Peugeot 308 2014 Brukerhåndbok (in Norwegian)
Manufacturer: PEUGEOT, Model Year: 2014, Model line: 308, Model: Peugeot 308 2014Pages: 400, PDF Size: 10.08 MB
Page 181 of 400

179
5
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
De lyser opp følgende soner slik at det blir enklere å ta seg inn i bilen: - områdene foran dørene på fører- og passasjerside - områdene foran speilet og bak dørene foran.
Spot på speilene
Tenning
Spotene på speilene tennes: - når bilen låses opp, - når tenningen slås av, - ved åpning av en dør, - ved aktivering av funksjonen lokalisering av bilen med fjernkontrollen.
Stans
Lysene har tidsinnstilt slukking.
Utvendig velkomstlys
Ved at lysene tennes på avstand, blir det lettere for deg å gå bort til bilen under dårlige lysforhold. De aktiveres når lysbetjeningen er på posisjon " AUTO " og når lysstyrken som detekteres av lysføleren er svak.
Igangsetting
Trykk på knappen med åpen hengelås på fjernkontrollen eller på dørhåndtaket til en av dørene foran med systemet "Nøkkelfri adgang og start". Nærlysene og parklysene tennes. Bilens dører låses opp.
Av
Det utvendige velkomstlyset nøytraliseres automatisk etter en viss tid, når tenningen settes på eller bilen låses.
Programmering
Aktivering, deaktivering og valg av varighet for velkomstlyset skjer via bilens menyen " Kjøreassistanse " og deretter "Vehicle settings".
Page 182 of 400

180
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
Frontlykter med
halogenpærer Frontlykter "full led"
Manuell regulering
I tilfelle funksjonsfeil, vil denne lampen og/eller servicelampen lyse i instrumentbordet, samtidig som det avgis et lydsignal og en melding vises i displayet for multifunksjoner.
For ikke å sjenere andre trafikanter, vil dette systemet automatisk korrigere høyden på lysstrålen når bilen står stille, avhengig av bilens last.
Hvis det foreligger en feil, ikke berør "full led" pærene, kontakt PEUGEOT-forhandlernett eller et kvalifisert verksted.
Opprinnelig regulering stilling "0" .
Systemet vil regulere lyktene til lav posisjon.
Kjøring i utlandet
For å kjøre et land hvor de kjører på omvendt side av veien i forhold til landet hvor bilen din er solgt, er det nødvendig å tilpasse reguleringen av lysene for å unngå og blende bilister som kommer i motsatt kjøreretning. Kontakt PEUGEOT eller et kvalifisert verksted.
For å unngå å blende andre trafikanter, skal lyktene med halogenpærer reguleres i høyden, avhengig av bilens last. 0 Fører eller fører + forsetepassasjer. - Fører + forsetepassasjer + baksetepassasjerer. 1 5 personer. - 5 personer + last i bagasjerommet. 2 Fører + last i bagasjerommet.
Automatisk korrigering
Page 183 of 400

181
5
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
Vindusvisker
Programmeringer
Vindusviskeren kan også ha automatiske
funksjonsmåter, hvis bilen er utstyrt med følgende opsjoner: - automatiske vindusviskere på frontruten, - vindusviskere bak som aktiveres når bilen settes i revers.
Manuelle betjeninger
Føreren betjener vindusviskerne direkte.
De forskjellige vindusviskerne foran og bak er spesielt utviklet for gradvis å forbedre førerens sikt i henhold til de klimatiske forholdene.
Vindusvisker foran
Betjening for valg av viskertempo: hev eller senk betjeningen på ønsket posisjon.
Modell med manuell visking (intervallvisk)
Modell med automatiske vindusviskere
Hurtigvisk (kraftig regn).
Normalvisk (moderat regn).
Intervallvisk (tilpasset bilens hastighet),
Stans.
Enkeltvisk (trykk nedover eller trekk mot deg, og slipp).
eller
Automatisk visking (trykk nedover, og slipp). Enkeltvisk (trekk betjeningen kort mot deg).
Page 184 of 400

182
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
Vindusvisker bak
I snøvær eller ved frost eller ved bruk av sykkelstativ på koffertlokket, skal den automatiske funksjonen for vindusviskeren bak nøytraliseres.
Stopp.
Intervallvisk.
Visking med vindusspyler (bestemt varighet).
Revers
Trekk bryterarmen mot deg. Vindusspyleren og vindusviskeren virker i en viss tid. Lyktespyleren aktiveres kun dersom nærlyset er slått på. For å kunne aktivere lyktespyleren med kjørelys, still lysbryteren inn på nærlys.
Vindusspyler frontrute og
lyktespyler
På biler med automatisk klimaanlegg vil enhver aktivering av vindusspyleren føre til at luftinntaket stenges, dette for å unngå lukt inne i kupeen.
Ring for valg av vindusviskerfunksjon på bakrute: Dersom vindusviskeren på frontruten er i funksjon når bilen settes i revers, vil vindusviskeren på bakruten automatisk aktiveres.
Funksjonen er aktivert som standardinnstilling. Igangsetting eller nøytralisering av denne funksjonen gjøres via menyen "Driving assistance".
Page 185 of 400

183
5
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
Lavt nivå for vindusspyler/lyktespylervæske
For biler som er utstyrt med lyktespyler: når nivået i beholderen er på minimum, vil denne lampen i
instrumentpanelet lyse, emdfulgt av et lydsignal og en melding.
Automatisk visking foran
Funksjon på
Gi et kort trykk nedover på betjeningen. En viskeromgang bekrefter forespørselen. Denne lampen tennes i instrumentbordet og en melding vises.
Gi et nytt kort trykk nedover på betjeningen eller plasser betjeningen
i en annen posisjon (Int, 1 eller 2). Denne lampen slukker i instrumentbordet og en melding vises.
Funksjon av
Den automatiske viskerfunksjonen må aktiveres på nytt hver gang tenningen har vært slått av i over ett minutt. Dette gjøres ved å trykke betjeningen nedover.
Lampen vises hver gang tenningen settes på og hver gang betjeningen for vindusspylerne/lyktespylerne betjenes dersom det ikke har blitt etterfylt. Neste gang du stopper bilen, etter fyll væske i beholderen.
Vindusviskerne på frontruten fungerer automatisk, uten at føreren trenger å gjøre noe, hvis det registreres regn (sensor bak det innvendige speilet). Viskerhastigheten tilpasses regnets styrke.
Page 186 of 400

184
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
Påse at ingenting dekker for regn-/lyssensoren som er plassert midt på frontruten bak det innvendige speilet. Ved automatisk vask av bilen i vaskehall, nøytraliser den automatiske viskingen. Om vinteren anbefales det å vente til frontruten er helt aviset før den automatiske vindusviskeren aktiveres.
Funksjonsfeil
Ved feil på den automatiske viskerfunksjonen, vil vindusviskeren fungere med intervallvisk. Få systemet kontrollert hos PEUGEOT-forhandlernett eller hos et kvalifisert verksted.
Spesiell posisjon for
vindusviskere foran
Denne posisjonen brukes for å fjerne vindusviskerbladene fra frontruten. Den gjør det mulig å rengjøre bladene eller skifte dem ut. Posisjonen kan også være nyttig om vinteren, når man ønsker å fjerne vindusviskerbladene fra frontruten.
For å bevare optimal viskereffekt for de "flate" vindusviskerbladene ("flat-blade"), anbefaler vi: - at de håndteres med stor forsiktighet, - at de rengjøres regelmessig med såpevann, - at de ikke brukes til holde en kartongplate inn mot frontruten, - at de skiftes ut med en gang de viser tegn på slitasje.
Innen ett minutt etter at tenningen er slått av, vil enhver påvirkining av betjeningen til vindusviskerne plassere viskerbladene loddrett. For å sette viskerbladene tilbake på plass etter inngrepet, sett på tenningen og påvirk betjeningen.
Page 187 of 400

185
5
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
Taklamper
1. Taklampe foran2. Kartleserlamper foran3. Taklampe bak4. Kartleserlamper bak
Taklamper foran-bak
Når tenningen er på, trykk på tilsvarende b r y t e r.
Kartleserlamper foran-bak
Når systemet er stilt inn på "lyser permanent ", vil lampene lyse i varierende varighet, avhengig av omstendighetene: - når tenningen er av: i ca. ti minutter, - med aktivert energisparemodus: i ca. tretti sekunder, - når motoren går, ingen begrensning.
I denne posisjonen vil lyset i taklampen tennes gradvis:
Permanent slukket.
Lyser hele tiden.
- når bilen låses opp, - når den elektroniske nøkkelen tas ut av avleseren,
- når en dør åpnes, - når låseknappen på fjernkontrollen aktiveres for å lokalisere bilen. Lyset slukkes gradvis: - når bilen låses, - når tenningen settes på, - 30 sekunder etter at siste dør er lukket.
Påse at ingen gjenstander kommer i
kontakt med taklampene.
I henhold til versjon, kan du også tenne eller slukke taklampen ved å trykke på denne tasten.
Page 188 of 400

186
Sikt
308_no_Chap05_visibilite_ed02-2013
Dempet belysning
Den dempede belysningen i kupeen gir god sikt under dårlige lysforhold.
Styrken på dempet belysning kan reguleres fra sekundærsiden til menyen Driving assistance. Velg menyen " Vehicle settings ". Huk av linjen " Dempet belysning ".
Om natten vil belysningene taklyset og betjeningene for innvendig åpning av fordørene, tennes automatisk så snart parklysene tennes. Den dempede belysningen stanser automatisk når parklysene slås av.
Igangsetting
Belysning av
fotbrønnen
Dette lyset fungerer sammen med taklampene. Lampene tennes når en av dørene åpnes.
Igangsetting
Trykk på " lupen " for å regulere
lysstyrken.
Page 189 of 400

187
6
Sikkerhet
308_no_Chap06_securite_ed02-2013
Automatisk tenning av
nødlys
Blinklys
Venstre: før bryterarmen nedover, forbi det harde punktet. Høyre: før bryterarmen oppover, forbi det harde punktet.
Tre blink
Nødlys
Visuell varsling ved hjelp av blinklysene. Brukes til å varsle andre bilister om problemer med bilen, tauing eller ulykke. Trykk på bryteren, alle blinklysene blinker. Nødlyset kan også fungere når tenningen er slått av.
Gi et enkelt trykk nedover eller oppover, uten å gå over det harde punktet til lysbetjeningen; blinklyset blinker tre ganger.
Ved nødbremsing og avhengig av fartsreduksjonen som registreres, og ved ABS-regulering eller en kollisjon, vil nødlysene tennes automatisk. De slukker deretter automatisk ved første akselerasjon. Du kan også slukke dem ved å trykke på knappen.
Page 190 of 400

188
Sikkerhet
308_no_Chap06_securite_ed02-2013
Horn
Trykk midt på rattet med fast midtparti.
Lydvarslingssystem for å gjøre andre trafikanter oppmerksomme på en overhengende fare.
Hornet skal bare brukes med måte i følgende tilfeller : - øyeblikkelig fare, - ved forbikjøring av en syklist eller fotgjenger, - kjøring mot et uoversiktelig område.
Nød- eller
assistanseanrop
Dette systemet brukes til å iverksette et nød- eller assistanseanrop til hjelpemannskaper eller til PEUGEOT-plattformen.
For nærmere opplysninger om bruk av dette utstyret, se avsnitt "Radio og telematikk".