TOYOTA PROACE 2022 Manual de utilizare (in Romanian)
Page 241 of 360
241
Informații practice
7
NOTIC E
ÎngheÈ›area AdBlue®
AdBlue® îngheață la temperaturi mai mici de aproximativ -11°C.Sistemul SCR include un încălzitor pentru rezervorul AdBlue®, care vă permite să conduceÈ›i È™i în condiÈ›ii de temperaturi foarte scăzute.
Rezervă de AdBlue®
Se recomandă ca nivelul de AdBlue® să fie completat pe cât de curând posibil după emiterea primei alerte care indică atingerea nivelului de rezervă.
WARNI NG
Pentru funcÈ›ionarea corectă a sistemului SCR:– UtilizaÈ›i doar lichidul AdBlue® care respectă cerinÈ›ele standardului ISO 22241.– Nu transferaÈ›i niciodată AdBlue® în alt recipient, întrucât îÈ™i va pierde puritatea.– Nu diluaÈ›i niciodată AdBlue® cu apă.
PuteÈ›i obÈ›ine AdBlue® de la orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau de la orice reparator de încredere, precum È™i de la staÈ›iile de service echipate cu pompe AdBlue® proiectate special pentru autoturisme.
WARNI NG
Nu completaÈ›i niciodată lichidul AdBlue® utilizând un distribuitor rezervat pentru autovehicule de marfă de mare tonaj.
Recomandări pentru
depozitare
AdBlue® îngheață la o temperatură de aproximativ -11°C È™i se deteriorează la temperaturi mai mari de +25°C. Containerele trebuie depozitate într-o zonă rece È™i ferite de lumina directă a soarelui.În aceste condiÈ›ii, lichidul poate fi păstrat timp de cel puÈ›in un an.În cazul în care lichidul a îngheÈ›at, poate fi utilizat după dezgheÈ›area completă în mediul exterior.
WARNI NG
Nu depozitaÈ›i niciodată containerele AdBlue® în autovehiculul dumneavoastră.
Măsuri de precauție la
utilizare
AdBlue® este o soluÈ›ie pe bază de uree. Este un lichid neinflamabil, incolor È™i inodor (păstrat într-un loc răcoros).
În cazul contactului cu pielea, spălaÈ›i zona respectivă cu apă È™i săpun. În cazul contactului cu ochii, spălaÈ›i imediat ochii cu cantități mari de apă sau cu o soluÈ›ie de spălare a ochilor timp de cel puÈ›in 15 minute. Dacă persistă o senzaÈ›ie de usturime, prezentaÈ›i-vă la medic.În cazul ingerării, spălaÈ›i imediat gura cu apă curată È™i apoi beÈ›i o cantitate mare de apă.În anumite condiÈ›ii (de exemplu, la temperaturi
ridicate), nu poate fi exclus riscul de degajare a vaporilor de amoniac: evitaÈ›i inhalarea acestora. Vaporii de amoniac au un efect iritant asupra membranelor mucoase (ochi, nas È™i gât).
WARNI NG
Nu lăsaÈ›i AdBlue® la îndemâna copiilor, în recipientul său original.
Procedură
Înainte de a începe procedura de completare a nivelului, aveÈ›i grijă ca autovehiculul să fie parcat pe o suprafață orizontală, fără denivelări.În sezonul rece, temperatura autovehiculului trebuie să fie mai mare de -11°C. În caz contrar, AdBlue® poate fi îngheÈ›at È™i nu poate fi turnat în rezervor. Pentru a putea efectua completarea nivelului, parcaÈ›i autovehiculul într-o zonă mai
caldă timp de câteva ore.
Page 242 of 360
242
WARNI NG
Nu puneÈ›i AdBlue® în rezervorul pentru carburant Diesel.
WARNI NG
Dacă a curs AdBlue® sau au sărit stropi pe caroserie, spălaÈ›i imediat zona cu apă rece sau È™tergeÈ›i cu o lavetă umedă.Dacă lichidul a cristalizat, curățaÈ›i zona utilizând un burete È™i apă caldă.
WARNI NG
Important: în cazul unei completări a nivelului după o defecÈ›iune cauzată de lipsa AdBlue, este esenÈ›ial să aÈ™teptaÈ›i 5 minute înainte de a porni motorul, fără a deschide uÈ™a È™oferului, deblocând autovehiculul, introducând cheia în contact, sau introducând cheia în sistemul „Smart Entry & Start” din compartimentul pentru pasageri.PuneÈ›i contactul È™i aÈ™teptaÈ›i 10 secunde înainte de a porni motorul.
â–º LuaÈ›i contactul È™i scoateÈ›i cheia din contact pentru a opri motorul.sauâ–º Cu Smart Entry & Start, apăsaÈ›i butonul „START/STOP” pentru a opri motorul.
Accesarea rezervorului de AdBlue®
â–º Pentru a accesa rezervorul de AdBlue®, deschideÈ›i uÈ™a stânga față.â–º RotiÈ›i capacul albastru spre dreapta cu 1/6 de tură.â–º TrageÈ›i capacul în sus.â–º Cu un recipient de AdBlue®: după verificarea datei de valabilitate, citiÈ›i cu atenÈ›ie instrucÈ›iunile de pe etichetă înainte de a turna conÈ›inutul recipientului în rezervorul de AdBlue al autovehiculului.â–º Cu o pompă de AdBlue®: introduceÈ›i pistolul È™i alimentaÈ›i rezervorul până la oprirea automată a pistolului.â–º După umplere, efectuaÈ›i aceeaÈ™i secvență de operaÈ›iuni, în ordine inversă.
WARNI NG
Pentru a nu umple excesiv rezervorul de AdBlue®:– AdăugaÈ›i între 10 È™i 13 utilizând recipientele AdBlue®.– În cazul în care alimentaÈ›i la o benzinărie, încetaÈ›i procesul după prima oprire automată a pistonului.
Sistemul înregistrează doar realimentările cu AdBlue® de 5 litri sau mai mult.
WARNI NG
Dacă rezervorul AdBlue® este gol – acest fapt va fi confirmat de mesajul „Realimentare necesară AdBlue: Pornire imposibilă” – este esenÈ›ial să adăugaÈ›i cel puÈ›in 5 litri.
Page 243 of 360
243
Informații practice
7
Rulare liberă
În anumite situaÈ›ii, trebuie să lăsaÈ›i autovehiculul să ruleze liber (în timp ce este remorcat, pe un stand pentru intervenÈ›ii, într-o spălătorie automată sau atunci când este transportat cu trenul sau pe nave maritime etc.).Procedura diferă în funcÈ›ie de tipul de cutie de viteză È™i de frână de parcare.
WARNI NG
Nu lăsaÈ›i niciodată vehiculul nesupravegheat în modul rulare liberă.
Cu cutie de viteze manuală
sau automată È™i frână de
parcare manuală /
Pentru a le elibera
â–º Cu autovehiculul staÈ›ionând È™i motorul în funcÈ›iune, apăsaÈ›i pedala de frână.â–º Dacă autovehiculul este echipat cu o cutie de viteze manuală, deplasaÈ›i schimbătorul în poziÈ›ia neutră.â–º Dacă autovehiculul este echipat cu o cutie de
viteze automată, deplasaÈ›i selectorul în modul N.â–º EliberaÈ›i frâna de parcare.â–º EliberaÈ›i pedala de frână, apoi opriÈ›i motorul.
Revenirea la funcționarea normală
â–º AcÈ›ionaÈ›i frâna de parcare.â–º Dacă autovehiculul este echipat cu o cutie de viteze automată, deplasaÈ›i selectorul în modul P.
Cu o cutie de viteze
manuală È™i frână de parcare
electrică /
Pentru a le elibera
â–º Cu motorul în funcÈ›iune È™i în timp ce apăsaÈ›i pedala de frână, deplasaÈ›i selectorul de viteze în poziÈ›ia neutră.â–º OpriÈ›i motorul, apăsând în acelaÈ™i timp pedala de frână.â–º EliberaÈ›i pedala de frână È™i apoi puneÈ›i contactul.â–º În timp ce apăsaÈ›i pedala de frână, apăsaÈ›i maneta de comandă pentru a elibera frâna de parcare.â–º EliberaÈ›i pedala de frână È™i apoi luaÈ›i contactul.
Revenirea la funcționarea normală
â–º PorniÈ›i motorul È™i aplicaÈ›i frâna de parcare, apăsând în acelaÈ™i timp pedala de frână.
Cu o cutie de viteze
automată È™i frână de parcare
electrică /
Pentru a le elibera
â–º Cu motorul în funcÈ›iune È™i în timp ce apăsaÈ›i
pedala de frână, deplasaÈ›i selectorul de viteze în poziÈ›ia N.â–º OpriÈ›i motorul, apăsând în acelaÈ™i timp pedala de frână.â–º EliberaÈ›i pedala de frână È™i apoi puneÈ›i contactul.â–º În timp ce apăsaÈ›i pedala de frână, apăsaÈ›i maneta de comandă pentru a elibera frâna de parcare.â–º EliberaÈ›i pedala de frână È™i apoi luaÈ›i contactul.
Revenirea la funcționarea normală
â–º Apăsând pedala de frână, reporniÈ›i motorul È™i apoi deplasaÈ›i selectorul de viteze în poziÈ›ia P.
Page 244 of 360
244
Cu selector pentru treapta
de viteză (electric) È™i frână
de parcare electrică /
Procedură de eliberare
â–º Cu autovehiculului staÈ›ionând È™i motorul în
funcÈ›iune, apăsaÈ›i pedala de frână È™i selectaÈ›i modul N.Într-un interval de 5 secunde:â–º ApăsaÈ›i È™i menÈ›ineÈ›i pedala de frână, apoi efectuaÈ›i acÈ›iunile următoare în ordinea descrisă: opriÈ›i motorul (dacă începeÈ›i cu START/STOP, apăsaÈ›i È™i menÈ›ineÈ›i butonul pentru 2 secunde) È™i deplasaÈ›i selectorul înainte sau înapoi.â–º EliberaÈ›i pedala de frână È™i apoi puneÈ›i contactul.â–º PlasaÈ›i piciorul pe pedala de frână È™i apăsaÈ›i comanda frânei de parcare electrice pentru a elibera frâna de parcare.â–º EliberaÈ›i pedala de frână È™i apoi luaÈ›i contactul.
NOTIC E
Smart Entry & StartNu trebuie să apăsaÈ›i pedala de frână în timp ce puneÈ›i din nou contactul È™i apoi îl luaÈ›i. Dacă faceÈ›i acest lucru, va porni motorul È™i va fi necesar să reluaÈ›i procedura.
WARNI NG
Un mesaj este afiÈ™at pe panoul de instrumente pentru a confirma deblocarea roÈ›ilor timp de 15 minute.Atunci când vehiculul rulează liber, sistemul audio nu poate fi actualizat (mesaj afiÈ™at pe panoul de instrumente).
Revenirea la funcționarea normală
â–º Apăsând pedala de frână, reporniÈ›i motorul È™i apoi deplasaÈ›i selectorul de viteze în poziÈ›ia P.
Recomandări pentru
îngrijire È™i întreÈ›inere
Recomandări generale
Respectați următoarele recomandări pentru a evita deteriorarea autovehiculului dumneavoastră.
Exterior
WARNI NG
Nu utilizaÈ›i niciodată spălarea cu jet de apă cu presiune ridicată în compartimentul motorului, deoarece ar putea deteriora componentele electrice.Nu spălaÈ›i autovehiculul în condiÈ›ii de soare puternic sau la temperaturi extrem de scăzute.
Page 245 of 360
245
Informații practice
7
NOTIC E
Când spălaÈ›i autovehiculul la o spălătorie automată cu perii cilindrice, asiguraÈ›i-vă că blocaÈ›i uÈ™ile È™i, în funcÈ›ie de versiune, scoateÈ›i cheia electronică È™i dezactivaÈ›i funcÈ›ia „mâini-libere” (Acces mâini-libere).Când utilizaÈ›i un dispozitiv de spălare sub presiune, È›ineÈ›i tija la cel puÈ›in 30 cm de autovehicul (în special atunci când curățaÈ›i zonele cu vopsea desprinsă, senzori sau garnituri).CurățaÈ›i prompt orice pete care conÈ›in substanÈ›e chimice, ce pot deteriora vopseaua autovehiculului (inclusiv rășina naturală, excrementele de păsări, secreÈ›ii de la insecte, polen È™i gudron).În funcÈ›ie de mediul exterior, curățaÈ›i autovehiculul des pentru a îndepărta acumulările de sare (în zonele de coastă), funingine (în zonele industriale) È™i noroi (în zonele umede sau reci). Acest substanÈ›e pot fi foarte corozive.Pentru sfaturi cu privire la îndepărtarea petelor problematice, care necesită produse speciale (precum soluÈ›ii de curățare a gudronului sau insectelor), contactaÈ›i orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere.Este de preferat să efectuaÈ›i lucrările de corectare a vopselei la orice distribuitor autorizat Toyota sau orice reparator autorizat Toyota. sau orice reparator de încredere.
Interior
WARNI NG
Când spălaÈ›i autovehiculul, nu utilizaÈ›i niciodată un furtun sau un jet de spălare de înaltă presiune pentru a curăța interiorul.Lichidele transportate în pahare sau în recipiente deschise pot fi vărsate, prezentând riscul deteriorării instrumentelor È™i comenzilor de pe planÈ™a de bord È™i consola centrală. FiÈ›i atent!Pentru a curăța panourile de instrumente, ecranele tactile sau alte afiÈ™aje, È™tergeÈ›i uÈ™or cu o lavetă moale È™i uscată. Nu utilizaÈ›i produse (de exemplu alcool, dezinfectant) sau apă cu săpun direct pe aceste suprafeÈ›e - risc de deteriorare!
Lucrări de tinichigerie
Vopsea foarte lucioasă
WARNI NG
Nu folosiÈ›i produse abrazive sau solvenÈ›i, benzină sau ulei pentru a curăța caroseria.Nu folosiÈ›i niciodată un burete abraziv pentru a curăța petele problematice. Pericol de zgâriere a stratului de vopsea!Nu efectuaÈ›i o lucrare de lustruire în condiÈ›ii de soare puternic, sau asupra pieselor din plastic sau cauciuc.
NOTIC E
UtilizaÈ›i un burete moale È™i apă cu săpun sau un produs cu pH neutru.ȘtergeÈ›i uÈ™or caroseria cu o lavetă curată din microfibră.LustruiÈ›i autovehiculul când este curat È™i uscat.RespectaÈ›i instrucÈ›iunile de utilizare menÈ›ionate pe produs.
Vopseaua texturată
Acest tip de vopsea reacÈ›ionează sub efectul luminii, prin modificarea aspectului È™i finisării pentru a scoate în evidență liniile È™i conturul autovehiculului. Lacul este îmbogățit cu particule
care rămân vizibile È™i creează un efect satinat
Page 246 of 360
246
unic, reliefat. Textura uÈ™or granulară îi conferă o senzaÈ›ie tactilă surprinzătoare.
WARNI NG
Nu încercaÈ›i niciodată să curățaÈ›i fără apă.Nu curățaÈ›i niciodată autovehiculul într-o spălătorie automată cu perii cilindrice.Nu selectaÈ›i niciodată programul de tratare cu
ceară caldă.Nu utilizaÈ›i niciodată tije de înaltă presiune prevăzute cu perii - risc de zgâriere a vopselei!Nu aplicaÈ›i niciodată finisaje sau substanÈ›e de conservare lucioase pe caroserie sau jante din aliaj; aceste produse scot la iveală în mod ireversibil zonele lucioase sau pătate.
NOTIC E
Optați pentru spălarea cu presiune ridicată sau cel puțin pentru un jet de apă cu debit ridicat.Clătiți autovehiculul cu apă demineralizată.Pentru ștergerea autovehiculului se recomandă doar lavete moi din microfibre ; ștergeți autovehiculul cu laveta fără a freca.Ștergeți cu atenție orice carburant vărsat pe
caroserie folosind o lavetă moale, apoi lăsaÈ›i locul respectiv să se usuce.ÎndepărtaÈ›i urmele nesemnificative (de exemplu, amprentele), folosind un produs de întreÈ›inere recomandat de TOYOTA.
Autocolante
(În funcÈ›ie de versiune)
WARNI NG
Nu utilizaÈ›i un dispozitiv de spălare de înaltă presiune pentru a curăța autovehiculul. Pericol de deteriorare sau îndepărtare a autocolantelor!
NOTIC E
UtilizaÈ›i un furtun cu debit mare care are o temperatură a apei între 25°C È™i 40°C.TreceÈ›i jetul de apă pe deasupra suprafeÈ›ei care necesită curățare, respectiv perpendicular pe aceasta.ClătiÈ›i autovehiculul cu apă demineralizată.
Piele
Pielea este un produs natural. Îngrijirea regulată corespunzătoare este esenÈ›ială pentru durabilitatea acesteia.Pielea trebuie protejată È™i îngrijită folosind un produs specific pentru piele, pentru a-i menÈ›ine supleÈ›ea È™i aspectul original.
WARNI NG
Nu curățaÈ›i pielea folosind agenÈ›i de curățare necorespunzători, cum ar fi solvenÈ›ii, detergenÈ›ii, benzina sau alcoolul pur.Atunci când curățaÈ›i elemente fabricate parÈ›ial din piele, aveÈ›i grijă să nu deterioraÈ›i celelalte materiale prin folosirea produsului specific pentru piele.
NOTIC E
Înainte de a îndepărta petele de grăsime sau lichidele, È™tergeÈ›i rapid cu un mop orice surplus.Înainte de curățare, îndepărtaÈ›i orice reziduuri care ar putea deteriora pielea, folosind o lavetă care a fost umezită în apă demineralizată È™i stoarsă complet.CurățaÈ›i pielea folosind o lavetă moale umezită în apă cu săpun sau folosind un produs cu pH neutru.UscaÈ›i cu o lavetă moale, uscată
Page 247 of 360
247
În cazul unei defecÈ›iuni
8
Triunghiul reflectorizant
Acest dispozitiv reflectorizant È™i demontabil va fi instalat pe È™osea atunci când un autovehicul s-a defectat sau este deteriorat.
WARNI NG
Înainte de a ieÈ™i din autovehiculPorniÈ›i lămpile de avarie, îmbrăcaÈ›i vesta reflectorizantă È™i apoi asamblaÈ›i È™i instalaÈ›i triunghiul.
Asamblarea și amplasarea
triunghiului reflectorizant
Pentru versiunile echipate cu un triunghi reflectorizant ca echipament original, consultați ilustrația de mai sus.
Pentru alte versiuni, consultaÈ›i instrucÈ›iunile de asamblare furnizate împreună cu triunghiul.â–º AmplasaÈ›i triunghiul reflectorizant în spatele autovehiculului, conform legislaÈ›iei locale.
Pană de carburant
(Diesel)
În cazul autovehiculelor cu motoare Diesel,
sistemul de carburant trebuie să fie amorsat dacă rămâneÈ›i în pană de carburant.Înainte de a începe amorsarea sistemului, este esenÈ›ial să introduceÈ›i cel puÈ›in 5 litri de motorină în rezervor.
NOTIC E
Pentru mai multe informaÈ›ii despre Realimentare È™i despre ProtecÈ›ia împotriva alimentării cu alt carburant (Diesel), consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
NOTIC E
Pentru mai multe informaÈ›ii privind Compartimentul motorului, în special pentru informaÈ›ii privind amplasarea acestor componente sub capotă, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Motoare diesel 1.5 D-4D
â–º PuneÈ›i contactul (fără a porni motorul).â–º AÈ™teptaÈ›i aproximativ 1 minut È™i luaÈ›i contactul.â–º AcÈ›ionaÈ›i demarorul pentru a porni motorul.Dacă motorul nu porneÈ™te de la prima încercare, nu continuaÈ›i să încercaÈ›i, ci reluaÈ›i procedura de la început.
Motoare diesel 2.0 D-4D
â–º PuneÈ›i contactul (fără a porni motorul).â–º AÈ™teptaÈ›i aproximativ 6 secunde È™i luaÈ›i contactul.â–º RepetaÈ›i operaÈ›ia de 10 ori.â–º AcÈ›ionaÈ›i demarorul pentru a porni motorul.Dacă motorul nu porneÈ™te de la prima încercare, nu continuaÈ›i să încercaÈ›i, ci reluaÈ›i procedura de la început.
Page 248 of 360
248
Trusa de scule
Acces
Trusa de scule este amplasată sub scaunul stânga față.
NOTIC E
Ca o măsură de siguranță, barele 1 și 2 previn alunecarea trusei de scule din locașul său, dacă nu este fixată corect.
Scoatere
â–º ApăsaÈ›i elementele de fixare A È™i glisaÈ›i-le spre interior pentru a elibera trusa.â–º RidicaÈ›i uÈ™or È™i apoi trageÈ›i trusa atât cât este posibil pentru a trece de bara 1.
► Apoi ridicați trusa pentru a trece și de bara 2.
Deschidere
► Desprindeți clemele de prindere B de pe capac și apoi deschideți trusa de scule.
Page 249 of 360
249
În cazul unei defecÈ›iuni
8
Depozitare
â–º ÎnchideÈ›i capacul trusei È™i fixaÈ›i clemele de prindere B.
â–º PoziÈ›ionaÈ›i trusa cu partea frontală înclinată în sus.â–º Pentru a trece de bara 2, împingeÈ›i trusa spre interior È™i în jos.â–º RidicaÈ›i uÈ™or È™i apoi apăsaÈ›i trusa complet spre interior pentru a trece de bara 1.
â–º De îndată ce trusa este fixată complet în locaÈ™ul său, apăsaÈ›i-o pe mocheta podelei È™i
apoi glisați elementele de fixare A către exterior pentru a o fixa.
NOTIC E
TrageÈ›i trusa de scule pentru a verifica dacă este fixată corect în locaÈ™.
Kit-ul de reparare
temporară pneu perforat
Include un compresor È™i un cartuÈ™ cu produs de etanÈ™are, kitul vă permite să efectuaÈ›i repararea temporară a pneului, astfel încât să vă puteÈ›i deplasa până la cel mai apropiat atelier de vulcanizare.Este destinat pentru repararea majorității perforărilor de pe banda de rulare a pneului.
NOTIC E
Compresorul poate fi utilizat pentru a verifica și regla presiunea din pneu.
Accesul la kit
Acest kit este depozitat în trusa de scule.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Trusa de scule, consultați secțiunea corespunzătoare.
Lista de scule
Aceste scule sunt specifice autovehiculului È™i pot să difere în funcÈ›ie de nivelul de echipare. Nu le utilizaÈ›i în alt scop.
1.Compresor de 12 V.Conține un cartuș cu produs de etanșare pentru repararea temporară a unui pneu și poate fi folosit și pentru ajustarea presiunii pneurilor.
2.Inel de remorcare.
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Remorcare, consultați secțiunea corespunzătoare.
Page 250 of 360
250
NOTIC E
Valorile presiunii de umflare a pneurilor sunt prezentate pe această etichetă.Pentru mai multe informaÈ›ii despre Marcajele de identificare, în special despre această etichetă, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Componențakitului
A.Selector de poziÈ›ie „Reparare” sau „Umflare”.
B.Comutator Pornire I/oprire O.
C.Buton dezumflare.
D.Manometru (în bar È™i psi).
E.Compartiment pentru cablu și un adaptor pentru o priză de 12 V.
F.Cartuș cu produs de etanșare.
G.Conductă albă cu capac pentru reparare și umflare.
H.Autocolant pentru limita de viteză.
WARNI NG
Sistemul electric al autovehiculului permite conectarea compresorului pentru o perioadă
de timp suficientă pentru umflarea unui pneu după repararea unei perforaÈ›ii.Pentru conectarea compresorului, utilizaÈ›i doar cele două prize de 12 V, amplasate în partea frontală.
Procedura de reparare și de
etanșare
â–º ParcaÈ›i autovehiculul fără a bloca traficul È™i acÈ›ionaÈ›i frâna de parcare.â–º RespectaÈ›i instrucÈ›iunile de siguranță (lămpi de avarie, triunghi reflectorizant, vestă reflectorizantă cu mare vizibilitate etc.) conform legislaÈ›iei aflate în vigoare în È›ara în care
conduceÈ›i autovehiculul.â–º LuaÈ›i contactul.â–º DeplasaÈ›i selectorul A în poziÈ›ia „Reparare”.â–º VerificaÈ›i dacă butonul B se află în poziÈ›ia „O”.
WARNI NG
Nu îndepărtaÈ›i orice obiect străin care a pătruns în pneu.
► Desfășurați complet conducta albă G.
► Desfaceți capacul de la conducta albă.