CITROEN JUMPER 2020 Navodila Za Uporabo (in Slovenian)

Page 41 of 196

39
Ergonomija in udobje
3Shranite lahko do tri različne čase vklopa, programirati pa je mogoče samo en vklop z zamikom.
Če želite vsak dan izvesti vklop ob določenem času, vsak dan znova programirajte shranjeni čas.
► Pritisnite gumb 3; vklopi se zaslon.Za 10 sekund se prikažeta simbol - -:- - ali prejšnji shranjeni čas in ustrezna številka prednastavitve (1, 2 ali 3).
Za priklic drugih prednastavljenih časov pred iztekom 10 sekund večkrat pritisnite gumb 3.
V 10 sekundah pritisnite enega od gumbov 1, da izberete želeni čas vklopa.Shranjevanje je potrjeno z izginotjem časa vklopa, prikazom številke prednastavitve (1, 2 ali 3) in osvetlitvijo zaslona.
Privzeto so prednastavljeni časi že shranjeni v sistemu (1 = 6 ur, 2 = 16 ur, 3
= 22 ur). Kakršna koli sprememba prekliče in nadomesti prejšnji prednastavljeni čas.Če je akumulator odklopljen, se obnovijo privzeti prednastavljeni časi.
Preklic programiranja
► Če želite izbrisati programiran čas vklopa, na kratko pritisnite gumb 3.
Osvetlitev zaslona in številka prednastavitve (1, 2 ali 3) se izklopita.
Priklic enega od
prednastavljenih časov
vklopa
► Pritisnite gumb 3 tolikokrat, kot je potrebno, da se prikaže številka, ki ustreza želenemu prednastavljenemu času vklopa (1, 2 ali 3).Po desetih sekundah čas izgine, a ostane shranjen, ustrezna številka (1, 2 ali 3) in zaslon pa ostaneta vklopljena.
Nastavitev trajanja
delovanja
Trajanje delovanja je mogoče nastaviti na vrednost od 10 do 60 minut.► Pritisnite in držite gumb 3.► Hkrati pritisnite enega od gumbov 1.Zasvetita ura in kontrolna lučka nastavitve ure.► Znova pritisnite in držite gumb 3.► Znova hkrati pritisnite enega od gumbov 1.
Prikaže se programirano trajanje delovanja in utripa kontrolna lučka ogrevalnega ali prezračevalnega cikla.► Nastavite trajanje s pritiskom enega od gumbov 1.Shranjevanje je potrjeno z izginotjem trajanja z zaslona ali ponovnim pritiskom gumba 3.
Izklop ogrevanja
V primeru vklopa z zamikom se ogrevanje izklopi samodejno ob koncu programiranega trajanja.► V primeru takojšnjega vklopa znova pritisnite gumb 2 za ročni izklop.Kontrolna lučka ogrevalnega cikla in zaslon se izklopita.
Najmanj enkrat na leto pred zimo poskrbite za pregled delovanja dodatnega ogrevanja. Glede vzdrževanja in popravil se obrnite na prodajno mrežo CITROËN ali usposobljeno servisno delavnico.Uporabljajte samo originalne nadomestne dele.
Da se izognete nevarnosti zastrupitve ali zadušitve, nastavljivega ogrevanja ne smete niti za kratek čas uporabljati v zaprtih prostorih brez sistema za odsesavanje izpušnih plinov, kot sta garaža ali delavnica.Kadar je napetost akumulatorja šibka, se
dodatno ogrevanje izključi in tako omogoči zagon vozila.Dodatno ogrevanje se napaja iz rezervoarja za gorivo. Pazite, da se kontrolna lučka merilnika goriva ne nahaja na rezervi.Pri dolivanju goriva vedno izklopite dodatno ogrevanje, da preprečite nevarnost požara ali eksplozije.Temperature v bližini sistema za ogrevanje ne smejo preseči 120 °C. Višje temperature

Page 42 of 196

40
Ergonomija in udobje
Odprt prostor za shranjevanje je nameščen pod ploščo sredinske konzole. Omogoča dostop do dodatnih vtičnic (bananske in USB), ki se uporabljajo za prenašanje podatkov v zvočni sistem.Opremljen je tudi z dvojnim držalom za pijače in/ali držalom pametnega telefona, odvisno od opreme.
Predala za shranjevanje pod
sprednjima sedežema

Pod voznikovim sedežem je nameščeno fiksno
korito za shranjevanje.
Sedež s spremenljivim blaženjem udarcev nima prostora za shranjevanje.
(npr. pri utrjevanju laka s "pečenjem") lahko poškodujejo komponente elektronskih vezij.Dodatno ogrevanja je opremljeno s toplotnim omejevalnikom, ki prekine izgorevanje v primeru pregrevanja motorja, ki je posledica premajhne količine hladilne tekočine. Kontrolirajte nivo in po potrebi dolijte tekočino.Več informacij o kontroli nivojev tekočin najdete v ustreznem razdelku.Preden ponovno vključite ogrevanje, ponovno pritisnite gumb za izbiro programa.
Sušenje in ogrevanje
sprednjih stekel
Te oznake na upravljalni plošči označujejo položaje stikal za hitro sušenje in ogrevanje vetrobranskega stekla in stranskih stekel.
Z ročno klimatsko napravo
► Nastavite gumbe za pretok zraka in
porazdelitev zraka v ustrezno označene položaje.Za učinkovitejše in hitrejše odmrzovanje in odroševanje vetrobranskega stekla:► povečajte nastavitev za pretok zraka,► začasno preklopite dovod zunanjega zraka na kroženje zraka.
S samodejno klimatsko
napravo
► Pritisnite ta gumb. Zasveti kontrolna lučka.Sistem upravlja klimatsko napravo, pretok/dovod zraka in odmrzovanje zadnjega stekla ter optimalno porazdeli zrak na vetrobransko steklo in sprednja stranska stekla.Če je vozilo opremljeno s sistemom dodatnega ogrevanja, ga izklopite, da zagotovite hitro in učinkovito odroševanje/odmrzovanje.
Odmrzovanje zadnjega
stekla in/ali vzvratnih
ogledal

► Pritisnite ta gumb, da vklopite/izklopite odroševanje/odmrzovanje zadnjega stekla in vzvratnih ogledal. Ob vklopu funkcije zasveti kontrolna lučka.Ta funkcija se samodejno izklopi zaradi preprečevanja prevelike porabe električne energije.
Odroševanje/odmrzovanje zadnjega stekla deluje samo pri vklopljenem motorju.
Pri sistemu Stop & Start način STOP ni na voljo, ko je vključeno sušenje zadnjega stekla.
Razporeditev v kabini
Senčnik
► Če želite preprečiti bleščanje v oči, preklopite senčnik navzdol.Na senčnikih sta žepa za shranjevanje cestninskih kartic, listkov itd.
Sredinski predal za
shranjevanje

Page 43 of 196

41
Ergonomija in udobje
3Odprt prostor za shranjevanje je nameščen pod ploščo sredinske konzole. Omogoča dostop do dodatnih vtičnic (bananske in USB), ki se uporabljajo za prenašanje podatkov v zvočni sistem.Opremljen je tudi z dvojnim držalom za pijače in/ali držalom pametnega telefona, odvisno od opreme.
Predala za shranjevanje pod
sprednjima sedežema

Pod voznikovim sedežem je nameščeno fiksno
korito za shranjevanje.
Sedež s spremenljivim blaženjem udarcev nima prostora za shranjevanje.
Mesto pod sovoznikovim sedežem je namenjeno shranjevanju kompleta orodja, ki vsebuje orodje za uporabo pri zamenjavi kolesa ali žarnice, vleki vozila itd.

Če želite odstraniti škatlo, obrnite gumb za četrt obrata, da odklenete mehanizem, in nato povlecite škatlo naprej.Ko nameščate škatlo nazaj, ne pozabite obrniti gumba za četrt obrata v nasprotni smeri, da zaklenete škatlo v ohišje.
Zložljiva pisalna mizica

► Povlecite ali potisnite zgornji del mizice, da jo razprete ali zložite. Sponka se uporablja za držanje dokumentov, listkov itd.
Če želite vstaviti ali odstraniti CD, najprej zložite mizico.Če je vozilo opremljeno s sprednjo klopjo z dvema sedežema in sovoznikovo varnostno blazino, mizice ni mogoče dvigniti.

Page 44 of 196

42
Ergonomija in udobje
Hlajen predal pred
sovoznikovim sedežem

Nameščen je na zgornjem delu armaturne plošče na sovoznikovi strani.V predalu pred sovoznikovim sedežem kroži isti zrak kot skozi prezračevalne šobe.
Vtičnica USB


Večfunkcijski nosilec

Zasnovan je za držanje prenosne naprave, na primer prenosnega telefona v navpičnem položaju ali tabličnega računalnika v vodoravnem položaju.

► Povlecite zgornji del nosilca, da ga razprete.► Nagnite stransko ročico, da odklenete zgornje in spodnje držalo.► Odprite držali in namestite prenosno napravo.► Dvignite stransko ročico, da zaklenete držali.
Pred zlaganjem nosilca odstranite
mobilno napravo s ponovno izvedbo opisanih postopkov.Potisnite zgornji del nosilca, da ga zložite.
Predala za shranjevanje v
prednjih vratih

Glede na državo prodaje lahko eden od predalov v vratih vsebuje komplet za zasilno popravilo pnevmatike.

Page 45 of 196

43
Ergonomija in udobje
3Hlajen predal pred
sovoznikovim sedežem

Nameščen je na zgornjem delu armaturne plošče na sovoznikovi strani.V predalu pred sovoznikovim sedežem kroži isti zrak kot skozi prezračevalne šobe.
Vtičnica USB


Vtičnica je namenjena samo napajanju ali polnjenju priključene prenosne naprave.
12-voltna vtičnica


Največja moč: 180 W.
Priključitev električne opreme, ki je CITROËN ni homologiral, kot npr. polnilnik z USB vtičnico, lahko privede do motenj v delovanju električnih sklopov avtomobila, npr. slab sprejem radijskega signala ali motnje prikaza na zaslonu.
Vžigalnik


► Pritisnite in počakajte nekaj trenutkov za samodejno sprožitev.
Stropni predal za
shranjevanje

Nameščen je nad senčnikoma.Največja obremenitev: približno 20 kg.

Page 46 of 196

44
Ergonomija in udobje
Nosilec vodila za pritrditev

Nosilci za namestitev vodila za pritrditev se nahajajo nad oblogami na obeh straneh vozila.Največja obremenitev je 200 kg.
Stranske obloge
Na notranjih straneh vozila se nahajajo obloge za zaščito tovora.
12-voltna vtičnica

Največja moč: 180 W.
Bralne lučke

Luči upravljate s stikali.S stikalom na voznikovi strani lahko sočasno upravljate obe luči.S stikalom na sopotnikovi strani lahko upravljate luč na voznikovi strani ali luč na sopotnikovi strani.S stikali na voznikovi strani armaturne plošče spodaj lahko vključite ali izključite luč na sopotnikovi strani.
Stropna luč

Vključite jo lahko:– s stikali, ki so nameščena na stropni luči, z vključitvijo kontakta – položaj RUN (Zagon),– z odpiranjem ali zapiranjem levih ali desnih sprednjih vrat,– z zaklepanjem/odklepanjem vozila.Samodejno se izključi:– če stikalo ni vključeno niti na desni niti na levi strani,– vedno po 15 minutah, če ostanejo vrata odprta,– ali ob vključitvi kontakta.
Ureditev zadnjega dela
potniškega prostora
Pritrdilni obročki

Pritrdilni obročki so nameščeni na tleh ter omogočajo pritrditev in zavarovanje tovora: 8 za vozila dolžine L1 in L2; 10 za vozila dolžine L3 in L4.Dva dodatna obročka sta nameščena na pregradi za kabino.Največja obremenitev: 500 kg.
Priporočamo, da zaradi varnosti v primeru močnega zaviranja postavite
težke predmete čim bolj naprej proti kabini.

Page 47 of 196

45
Ergonomija in udobje
3Nosilec vodila za pritrditev

Nosilci za namestitev vodila za pritrditev se nahajajo nad oblogami na obeh straneh vozila.Največja obremenitev je 200 kg.
Stranske obloge
Na notranjih straneh vozila se nahajajo obloge za zaščito tovora.
12-voltna vtičnica

Največja moč: 180 W.
Priključitev električne opreme, ki je CITROËN ni homologiral, kot npr. polnilnik z USB vtičnico, lahko privede do motenj v delovanju električnih sklopov avtomobila, npr. slab sprejem radijskega signala ali motnje prikaza na zaslonu.
Vžigalnik


► Pritisnite in počakajte nekaj trenutkov za samodejno sprožitev.
Stropne lučke

Nad zadnjimi in stranskimi vrati ima vozilo eno ali dve stropni lučki, odvisno od opreme.Lahko jih vklopite z:– nagibanjem stropne lučke (v levo ali v desno),– odpiranjem ali zapiranjem zadnjih ali stranskih vrat.Če vrata ostanejo odprta, se ta osvetlitev samodejno izklopi po nekaj minutah.
Bralne lučke
Nameščene so nad vsako vrsto sedežev.
Notranja polica pod stropom
Nahaja se v tovornem prostoru, nad potniško kabino. Njena prostornina se razlikuje glede na višino strehe furgona (tip H2 ali H3).
Zaradi varnosti na to polico ne nameščajte težkih predmetov.

Page 48 of 196

46
Ergonomija in udobje
Ureditev zunanjosti
Zaščitna mreža za motorni
prostor

Glede na državo prodaje vozila je na notranji strani prednjih odbijačev nameščena zaščitna mreža, ki ščiti notranjost motornega prostora pred naletom kamenja ...
Zaščitna sredstva v primeru
hudega mraza
Glede na državo prodaje je pred zgornjim delom motornega prostora nameščena zaščitna pena,
Zadrževanje tovora
Za prednjimi sedeži je na tleh nameščena vodoravna pregrada, ki varuje voznika in potnike na prednjih sedežih pred morebitnim premikanjem tovora.
Navpična pregrada v obliki
lestve
Glede na državo prodaje vozila je za voznikovim sedežem nameščena pregrada v obliki lestve, ki varuje voznika pred morebitnim premikanjem tovora.
Steklena pregradna stena
Glede na državo prodaje je med potniškim in tovornim prostorom steklena pregrada, ki potniški prostor izolira od tovornega.Drsno steklo pregradne stene lahko kljub temu odprete ali zaprete s pritiskom na gumb.
Svetilka

Magnetna svetilka (če je vozilo opremljeno z njo) je nameščena pri zadnji stropni lučki.Osvetlitev je nameščena na sredini držala svetilke.Odstranite svetilko iz držala tako, da pritisnete gumb in jo nato zavrtite za 90 stopinj navzdol.Svetilko vklopite tako, da potisnete stikalo naprej.Če želite zamenjati 4 baterije (Ni-MH), odstranite zaščitni pokrov na svetilki.Če želite svetilko namestiti nazaj, jo vstavite v zareze v držalu in jo zavrtite navzgor.
Če je vozilo ustavljeno in je ključ v kontaktni ključavnici ali odstranjen, se polnjenje in svetenje svetilke ustavita po približno 15 minutah.Med vožnjo se baterije svetilke samodejno napolnijo.
Stranska drsna stekla

Vozilo ima stranska stekla, ki jih je mogoče odpreti, odvisno od različice.► Stisnite oba gumba in nato premaknite steklo.
Med vožnjo mora biti steklo zaprto ali zablokirano v vmesnem položaju.Ne prevažajte dolgih predmetov, ki molijo skozi okno.

Page 49 of 196

47
Ergonomija in udobje
3Ureditev zunanjosti
Zaščitna mreža za motorni
prostor

Glede na državo prodaje vozila je na notranji strani prednjih odbijačev nameščena zaščitna mreža, ki ščiti notranjost motornega prostora pred naletom kamenja ...
Zaščitna sredstva v primeru
hudega mraza
Glede na državo prodaje je pred zgornjim delom motornega prostora nameščena zaščitna pena,
ki ščiti notranjost tega dela pred mrazom ali snegom.

Pritrjena je na prečnico zgornjega dela hladilnika in na obeh straneh razpotegnjena do optičnih sklopov.Odstranite jo tako, da jo drsno potegnete proti zunanjosti vozila.
Zložljiva stopnica

Za olajšanje vstopa in izstopa potnikom na zadnjih sedežih je vozilo lahko opremljeno s stopnico, ki se razpre ob odprtju stranskih drsnih vrat.

Page 50 of 196

48
Osvetlitev in vidljivost
Ročica za osvetlitev
V določenih vremenskih pogojih (nizka temperatura, vlaga itd.) se notranja stran stekla na žarometih in zadnjih lučeh lahko zarosi, vendar rosa izgine nekaj minut po vklopu luči.
Vožnja v tujiniČe uporabljate vozilo v državi, kjer poteka promet po nasprotni strani cestišča, kot v državi prodaje vozila, morate prilagoditi nastavitev prednjih luči, da ne bi zaslepili nasproti vozečih voznikov.Obrnite se na servisno mrežo CITROËN ali usposobljeno servisno delavnico.
Izbor glavne osvetlitve

► Z obračanjem upravljalne ročice za luči poravnajte belo oznako z želenim simbolom.Osvetlitev izklopljena (kontakt izklopljen)/dnevne luči (delujoč motor)Zasenčene/dolge luči
Samodejni vklop zasenčenih luči/dolgih luči
Preklapljanje žarometov
(zasenčene luči/dolge luči)
► Povlecite upravljalno ročico za luči proti sebi, da preklopite osvetlitev med zasenčenimi lučmi in dolgimi lučmi.Če želite pobliskati z lučmi, povlecite upravljalno ročico proti sebi ne glede na položaj obroča.
Smerni kazalniki
► Levo ali desno: upravljalno ročico za luči premaknite navzgor ali navzdol preko točke upora.
Kratek vklop smernikov
► Ročico za luči potisnite navzgor ali navzdol, vendar ne prek točke upora. Smerniki bodo petkrat utripnili.
Meglenke
Če je vozilo opremljeno z meglenkami, te delujejo skupaj z zasenčenimi lučmi ali dolgimi lučmi.

Prednji meglenki
Zadnji meglenki
► Pritisnite enega od teh gumbov, da vklopite ustrezne luči.
Meglenke je dovoljeno uporabljati samo v megli ali ob sneženju.Zadnji meglenki v jasnem ali deževnem vremenu, podnevi ali ponoči, povzročata zaslepitev drugih udeležencev v prometu, zato je njuna uporaba v takšnih vremenskih razmerah prepovedana.Meglenke izklopite takoj, ko jih ne potrebujete več.
Dnevne luči LED
Ob zagonu vozila se dnevne luči LED samodejno vklopijo.Če ročno vklopite pozicijske, zasenčene ali dolge luči oziroma se te vklopijo samodejno, se dnevne luči izklopijo.
Programiranje
V državah, kjer zakonodaja ne predpisuje
vključenih dnevnih luči, jih lahko izključite v meniju za konfiguracijo.
Samodejni vklop
žarometov
Če je vozilo opremljeno s to funkcijo, se ob šibkejši svetlobi samodejno vključijo zasenčene luči.
V megli ali ob sneženju se lahko zgodi, da zaznavalo sončne svetlobe zaznava zadostno svetlobo; v tem primeru se luči ne vključijo samodejno. Če je potrebno, ročno vključite zasenčene luči.Izključijo se samodejno, takoj ko je svetloba dovolj močna.Ne prekrivajte zaznavala za jakost osvetlitve na sredini zgornjega roba vetrobranskega stekla.
Občutljivost zaznavala sončne svetlobe lahko nastavite.Več informacij o konfiguraciji vozila najdete v ustreznem razdelku.
Vklop
► Obrnite obroč v ta položaj.
Luči se samodejno izklopijo, ko izklopite kontakt.
Spremljevalna osvetlitev
V primeru, da je vozilo opremljeno s to funkcijo, ostanejo zasenčene luči prižgane toliko časa, kolikor traja izbrani časovni zamik (uporaba funkcije npr. pri zapuščanju parkirišča).

Page:   < prev 1-10 ... 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 81-90 ... 200 next >