Hyundai Matrix 2007 Handleiding (in Dutch)

Page 1 of 232

NAAM: ADRES: STRAAT:PLAATS: POSTCODE: NAAM: STRAAT: PLAATS:POSTCODE:
SA000A1-FX Deze handleiding moet worden beschouwd als een onderdeel van uw wagen en moet bij verkoop ook aan de volgende eigenaar worden overhandigd.GEGEVENS VAN DE EIGENAAR
EERSTE EIGENAAR: AANKOOPDATUM: TWEEDE EIGENAAR: VERKOOPDATUM:

Page 2 of 232

GEBRUIKSHANDLEIDING A030A01FC-GXT Bediening OnderhoudTechnische gegevens De specificaties en de beschrijvingen in deze handleiding waren correct ten tijde van druk. Hyundai streeft echter naar een voortdurende verbetering van zijn producten en behoudt zich het recht voor op elk moment, zonder voorafgaande kennisgeving, wijzigingen in de specificatie en uitrusting aan te brengen. Deze handleiding geeft een beschrijving van alle Hyundai modellen inclusief alle extra's en uitrusting. Het kan derhalve voorkomen dat sommige van de behandelde onderwerpen niet van toepassing zijn op uw wagen.
HFC001-2

Page 3 of 232

SA020A1-FXRICHTLIJNEN MET BETREKKING TOT HET ONDERHOUD
De onderhoudsvoorschriften voor uw nieuwe Hyundai vindt u in hoofdstuk 5. Als eigenaar dient u er op toe te zien dat het onderhoud op de voorgeschreven termijnenwordt uitgevoerd. Als de wagen onder zware bedrijfsomstandigheden wordt gebruikt,moet het onderhoud met kortere tussenpozen worden uitgevoerd. Gegevenshieromtrent zijn eveneens in hoofdstuk 5 beschreven.

Page 4 of 232

SA030B2-FXHYUNDAI MOTOR COMPANY
N.B.: Eventuele toekomstige eigenaars moeten ook kunnen beschikken over de informatie in deze handleiding. Wij verzoeken u dan ook om bij eventuele verkoop van uw wagen deze handleiding aan de nieuwe eigenaar te overhandigen. Dank u.
LET OP:
Er kan ernstige schade ontstaan aan de motor en de transaxle als brandstoffen ensmeermiddelen van slechte kwaliteit worden gebruikt, die niet aan de Hyundai specificaties voldoen. Gebruik altijd brandstoffen en smeermiddelen van hoge kwaliteit die voldoenaan de specificaties die op bladzijde 9-4 in het hoofdstuk Technische gegevens van de gebruikshandleiding zijn vermeld. Copyright 2006 Hyundai Motor Company. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Hyundai Motor Company.
SA030A1-FX
EEN WOORD VOORAF
Wij zijn blij dat u voor een Hyundai heeft gekozen. Welkom bij het groeiende aantal vanprijsbewuste automobilisten die tot de aanschaf van een Hyundai hebben besloten. Elke Hyundai is gebouwd met behulp van vooruitstrevende technieken en hoogwaardige materialen. Deze handleiding dient ervoor om u volledig vertrouwd te maken met de bediening en het onderhoud van uw wagen. Wij verzoeken u deze handleiding goed te lezen. De gegeven informatie zal er toe bijdragen dat u over uw nieuwe wagen ten volle tevreden zult zijn. Uw auto moet door de HYUNDAI dealer onderhouden worden. Onze dealers beschikken over de vakkennis voor een hoogwaardige service, onderhoud en eventueel noodzakelijke reparaties.
!

Page 5 of 232

SA050A1-FXWAARSCHUWING M.B.T. STEREO GELUIDSINSTALLATIES
Uw wagen is voorzien van elektronische componenten en in sommige gevallen van een elektronische benzine-inspuiting. Een onvakkundig gemonteerde stereo radio kan een zeernadelige invloed op dergelijke elektronische systemen uitoefenen. Daarom adviseren wij ude inbouwinstructies van de fabrikant van het radiotoestel strikt op te volgen of de montagevan een radio aan uw Hyundai dealer over te laten.
!
SA040A1-FX
LET OP : WIJZIGINGEN AAN UW HYUNDAI
Het uitvoeren van wijzigingen kan het verlies van garantie tot gevolg hebben. Het is niet toegestaan uw Hyundai op welke manier dan ook te wijzigen. Wijzigingen kunneneen zeer nadelige invloed hebben op de veiligheid, betrouwbaarheid en de prestaties vanuw Hyundai. Het wijzigen van componenten of het monteren van extra componentenhetgeen schade tot gevolg heeft, vallen niet onder de garantie van de wagen.

Page 6 of 232

INHOUD
HOOFSTUK
1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
BIJZONDERHEDEN VAN UW HYUNDAI
HET RIJDEN MET UW HYUNDAI
IN GEVAL VAN PECH
CORROSIEBESCHERMING EN ONDERHOUD VAN DE CARROSSERIE ONDERHOUDSVOORSCHRIFTENEENVOUDIGE ONDERHOUD
EMISSIE REGELSYSTEEM
INFORMATIE VOOR DE EIGENAAR TECHNISCHE GEGEVENS INHOUD

Page 7 of 232

!
SA070A1-FX
!WAARSCHUWINGEN
In deze handleiding zult u de uitdrukkingen WAARSCHUWING, LET OP en N.B. tegenkomen. Hiermee wordt het volgende bedoeld.
WAARSCHUWING:
Hiermee wordt gewaarschuwd voor zaken die letsel kunnen veroorzaken alsde waarschuwing wordt genegeerd. U wordt geadviseerd wat wel en niet te doen, om het risico op letsel voor u en anderen te voorkomen of te verminderen.
LET OP:
Hiermee wordt gewaarschuwd voor iets dat schade kan berokkenen aan uw wagen of de uitrusting van uw wagen. U wordt geadviseerd wat wel en niet tedoen, om het risico op schade aan uw wagen en de uitrusting te voorkomenof te verminderen. N.B.: Hierbij wordt nuttige informatie verstrekt.

Page 8 of 232

A100A01A-GXT Handleiding voor originele Hyundai onderdelen
1. Wat zijn originele Hyundaionderdelen? Originele Hyundai onderdelen zijn gelijk aan de onderdelen die door Hyundai Motor Company bij de fabricage van uw auto zijn gebruikt.Ze zijn voor ontworpen en getest voor optimale veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid. 2. Waarom moeten originele
onderdelen worden gebruikt? Originele Hyundai onderdelen zijn vervaardigd en gebouwd om te voldoen aan de oorspronkelijkefabriekseisen. Het gebruik van imitatie-onderdelen, merkloze en gebruikte onderdelen valt niet onderde garantie voor Hyundai automobielen of een andere garantie. Wanneer door hetmonteren van een imitatie- onderdeel, een merkloos of gebruikt onderdeel schade of een defect aaneen origineel Hyundai onderdeel ontstaat, valt dit niet onder de garantie van Hyundai Motor Com-pany. 3. Op welke wijze zijn originele
Hyundai onderdelen herken- baar? Controleer of het Hyundai Genuine Parts Logo op de verpakkingaanwezig is (zie hierna). De exportspecificaties zijn alleen in het Engels vermeld. Originele Hyundai onderdelen zijn alleen verkrijgbaar bij geautori- seerde Hyundai dealers.
A100A01L A100A02L A100A04L

Page 9 of 232

B250A02FC-2
B250A02FC-GXT
INSTRUMENTEN EN BEDIENINGSORGANEN

Page 10 of 232

LET OP:
Een flacon luchtverfrisser mag in de auto niet dichtbij het instrumentenpaneel of op het dashboard worden geplaatst. Door eventuele lekkage van de luchtverfrisser op deze delen (instrumentenpaneel, dashboard of aanjager) kunnen ze worden beschadigd. Als devloeistof van de luchtverfrisser op deze delen komt moeten ze direct met water worden gereinigd.!
1. Schakelaar mistlampen (Indien gemonteerd)
2. Schakelaar koplampafstelling
3. Schakelaar mistachterlicht
4. Multischakelaar verlichting
5. Indicator en waarschuwingslamp
6. Claxon en bestuurdersairbag
7. Schakelaar ruitewissers/-sproeiers
8. ESP-Schakeloar (Indien gemonteerd)
9. Instrumentenpaneel
10. Schakelaar waarschuwingsknipperlichten
11.Bedieningsorganen verwarming/airconditioning
(Indien gemonteerd) 12. Opbergvak
13. Airbag voor passagierszijde
14. Bekerhouder passagierszijde
15. Hefboom motorkapontgrendeling
16. Multibox
17. Asbak
18. Aansteker
19. Keuzehandel/versnellingshandel (Indien gemonteerd)
20. Bekerhouder
21. Handremhefboom
22. Dash board kastje
23. Middenconsole

Page:   1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 ... 240 next >