TOYOTA PROACE VERSO 2020 Lietošanas Instrukcija (in Latvian)

Page 31 of 418

31
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Atlikusī brauciena distance var tikt izvērtēta atkarībā no laika posma vai vadītāja braukšanas ieradumiem.Ser visa atslēgas signāllampiņa var iedegties, ja jūs kopš pēdējās apskates esat pārsnieguši tehniskās apkopes termiņu, kas norādīts ražotāja noteiktajā apkopju plānā.Dīzeļdzinēja versijām atslēgas signāllampiņa var iedegties ātrāk, jo tiek ņemts vērā arī motoreļļas stāvoklis (atkarībā no tirdzniecības valsts). Eļļas līmenis atkarīgs arī no automašīnas vadīšanas apstākļiem.
Tehniskās apkopes rādītāja iestatīšana uz nulliJa pēc šīs darbības vēlaties atvienot akumulatoru, aizslēdziet automašīnu un nogaidiet vismaz 5 minūtes, lai rādījumu iestatīšana uz nulli tiktu saglabāta atmiņā.
Jūs jebkurā brīdī varat piekļūt atgādinājuma informācijai par apkopi.Pēc katras apkopes tehniskās apkopes rādītājs ir jāiestata uz nulli.Ja tehniskās apkopes darbības esat veicis pats, izslēdziet aizdedzi:
Atgādinājuma informācija par apkopi
F Nospiediet un turiet nospiestu šo pogu.
F Ieslēdziet aizdedzi; nobraukuma rādītājs uzsāk skaitīšanu.F Tiklīdz displejā redzams "=0", atlaidiet pogu; apkopes simbols - atslēga - displejā vairs nav redzams.
F Nospiediet šo pogu.
Informācija par apkopi parādās uz dažām sekundēm, pēc tam pazūd.
1
Instrumentu panelis

Page 32 of 418

32
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Motoreļļas līmeņa
indikators
Versijām, kas aprīkotas ar elektronisko mērierīci, motoreļļas līmeņa rādījums uz dažām sekundēm parādās mēraparātu panelī, ieslēdzot aizdedzi, vienlaikus ar tehniskās apkopes informāciju.
Veicot eļļas līmeņa pārbaudi ar mērstieni, lai iegūtu precīzus mērījumus, automašīnai jāatrodas uz horizontālas virsmas un dzinējam jābūt izslēgtam vismaz 30 minūtes.
Pareizs eļļas līmenis
To norāda paziņojums mērinstrumentu panelī.
Nepietiekams eļļas daudzums
To norāda paziņojums mērinstrumentu panelī.Pārbaudiet eļļas līmeni, izmantojot mērstieni. Ja displeja rādījums apstiprinās, nekavējoties papildiniet eļļas līmeni, lai neizraisītu dzinēja bojājumus.
Eļļas daudzuma indikatora darbības anomālija
To norāda paziņojums mērinstrumentu panelī. Sazinieties ar pilnvarotu Toyota oficiālo pārstāvi vai remontdarbnīcu, vai atbilstoši kvalificētu un aprīkotu speciālistu.
Manuālais mērstienis
2 līmeņa iedaļas uz mērstieņa:- A = maxi; nekad nepārsniegt līmeni;- B = mini; papildiniet eļļas līmeni caur eļļas uzpildīšanas atveri ar tādu eļļas veidu, kas atbilst jūsu dzinēja veidam.
Lai atrastu mērstieņa un eļļas uzpildes vietu dīzeļmotoriem, skatiet sadaļu.
Instrumentu panelis

Page 33 of 418

33
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Autonomijas rādījumi
piedevai AdBlue®
Tiklīdz ir atjaunots AdBlue® rezer ves līmenis vai pēc tam, kad ir novērsti SCR attīrīšanas sistēmas darbības traucējumi, pēc aizdedzes ieslēgšanas indikators norāda aptuveno km skaitu, ko atlicis nobraukt, pirms tiek bloķēta motora iedarbināšana.Ja vienlaikus konstatēti darbības traucējumi un nepietiekams AdBlue® līmenis, parādās paziņojums par nepietiekamu autonomiju.
Ja pastāv ar AdBlue® trūkumu saistīts motora neiedarbināšanas risks
Atbilstošā pretiedarbināšanas ierīce aktivizējas automātiski, tiklīdz AdBlue® piedevas tvertne ir tukša.
Autonomija lielāka par 2400 km
Nospiežot šo pogu, jūs varat aplūkot pašreizējo braukšanas autonomiju.
Pārsniedzot 5000 km, vērtība vairs netiek precizēta.
Ieslēdzot aizdedzi, mēraparātu panelī automātiski neparādās nekāda informācija.
Lai iegūtu sīkāku informāciju par AdBlue® un SRC sistēmu ar AdBlue®, skatiet attiecīgo sadaļā.
Atlikušais nobraucamais attālums ir robežās no 2400 līdz 800 km (no 1500 līdz 500 jūdzēm)
Kad automašīnai tiek ieslēgta aizdedze, šis brīdinājuma indikators iedegas aptuveni uz trīsdesmit sekundēm, vienlaikus parādoties ziņojumam "Top up AdBlue: Starting impossible in x miles/km" (Uzpildiet AdBlue šķidruma tvertni: dzinēju nebūs iespējams iedarbināt pēc x jūdzēm/km), kurā atlikušais nobraucamais attālums būs norādīts jūdzēs vai kilometros.
Ir sasniegts rezer ves līmenis; ieteicams uzpildīt tvertni, cik drīz vien iespējams.Kopā ar šiem ziņojumiem parādās ieteikums neiepildīt tvertnē vairāk par 10 litriem AdBlue šķidruma.
Ar skārienekrānu
Jūs varat piekļūt informācijai, izmantojot izvēlni „Driving/Vehicle” (Automašīna/Braukšana).
1
Instrumentu panelis

Page 34 of 418

34
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Bojājums, kas saistīts ar AdBlue® trūkumu

Ieslēdzot aizdedzi, mirgo indikatorlampiņa un kopā ar skaņas signālu un paziņojuma rādījumu "Top up emissions additive: Starting prevented".AdBlue® tvertne ir tukša; atbilstošā pretiedarbināšanas ierīce kavē dzinēja iedarbināšanu.
Lai būtu iespējams ieslēgt motoru, iesakām sazināties ar pilnvarotu Toyota pārstāvi vai remontdarbnīcu, citu atbilstoši kvalificētu un aprīkotu speciālistu.Ja veicat šo papildināšanu pats, tvertnē ir obligāti jāiepilda minimālais AdBlue® daudzums 3,8 litri.
Lai iegūtu sīkāku informāciju par AdBlue® un SRC sistēmu un AdBlue®, skatiet attiecīgajā sadaļā.
Atlikušais nobraucamais attālums ir robežās no 800 līdz 100 km (no 500 līdz 60 jūdzēm)Atlikušais nobraucamais attālums ir mazāks par 100 km (60 jūdzēm)
Kad automašīnai tiek ieslēgta aizdedze, šis brīdinājuma indikators iedegas, vienlaikus atskanot skaņas signālam (1 pīkstiens) un parādoties ziņojumam "Top up AdBlue: Starting impossible in x miles/km" (Uzpildiet AdBlue šķidruma tvertni: dzinēju nebūs iespējams iedarbināt pēc x jūdzēm/km), kurā atlikušais nobraucamais attālums būs norādīts jūdzēs vai kilometros.
Braukšanas laikā skaņas signāls un ziņojums atkārtojas ik pēc 100 km (60 jūdzēm), līdz tvertne tiek uzpildīta. Ir svarīgi uzpildīt tvertni, cik drīz vien iespējams, nepieļaujot, ka šķidrums tajā beidzas pavisam, citādi nebūs iespējams atkārtoti iedarbināt dzinēju.
Kad automašīnai tiek ieslēgta aizdedze, šis brīdinājuma indikators mirgo, vienlaikus atskanot skaņas signālam (1 pīkstiens) un parādoties ziņojumam "Top up AdBlue: Starting impossible in x miles/ km" (Uzpildiet AdBlue šķidruma tvertni: dzinēju nebūs iespējams iedarbināt pēc x jūdzēm/km), kurā atlikušais nobraucamais attālums būs norādīts jūdzēs vai kilometros.
Braukšanas laikā skaņas signāls un ziņojums atkārtojas ik pēc 10 km (6 jūdzēm), līdz AdBlue šķidruma tvertne tiek uzpildīta. Ir svarīgi uzpildīt tvertni, cik drīz vien iespējams, nepieļaujot, ka šķidrums tajā beidzas pavisam, citādi nebūs iespējams atkārtoti iedarbināt dzinēju.
Instrumentu panelis

Page 35 of 418

35
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Iedarbināšana liegta
Katrā aizdedzes ieslēgšanas reizē lampiņa mirgo, atskan skaņas signāls un parādās paziņojums "Emissions fault: Starting prevented".
Ja jūs esat pārsniedzis pieļaujamo nobraukuma ierobežojumu, pretiedarbināšanas ierīce kavē dzinēja iedarbināšanu no jauna.
Lai būtu iespējams ieslēgt motoru, jums jāsazinās ar pilnvarotu Toyota pārstāvi vai remontdarbnīcu, citu atbilstoši kvalificētu un aprīkotu speciālistu.
Ja konstatēti SCR pretpiesārņojuma kontroles sistēmas darbības traucējumi
Dzinēja pretiedarbināšanas ierīce aktivizējas automātiski, nobraucot vairāk par 1 100 km pēc SCR pretpiesārņojuma kontroles sistēmas darbības traucējumu konstatēšanas. Nogādājiet savu automobili sistēmas pārbaudei pie jebkura pilnvarotā Toyota pārstāvja, remontdarbnīcā vai pie cita atbilstoši kvalificēta un aprīkota speciālista.
Ja darbības traucējumi ir īslaicīgi, paziņojums pazūd nākamā brauciena laikā pēc SCR pretpiesārņojuma kontroles sistēmas autodiagnostikas veikšanas.
Konstatējot darbības traucējumus
Iedegas signāllampiņa, atskan skaņas signāls un parādās paziņojums "Emissions fault" (pretpiesārņojuma sistēmas defekts).Brīdinājums ieslēdzas braukšanas laikā gadījumā, ja darbības traucējums ir konstatēts pirmo reizi, pēc tam katru reizi pēc aizdedzes ieslēgšanas tik ilgi, līdz traucējums ir novērsts.
Atļautas braukšanas fāzes laikā (no 1 100 km līdz 0 km)
Ja ir konstatēti SCR sistēmas darbības traucējumi (pēc nobrauktajiem 50 km ar pastāvīgu brīdinājuma par darbības traucējumiem rādījumu), iedegas signāllampiņa, atskan skaņas signāls un parādās paziņojums (piem., "Emissions fault: Starting prevented in 300 km"), norādot kilometros vai jūdzēs izteiktu braukšanas autonomiju.Braucot paziņojums parādās ik pēc 30 sekundēm, kamēr SCR pretpiesārņojuma sistēmas darbības traucējumi saglabājas.Brīdinājums atjaunojas pēc aizdedzes ieslēgšanas.Pēc iespējas ātrāk jāapmeklē pilnvarots Toyota pārstāvis vai remontdarbnīca, cits atbilstoši kvalificēts un aprīkots speciālists.Pretējā gadījumā pastāv risks, ka jūs vairs
nevarēsiet no jauna iedarbināt dzinēju.
1
I

Page 36 of 418

36
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Kilometru skaitītāji
Kopējā un dienas nobraukuma rādījumi ekrānā redzami 30 sekundes pēc aizdedzes izslēgšanas, atverot vadītāja puses dur vis, kā arī aizslēdzot un atslēdzot automašīnu.
Pār vietojoties ar automašīnu ār valstīs, var būt nepieciešams mainīt attāluma mēr vienību: ātruma rādījums jāizsaka valsts oficiālajās mēr vienībās (km vai jūdzes). Mēr vienību nomaiņa veicama ekrāna konfigurācijas izvēlnē, automašīnai stāvot.
Kilometru skaitītājs
Tas nosaka automašīnas nobraukto attālumu no pirmās tās lietošanas dienas.
Dienas nobraukuma rādītājs
Tas nosaka nobraukto attālumu, kopš vadītājs rādījumus iestatījis uz nulli.
F Ar ieslēgtu aizdedzi, nospiediet un turiet nospiestu pogu, līdz ekrānā redzamas nulles.
I

Page 37 of 418

37
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Apgaismojuma reostatsŠī sistēma ļauj manuāli regulēt gaismas intensitāti vadītāja vietā abilstoši ārējam apgaismojumam.
F Apgaismojuma intensitātes regulēšanai nospiediet šo pogu, lai apgaismojuma intensitāti palielinātu;F Apgaismojuma intensitātes regulēšanai nospiediet šo pogu, lai apgaismojuma
intensitāti samazinātu.Kad apgaismojums iestatīts vēlamajā spilgtumā, atlaidiet pogu.
KombinētaisAr skārienekrānu
F Izvēlnē „Settings” izvēlieties „Brightness”. Vai atlasiet "OPTIONS", "Screen configuration" un tad "Brightness".F Iestatiet spožumu, nospiežot bultiņas vai pār vietojot slīdni.
Dienas režīma un nakts režīma spilgtumu var iestatīt atsevišķi.
1
Instrumentu panelis

Page 38 of 418

38
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Sistēma jums sniedz informāciju par pašreizējo braucienu (autonomija, patēriņš…).
Borta dators
Informācijas attēlošana
F Nospiediet šo pogu uz stikla tīirīrtāja komandsviras gala, lai apskatītu informāciju no borta datora.
F Vai, atkarībā no aprīkojuma versijas, nospiediet pogu uz stūres rata.
- Tūlītēja informācija par:● autonomiju,● pašreizējo degvielas patēriņu,● Stop&Start laika skaitītāju.
Posmi "1" un "2" ir savstarpēji nesaistīti un līdzīgi pēc lietojuma.Tas ļauj, piemēram, aprēķināt posmā "1" nobraukumu dienā un posmā "2"- nobraukumu mēnesī.
- Posms "2" ar:● vidējo ātrumu,● vidējo patēriņu,● nobraukto attālumu, otrajam posmam.
- Posms "1", kurā tiek rādīts:● vidējais ātrums,● vidējais degvielas patēriņš,● nobrauktais attālums, pirmajam posmam.
Automašīnas aprīkojums var paredzēt arī otru cilni.
Instrumentu panelis

Page 39 of 418

39
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Iestatīšana uz nulli
Ar LCD mērinstrumentu paneli
F Parādoties displejā vēlamajam periodam,
ilgāk par 2 sekundēm paturiet nospiestu pogu, kas atrodas uz logu tītrītāja sviras gala.
F Atkarībā no aprīkojuma versijas, nospiediet pogu uz stūres rata.
F Parādoties displejā vēlamajam periodam, ilgāk par 2 sekundēm paturiet nospiestu pogu, kas atrodas uz stikla tīrītāja komandslēdža gala.
Ar kombinēto LCD mērinstrumentu paneli vai ekrānu
1
Instrumentu panelis

Page 40 of 418

40
Proace Verso_lv_Chap01_instruments-de-bord_ed2019_V02
Dažas definīcijas
Autonomija
(km vai jūdzes)Kilometru skaits, ko vēl ir iespējams nobraukt ar tvertnē atlikušo degvielu (ņemot vērā vidējo patēriņu pēdējos nobrauktajos kilometros).
Šī vērtība mainās atkarībā no braukšanas stila vai ceļa reljefa maiņas, kas var radīt ievērojamas izmaiņas tā brīža patēriņam.
Tiklīdz autonomija ir mazāka par 30 km, uz displeja pārādās svītriņas. Pēc degvielas
papildināšanas kaut vai par 8 litriem autonomija tiek pārrēķināta un tā tiek uzrādīta, ja nobraucamais attālums pārsniedz 100 km.
Ja brauciena laikā ciparu vietā tiek rādītas svītriņas, sazinieties ar pilnvarotu Toyota pārstāvi vai remontdarbnīcu, citu atbilstoši kvalificētu un aprīkotu speciālistu.
Šī funkcija parādās uz displeja tikai virs 30 km/h.
Pašreizējais patēriņš
(l/100 km vai km/l vai mpg)Aprēķināts dažu pēdējo sekunžu laikā.
Vidējais patēriņš
(l/100 km vai km/l vai mpg)Šis ir vidējais degvielas patēriņš no brīža, kad nobraukuma rādītāji tika iestatīti uz nulli.
Vidējais ātrums
(km/h vai mph)Aprēķināts pēc pēdējās nobraukuma rādītāju iestatīšanas uz nulli.
Nobrauktais attālums
(km vai jūdzes)Aprēķināts kopš pēdējās nobraukuma rādītāju iestatīšanas uz nulli.
Stop & Start laika skaitītājs
(minūtes / sekundes vai stundas / minūtes)
Ja jūsu automašīna ir aprīkota ar Stop & Start, laika skaitītājs saskaita laiku, kurā braukšanas laikā bija aktivizējies STOP režīms.Tas tiek atiestatīts uz nulli, katru reizi ieslēdzot aizdedzi.
I

Page:   < prev 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 ... 420 next >