CITROEN JUMPER 2020 Ghiduri De Utilizare (in Romanian)

Page 111 of 196

109
În caz de pană
8Martorii acestora se sting È™i sistemul redevine în întregime operaÈ›ional.Acest mod se dezactivează automat dacă depășiÈ›i viteza de aproximativ 5 km/h.După securizarea vehiculului, efectuaÈ›i operaÈ›iunile de mai jos în această ordine:
1-Luați sculele.
2-Scoateți roata de rezervă din carcasa ei.
3-Poziționați cricul.
4-ÎnlocuiÈ›i roata defectă.
5-Depozitați roata defectă.
1 - Accesul la scule
Acestea se află într-o cutie, sub scaunul pasagerului din față.

► Rotiți butonul cu un sfert de tură, apoi trageți trusa de scule.► După utilizare, apăsați pe buton, apoi rotiți cu un sfert de tură pentru blocarea cutiei.

A.Cap tubular lung
B.Bară
C.Cric
D.Cheie pentru demontarea roților
E.Șurubelniță (mâner È™i capete)
F.Inel de remorcare detașabil
2 - Scoateți roata de rezervă
din carcasa ei
Pentru a facilita această acțiune, ridicați partea din spate a vehiculului.
Roata de rezervă este specifică vehiculului dvs.; nu o utilizați la alte modele de vehicule.De asemenea, nu utilizați roți de rezervă de la alt model pe vehiculul dvs.Aceste instrucțiuni se aplică și prezoanelor.
Cu roți cu jantă de oțel:

H.Mâner
I.Etrier
Cu roți cu jantă de aluminiu:

Page 112 of 196

11 0
În caz de pană
3 - Așezați cricul
Asigurați-vă că cricul este perfect stabil.Dacă solul este alunecos sau instabil, cricul poate ceda. Pericol de rănire!


AveÈ›i grijă să poziÈ›ionaÈ›i cricul doar în punctele 1 sau 2 sub vehicul, astfel încât capul cricului să fie bine centrat în zona de contact a vehiculului. În caz contrar, vehiculul poate fi deteriorat È™i/sau cricul poate ceda.
AsiguraÈ›i-vă că pasagerii sunt în siguranță (s-au îndepărtat de vehicul).
Nu puneÈ›i niciodată mâna sau capul în pasajul roÈ›ii.


H.Mâner
I.Etrier
J.Consolă
K.Prezon
Șurubul de fixare a roții de rezervă se află sub bara de protecție spate, pe partea dreaptă.

► Instalați capul tubular lung A, cheia pentru
demontarea roților D și bara B pe șurubul de fixare.
â–º RotiÈ›i ansamblul în sens antiorar pentru a coborî roata.â–º RotiÈ›i până la punctul de blocare a troliului, indicat de îngreunarea manevrei È™i de faptul că crestătura G nu este vizibilă.â–º După derularea completă a cablului, scoateÈ›i roata de rezervă.Cu roÈ›i cu jantă de oÈ›el:

â–º DeÈ™urubaÈ›i mânerul H.â–º ScoateÈ›i etrierul I din partea exterioară a roÈ›ii cu jantă de oÈ›el.Cu roÈ›i cu jantă de aluminiu:

â–º DesfaceÈ›i cele trei È™uruburi de fixare K.â–º DeÈ™urubaÈ›i mânerul H.â–º ScoateÈ›i consola J de la etrierul I.â–º ScoateÈ›i roata de rezervă È™i amplasaÈ›i-o lângă roata de înlocuit.â–º Dacă este posibil, blocaÈ›i cu o cală roata diametral opusă cu cea pe care doriÈ›i să o înlocuiÈ›i.

Page 113 of 196

111
În caz de pană
83 - Așezați cricul
Asigurați-vă că cricul este perfect stabil.Dacă solul este alunecos sau instabil, cricul poate ceda. Pericol de rănire!


AveÈ›i grijă să poziÈ›ionaÈ›i cricul doar în punctele 1 sau 2 sub vehicul, astfel încât capul cricului să fie bine centrat în zona de contact a vehiculului. În caz contrar, vehiculul poate fi deteriorat È™i/sau cricul poate ceda.
AsiguraÈ›i-vă că pasagerii sunt în siguranță (s-au îndepărtat de vehicul).
Nu puneÈ›i niciodată mâna sau capul în pasajul roÈ›ii.


Nu vă aÈ™ezaÈ›i niciodată sub un vehicul ridicat numai pe cric (folosiÈ›i un suport fix).Nu utilizaÈ›i:– cricul pentru alte acÈ›iuni decât ridicarea vehiculului,– un alt cric decât cel furnizat de constructor.
Cricul trebuie utilizat numai pentru înlocuirea unei roÈ›i cu pană.Cricul nu necesită întreÈ›inere.Cricul respectă standardele europene definite în Directiva referitoare la echipamente tehnice 2006/42/CE.
Anumite părÈ›i ale cricului, cum ar fi filetul sau articulaÈ›iile, pot produce vătămări; nu le atingeÈ›i.ÎndepărtaÈ›i cu grijă toate urmele de lubrifiant.
În față

â–º AÈ™ezaÈ›i cricul C în punctul 1 sub caroserie, în apropierea roÈ›ii din față.
În spate

Cricul trebuie amplasat la aproximativ 60
cm de marginea roții din spate.

Page 114 of 196

11 2
În caz de pană

â–º AÈ™ezaÈ›i cricul C în punctul 2 în locaÈ™ul prevăzut în acest scop.Particularitate a treptei laterale

Dacă vehiculul este prevăzut cu această componentă, aÈ™ezaÈ›i cricul la 45°, astfel încât să nu atingă treapta laterală.
4 - ÎnlocuiÈ›i roata defectă
â–º ScoateÈ›i capacul de roată (în funcÈ›ie de versiune) folosind È™urubelniÈ›a E pe post de pârghie.â–º DeblocaÈ›i prezoanele folosind cheia pentru demontarea roÈ›ilor D È™i bara B.
Pentru mai multe informații despre Poziționarea cricului, consultați secțiunea corespunzătoare.
► Asigurați-vă că cricul este stabil și așezat corect sub caroserie.

► Folosind cheia pentru demontarea roților D și bara B, extindeți cricul suficient pentru degajarea roții.
Pentru a facilita degajarea roÈ›ii, este necesar un spaÈ›iu de aproximativ 2 - 3 cm între sol È™i anvelopă.Dacă roata este puternic perforată/deteriorată, creÈ™teÈ›i spaÈ›iul, dar nu acÈ›ionaÈ›i cricul până la poziÈ›ia maximă de ridicare.


► Desfaceți complet prezoanele și scoateți roata de reparat.► Asigurați-vă că suprafețele de sprijin ale roții de rezervă, prezoanele și locașurile acestora sunt curate și nu prezintă impurități ce ar putea provoca desfacerea șuruburilor de fixare.
Nu lubrifiaÈ›i prezoanele înainte de a le înÈ™uruba: acestea s-ar putea desface în mod spontan.

Page 115 of 196

11 3
În caz de pană
8

â–º MontaÈ›i roata de rezervă aliniind cele 2 orificii M cu cele 2 tije N corespunzătoare.â–º ÎnÈ™urubaÈ›i iniÈ›ial prezoanele cu mâna.

ÎnÈ™urubaÈ›i prezoanele în această ordine.


â–º StrângeÈ›i uÈ™or folosind cheia pentru demontarea roÈ›ilor D È™i bara B.â–º CoborâÈ›i vehiculul folosind cheia pentru demontarea roÈ›ilor D È™i bara B, apoi scoateÈ›i cricul.â–º StrângeÈ›i din nou prezoanele folosind cheia pentru demontarea roÈ›ilor D È™i bara B.
VerificaÈ›i cât mai curând dacă prezoanele sunt strânse corect, precum È™i presiunea roÈ›ii de rezervă, la un dealer din reÈ›eaua Producătorului sau la un atelier calificat.ReparaÈ›i roata cu pană È™i remontaÈ›i-o pe vehicul cât mai curând.
Dacă vehiculul este echipat cu un sistem
de detectare a pneurilor dezumflate, controlați presiunea din pneuri și reinițializați sistemul.
5 - Depozitați roata defectă
Trebuie să amplasați roata de reparat sau roata de rezervă sub vehicul pentru a bloca sistemul troliului.
AsiguraÈ›i-vă că aceasta este bine fixată în compartimentul ei de sub podea.O poziÈ›ionare incorectă a roÈ›ii poate afecta siguranÈ›a.
â–º AÈ™ezaÈ›i roata în partea din spate a vehiculului.Cu roÈ›i cu jantă de oÈ›el:

â–º AgățaÈ›i consola I pe partea exterioară.â–º ÎnÈ™urubaÈ›i mânerul H pentru a fixa consola la roata cu jantă din oÈ›el.Cu roÈ›i cu jantă de aluminiu:

Page 116 of 196

11 4
În caz de pană
Tip BBec tip baionetă: apăsaÈ›i pe bec apoi rotiÈ›i-l în sens contrar acelor de ceasornic.
Tip CBec cilindric: desprindeți cu grijă contactele.
Tip DBec cu halogen: degajați arcul de blocare din locașul său.
Lumini față



â–º AmplasaÈ›i consola J pe etrierul I.â–º ÎnÈ™urubaÈ›i mânerul H.â–º ÎnÈ™urubaÈ›i cele trei È™uruburi de fixare K ale etrierului I la janta din aluminiu.

â–º InstalaÈ›i capul tubular lung A, cheia pentru demontarea roÈ›ilor D È™i bara B pe È™urubul de fixare.â–º RotiÈ›i ansamblul în sens orar pentru a înfășura complet cablul È™i a ridica roata cât mai mult posibil sub vehicul.
â–º VerificaÈ›i ca roata să fie în poziÈ›ie orizontală sub podeaua vehiculului È™i crestătura G a troliului să fie vizibilă.â–º PuneÈ›i la loc sculele È™i capacul de roată (în funcÈ›ie de versiune).
Pentru mai multe informaÈ›ii despre Elementele de identificare ale vehiculului È™i în special eticheta cu presiunile din pneuri, consultaÈ›i secÈ›iunea corespunzătoare.
Înlocuirea unui bec
Proiectoarele sunt dotate cu geamuri din policarbonat, acoperite cu lac de protecție:► nu le curățați cu lavete uscate sau abrazive, nici cu produse pe bază de detergenți sau solvenți,► utilizați un burete și soluție de apă cu săpun sau un produs cu pH neutru,
â–º utilizând sistemul de spălare de înaltă presiune pentru a curăța petele persistente, nu îndreptaÈ›i mult timp pistolul spre proiectoare, farurilor sau contururilor acestora pentru a evita deteriorarea lacului de protecÈ›ie È™i a garniturii de etanÈ™are.
Becul se schimbă după tăierea contactului, dacă farul este stins de mai multe minute. Pericol de arsuri grave!â–º Nu atingeÈ›i direct becul: utilizaÈ›i lavete fără scame.Este absolut necesară utilizarea exclusivă a becurilor anti-ultraviolet (UV), pentru a nu deteriora proiectorul.ÎnlocuiÈ›i întotdeauna un bec defect cu altul nou de acelaÈ™i tip È™i cu aceleaÈ™i caracteristici.
În unele condiÈ›ii de climă (temperatură scăzută, umiditate), este normală apariÈ›ia fenomenului de aburire a suprafeÈ›ei interioare a farurilor È™i a luminilor din spate; acesta dispare în câteva minute, după aprinderea luminilor.
Tipuri de becuri
Pe vehicul sunt montate mai multe tipuri de becuri. Pentru a le demonta:

Tip ABec în întregime din sticlă: trageÈ›i uÈ™or, deoarece este montat prin presare.

Page 117 of 196

11 5
În caz de pană
8Tip BBec tip baionetă: apăsaÈ›i pe bec apoi rotiÈ›i-l în sens contrar acelor de ceasornic.
Tip CBec cilindric: desprindeți cu grijă contactele.
Tip DBec cu halogen: degajați arcul de blocare din locașul său.
Lumini față


1.Lumini de drum
2.Lumini de întâlnire
3.Lumini semnalizatoare de direcție
4.Lumini de poziție / Lumini de zi
â–º DeschideÈ›i capota motorului È™i fixaÈ›i corespunzător tija de susÈ›inere.â–º Pentru a avea acces la lumini È™i becuri, treceÈ›i mâna prin spatele blocului optic.Dacă este necesar, scoateÈ›i blocul optic:

â–º În funcÈ›ie de È›ara de comercializare, scoateÈ›i spuma de protecÈ›ie împotriva îngheÈ›ului glisând-o în lateral, spre exterior.â–º DeconectaÈ›i conectorul electric îndepărtând inelul său de blocare.
â–º ÎndepărtaÈ›i cele două È™uruburi de fixare ale blocului optic.
â–º DeplasaÈ›i blocul optic spre centrul vehiculului pentru a-l extrage din glisierele sale. AveÈ›i grijă la tija de susÈ›inere a capotei din partea stângă.
Lumini de drum
Tip D, H7 - 55Wâ–º ÎndepărtaÈ›i capacul trăgând de lamela din cauciuc.â–º DeconectaÈ›i conectorul electric.â–º EliberaÈ›i resortul de blocare apăsând pe clema centrală.â–º ÎnlocuiÈ›i becul, având grijă ca partea metalică să se alinieze cu canelura de pe soclu.
Lumini de întâlnire
Tip D, H7 - 55Wâ–º ÎndepărtaÈ›i capacul trăgând de lamela din cauciuc.â–º DeconectaÈ›i conectorul electric.â–º EliberaÈ›i resortul de blocare apăsând pe clema centrală.â–º ÎnlocuiÈ›i becul, având grijă ca partea metalică să se alinieze cu canelurile din soclu.
Lumini semnalizatoare de direcție
Tip A, WY21W - 21Wâ–º ÎndepărtaÈ›i capacul trăgând de lamela din cauciuc.â–º DeÈ™urubaÈ›i suportul becului cu un sfert de tură, în sens invers acelor de ceas.â–º ÎnlocuiÈ›i becul.

Page 118 of 196

11 6
În caz de pană
Lumini de poziÈ›ie stânga È™i
dreapta
Tip A, W5W - 5W

â–º DesfaceÈ›i cele două È™uruburi de fixare, dacă există pe vehicul (dimensiunea L4).â–º TrageÈ›i suportul becului pentru a-l elibera din pinii de fixare.â–º ScoateÈ›i becul È™i înlocuiÈ›i-l.
Plafoniere
Tip C, 12V 10W - 10W
Lumini de poziție / Lumini de zi
Tip B, W21/5W - 21W È™i 5Wâ–º ÎndepărtaÈ›i capacul trăgând de lamela din cauciuc.â–º DeÈ™urubaÈ›i suportul becului cu un sfert de tură, în sens invers acelor de ceas.â–º ÎnlocuiÈ›i becul.
Lumini de zi cu LED-uri

Aceste diode electroluminiscente (LED) sunt utilizate ca lumini de zi È™i ca lumini de poziÈ›ie.În cazul în care vehiculul este echipat cu lumini de zi cu LED-uri, contactaÈ›i un dealer CITROËN.
Lumini anticeață față
Tip D, H11-55Wâ–º ÎntoarceÈ›i roata complet spre interior.

â–º ScoateÈ›i È™urubul amplasat în pasajul roÈ›ii.â–º ÎndepărtaÈ›i panoul de protecÈ›ie.

â–º ScoateÈ›i clema de fixare È™i decuplaÈ›i conectorul electric.â–º RăsuciÈ›i È™i scoateÈ›i suportul becului.â–º ÎnlocuiÈ›i becul, având grijă ca partea metalică să se alinieze cu canelurile din soclu.
Înlocuirea becurilor cu halogen trebuie făcută după câteva minute de la stingerea farurilor (pericol de arsuri grave). Nu atingeÈ›i direct becul cu degetele; utilizaÈ›i lavete fără scame.La terminarea fiecărei operaÈ›iuni, verificaÈ›i corecta funcÈ›ionare a luminilor.
Semnalizatoare de direcție
laterale
Tip A, W16WF - 16W

â–º DeplasaÈ›i sticla oglinzii retrovizoare pentru a avea acces la È™uruburi.â–º ScoateÈ›i cele două È™uruburi de fixare.â–º TrageÈ›i suportul becului pentru a-l elibera din pinii de fixare.â–º ScoateÈ›i becul È™i înlocuiÈ›i-l.

Page 119 of 196

11 7
În caz de pană
8Lumini de poziÈ›ie stânga È™i
dreapta
Tip A, W5W - 5W

â–º DesfaceÈ›i cele două È™uruburi de fixare, dacă există pe vehicul (dimensiunea L4).â–º TrageÈ›i suportul becului pentru a-l elibera din pinii de fixare.â–º ScoateÈ›i becul È™i înlocuiÈ›i-l.
Plafoniere
Tip C, 12V 10W - 10W

Față/Spateâ–º ApăsaÈ›i pe punctele indicate de săgeÈ›i, apoi scoateÈ›i plafoniera.â–º DeschideÈ›i panoul de protecÈ›ie.â–º ScoateÈ›i becul separând cele două contacte.â–º AsiguraÈ›i-vă că becurile noi sunt bine fixate între cele două contacte.â–º ÎnchideÈ›i panoul de protecÈ›ie.â–º FixaÈ›i plafoniera în locaÈ™ul ei È™i asiguraÈ›i-vă că este blocată.
Lumini spate

1.Lumini de stopTip B, P21W - 21W
2.Lumini de stop / Lumini de pozițieTip B, P21/5W - 21W și 5W
3.Lumini semnalizatoare de direcțieTip B, PY21W - 21W
4.Lumini de mers înapoi
Tip A, W16W - 16W
5.Lumină anticeațăTip A, W16W - 16W
Pentru mai multe informații despre Tipurile de becuri, consultați secțiunea corespunzătoare.
► Scoateți becul defect, apoi deschideți ușile din spate.

Page 120 of 196

11 8
În caz de pană

â–º ScoateÈ›i panoul de acces corespunzător îndepărtând cele È™apte È™uruburi de fixare ale sale (furgon).sauâ–º ScoateÈ›i panoul de acces corespunzător trăgând de mâner pentru a-l desface (combi).â–º DeconectaÈ›i conectorul electric apăsând pe lamela sa centrală.â–º ÎndepărtaÈ›i cele două piuliÈ›e de fixare ale
blocului optic.► Trageți blocul optic dinspre exterior.

â–º ÎndepărtaÈ›i cele È™ase È™uruburi de fixare de la suportul becului.â–º DeschideÈ›i cele trei lamele de siguranță È™i scoateÈ›i suportul becului din carcasa sa.â–º ÎnlocuiÈ›i becul.â–º DesfășuraÈ›i aceste operaÈ›iuni în ordine inversă pentru a remonta becurile.
Luminile plăcuței de
înmatriculare
Tip C, C5W - 5W

â–º ApăsaÈ›i pe punctul indicat de săgeată È™i scoateÈ›i plasticul transparent.â–º ScoateÈ›i becul defect, separând cele două contacte.â–º După înlocuirea becului, asiguraÈ›i-vă că becul nou este blocat între cele două contacte.â–º AÈ™ezaÈ›i din nou plasticul transparent È™i apăsaÈ›i pentru a-l bloca în poziÈ›ie.
Al treilea stop
Tip A, W5W - 5W (x 4)

â–º ÎndepărtaÈ›i cele două È™uruburi de fixare de la blocul optic.â–º TrageÈ›i blocul optic către dumneavoastră.

Page:   < prev 1-10 ... 71-80 81-90 91-100 101-110 111-120 121-130 131-140 141-150 151-160 ... 200 next >