väljalülitamine
â–º Viige tuledelüliti lülitusvõru asendisse "Dipped beam“ (Lähituled).
Süsteemi töö võib olla häiritud, kui:– nähtavus on halb (lumesadu, tugev vihm või tihe udu jne),– esiklaas kaamera ees on must, udune või kaamera on millegagi kaetud (kleebis jmt),– sõiduk asub tugevalt peegeldavate pindade vastas.
Süsteem ei tuvasta:– halvasti valgustatud objekte, näiteks jalakäijaid,– sõidukeid, mille valgustus on kaetud, nagu näiteks kiirteed ääristavate tõkete taga liikuvad sõidukid,– sõidukeid, mis asuvad kallaku taga või tõusu tipul, järskudes kurvides, ristmikel.
Parkimistuled
Süsteem võimaldab teil parkimise ajal tuled põlema jätta; kui süüde on väljas ja võti on kas asendis STOP või eemaldatud.

â–º Viige tulede lülitushoova rõngas asendise O ja seejärel kas lähitulede või kaugtulede asendisse.Armatuurlaual süttib see näidikutuli.Tuled jäävad põlema seniks, kuni te pargite.
Tulede pikemaajaline põlemine võib märgatavalt vähendada sõiduki aku laetust.
Esitulede kõrguse
reguleerimine
Et teistele autojuhtidele mitte ebamugavust tekitada, tuleb halogeenesitulede valgusvihku reguleerida sõltuvalt sõiduki koormatusest. Sellele funktsioonile pääseb ligi esi- ja kaugtulede asendites.

Nende nuppude järjestikused vajutamised reguleerivad esitulesid. Ekraanil olev näidikutuli osutab valitud seadistuse asendile (0, 1, 2, 3).
Klaasipuhasti lüliti
Tuuleklaasi puhastid
Puhastamine on aktiivne ainult siis, kui süütevõti on ON asendis.

Page 50 of 196

48
Tuled ja nähtavus
Tuuleklaasi puhasti harja
vahetamine

â–º Tõstke vars üles.â–º Võtke puhasti hari nupule vajutades lahti ja eemaldage see seda väljapoole tõmmates.â–º Paigaldage puhastile uus hari ja veenduge, et see kindlalt paigas. â–º Laske vars alla oma kohale tagasi.
=
Lülitushooval on 5 erinevat asendit.– Klaasipuhastid väljas.– Vahelduv puhastamine: 1 nõks alla. Selles asendis on võimalik rõnga pööramise teel valida sageduse 4 taseme vahel (väga aeglane, aeglane, tavaline, kiire).– Aeglane pidev puhastamine: 2 nõksu alla.– Kiire pidev puhastamine: 3 nõksu alla.– Üksik puhastus: tõmmake juhthooba rooli suunas.
Esiklaasi
automaatpühkimine
Kui sõidukis on sademeteandur, reguleerib see automaatselt pühkimiskiirust vastavalt sademete intensiivsusele.Automaatne pühkimine: 1 aste allapoole. Seda kinnitab ühekordne pühkimine. Tuleb aktiveerida iga kord, kui süüde on välja lülitatud.Selles asendis saab suurendada sademeteanduri tundlikkust, keerates lülitusvõru.
Ärge katke kinni esiklaasi ülaosa keskel asuvat sademeteandurit.Sõiduki pesemise ajaks lülitage süüde välja või blokeerige sademetetundlik automaatklaasipuhasti.
Jäätumise korral kontrollige, et esiklaasipuhasti harjad saaksid vabalt liikuda.Esimesel kaitseraual olevale astmele astudes saate esiklaasi allosas ja klaasipuhasti harjade küljes oleva lume hõlpsasti eemaldada.
Klaasipuhasti harju saab vahetada.Lisainfot klaasipuhasti harja vahetamise kohta leiate vastava teema alt.
Stop & Start-süsteemi puhul ei tööta STOP-režiim, kui klaasipuhasti lüliti on kiire pühkimise asendis.
Aknapesuvahend ja
esitulede pesurid
â–º Tõmmake klaasipuhasti lülitit enda poole; esiklaasi pesemisel hakkab ka aknapesuvahendi süsteem mõneks ajaks tööle.Olenevalt versioonist võib esitulede pesur olla seotud aknapesuvahendi süsteemiga; see on aktiveeritud siis, kui lähituled on sees.
Seda vedelikutaset tuleb kontrollida regulaarselt, eriti talvel.
Põhjalikumat infot tasemete kontrollimise ja eriti aknapesuvahendi/esitulede pesurite tasemete kontrollimise kohta leiate vastava jaotise alt.
Klaasipuhasti harja
vahetamine

Esiosas asuvate astmete abil pääsete paremini ligi klaasipuhastile ja klaasipesuri avadele.
Kontrollige, et klaasi- või tuledepesuri avad ei oleks ummistunud.

Page:   < prev 1-10 ... 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 81-90 ... 200 next >